حسین تاجمیر ریاحی رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفهای گفت: برخی از اشخاص با شیوههای مختلف ازجمله فاکتورسازی، تأسیس شرکتهای صوری، استفاده از کارت بازرگانی دیگران و دیگر روشهای غیرقانونی فعالیتهای واقعی اقتصادی خود را اختفا و درآمدهای حاصل از آن را کتمان میکنند.
وی اضافه کرد: اگرچه اینگونه اقدامات به موجب ماده ۲۷۴ اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۴ جرم است و برابر مقررات مربوطه قابل تعقیب در مراجع قضائی هستند، لکن بعضاً دیده شده همین اشخاص با وجود اینگونه اقدامات خلاف قانون و تضییع مسلم حقوق بیتالمال و طی چند مرحله دادرسی در سازمان امور مالیاتی، با مراجعه به مرکز عالی دادخواهی مالیاتی تقاضای یک مرحله رسیدگی دیگر میکنند.
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی بیان کرد: در هر موردی که مودی مالیاتی اقدام به فرار مالیاتی کند، به شکایات وی مربوط به عملکرد سالی که فرار مالیاتی داشته است در هیأتهای ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم رسیدگی نخواهد شد.
تاجمیر ریاحی از سازمان امور مالیاتی خواست تا در برخورد با فراریان مالیاتی دقت و حساسیت بیشتری داشته باشند تا از تضییع حقوق بیتالمال جلوگیری شود.
وی افزود: برخورد با فرار مالیاتی مطالبه عمومی جامعه است؛ چراکه اگر اشخاص با وجود فعالیتهای کلان اقتصادی از ابراز درآمدهای ناشی از آن خودداری کرده و سعی در مخفی کردن حجم فعالیت اقتصادی مشمول مالیات خود کنند، حقوق سایر مودیان محترم مالیاتی نیز تضییع میشود.
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی ابراز امیدواری کرد: با افزایش دانش مالیاتی و ارتقای سطح فرهنگ مالیاتی، اکثر مودیان محترم مالیاتی از حقوق و تکالیف قانونی خود مطلع شوند و با انجام به موقع تکالیف قانونی خود مانند تسلیم به موقع اظهارنامه و ارائه صورتهای مالی از تسهیلات، تخفیفات و مزایای قانونی بهرهمند شده و در مسیر دادرسیهای مالیاتی قرار نگیرند.