افکارده رئیس مرکز بهداشت شهرستان باغملک گفت: شناسایی بیماران تب مالت یکی از شاخصهای مهم بیماریهای مشترک انسان و حیوان میباشد با توجه به اینکه فصل بهار به دلیل مصرف ناسالم لبنیات و عدم رعایت بهداشت فردی بروز بیماری تب مالت بیشتر میشود و لازم است جهت پیشگیری از بیماری آموزشهای لازم از جمله راههای انتقال بیماری برای عموم مردم بویژه دامداران ارائه گردد.
او میگوید: اصولا راه انتقال بیماری از طریق تنفسی (هوای آلوده آغل) و ازطریق خوراکی مصرف غیر بهداشتی لبنیات، گوشت نیم پز دامها، از راه پوست زخمی و مخاط هنگام شیردوشی و ذبح دام، لمس حیوان بیمار و عدم رعایت بهداشت فردی میباشد.
به گفته او برای پیشگیری از بیماری تب مالت حتما شیر بعد از نقطه جوش به مدت ۳ تا ۵ دقیقه جوشانده شود، پنیر تازه و غیر بهداشتی مصرف نشود، در مواقع ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت از وسایل حفاظت فردی از جمله دستکش استفاده شود. همچنین در هنگام تمیز کردن آغل از ماسک استفاده شود.