امروز بعد از ۸ ماه جلسه شورای عالی مسکن برگزار شد که در این جلسه تمامی استانداران و نمایندگان بانکها برای پرداخت تسیهلات مسکن حضور داشتند. یکی از موضوعات مهمی که در این جلسه مطرح شد پیگیری برای الحاق اراضی دستگاهها به وزارت راه وشهرسازی بود که در جلسه امروز این موضوع به جدیت پیگیری شد.
براساس این گزارش با توجه به آنکه یکی از دستورهای مهم رئیس جمهور در طرح نهضت ملی مسکن ساخت واحدهای مسکونی به شکل ویلایی و حیاط دار است و با توجه به آنکه برای اجرایی شدن این طرح باید در شهرهای مختلف اراضی به میزان کافی وجود داشته باشد، بنابراین با افزایش الحاق اراضی به شهرها شاهد رونق گرفتن هرچه بیشتر این طرح در شهرهای مختلف خواهیم بود.
گفتنی است امروز ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی گفت: مرداد سال گذشته تنها ۵۹۴ هکتار در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار داشت که بعد از تاکید رئیس جمهور تحول خوبی صورت گرفت و ۴ هزار ۶۹۵ هکتار زمین در اختیار وزارت راه وشهرسازی قرار گرفت. همچنین اراضی که شناسایی شده ۱۰ هزار هکتار بود که به صورت محلی ومیدانی است و باید وزارت اقتصاد اطلاعات سامانه سادا را در اختیار وزارت راه وشهرسازی قرار دهد که تاکنون انجام نشده است. از ۱۰ هزار هکتار برای ۵ هزار هکتار سند اخذ و مقدمات عملیات نهضت ملی مسکن انجام شده است و یا در قالب مولدسازی به طرح نهضت ملی مسکن واگذار میشود.
نوروزی اظهار کرد: ۲ هزار هکتار از دستور کار خارج شده و ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی باقیمانده که در حال رایزنی با سازمان ثبت اسناد هستیم تا به نام وزارت راه وشهرسازی سند زده شود.
مدیرکل دفتر اقتصاد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: بعد از جلسه شورای عالی مسکن واگذاری زمین به مردم به صورت جدی پیگیری شده و اولویت شهرهای کوچک و متوسط است. تاکنون ۵۰ هزار قطعه به مردم و در کل کشور به ۱۳۰ هزار نفر واگذار شده است و بحث واگذاری با شدت بیشتری ادامه خواهد یافت.
با توجه به آنکه امسال سال رشد تولید و مهار تورم است و با توجه به آنکه مسکن یکی از مهمترین ابزارها در حوزه تورم است باید دولت تمهیدات لازم را برای مهار تورم در این بازار به کار بگیرد تا شاهد رونق مسکن در بازار باشیم.
امروز هم مهرداد بذرپاش اعلام کرد اولویت اصلی ما در طرح نهضت ملی مسکن تخصیص زمین به متقاضیان است که در حال حاضر بخش زیادی از این اراضی در قالب گروههای یک نفره و یا چند نفره صورت گرفته است که این خود میتواند باعث بهبود بازار و در نهایت اجرایی شدن طرح ویلاییسازی در بسیاری از شهرها شود.
در حال حاضر در شهرهایی از جمله ایوانکی، طبس و شهرجدید امیرکبیر ساخت واحدهای مسکونی به شکل ویلایی در دستور کار قرار گرفته است که با گرفتن اراضی مازاد از دستگاهها و پیگیری بازرسی آن از استانداران توسط وزارت کشور شاهد اجرایی شدن این طرح در شهرهای مختلف خواهیم بود.