تخلف پزشکانی که کارت‌خوان ندارند را به کجا اعلام کنیم؟

بعد از گذشت ۲ سال از تصویب قانون پایانه‌های فروشگاهی هنوز هستند پزشکانی که به دلیل فرار مالیاتی از داشتن دستگاه پوز برای دریافت ویزیت پرهیز می‌کنند که این امر باعث نارضایتی بسیاری از بیماران شده است.

قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان بعد از ۲ سال معطلی در دولت سیزدهم اجرایی شد تا با شفافیت در فعالیت‌های اقتصادی و رویکرد عادلانه، مالیاتی ستانی هوشمندی را رقم بزند.

بر اساس ماده ۱۱ قانون پایانه فروشگاه‌ها و سامانه مودیان، بانک مرکزی ایران وظیفه دارد ضمن همکاری با سازمان امور مالیاتی، تا یک سال پس از ابلاغ این قانون دستگاه‌های کارت‌خوان و پایانه‌های فروش را ساماندهی کرده و با ایجاد تناظر میان آن‌ها مجوز فعالیت، شماره اقتصادی بنگاه‌ها به پایانه‌های فروش شناسه یکتا اختصاص دهد. اما به نظر می‌رسد با وجود الزامی شدن این قانون هنوز هستند برخی از  افرادی که از این قانون امتناع کرده و سعی دارند به هر نحوی شده از  اجرا کردن این قانون فرار کنند.

براساس گزارش‌های ارسال شده توسط برخی از مردم به سامانه سوت زنی سازمان امور مالیاتی کشور یکی از بخش‌هایی که دارای شکایت زیادی است مربوط به پزشکان است که بسیاری از مردم از نداشتن دستگاه کارت خوان در مطب‌ها گله‌مند هستند و بسیاری از بیماران زمانی که از این موضوع ابراز گله گی می‌کنند با پاسخ‌های نابه جایی توسط منشی‌های این مطب ها روبرو می‌شوند.

کلافگی مردم از نداشتن دستگاه پوز در مطب‌های پزشکان

خسروی یکی از  بیمارانی که در این خصوص  با مشکل روبرو شده بود به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: چند ماه پیش به یکی از مطب‌های ارتوپدی در محدوده  نیاوران مراجعه کرده بودم که در همان ابتدا زمانی که خواستم مبلغ ویزیت را پرداخت کنم منشی مطب اعلام کرد که  دستگاه کارت خوان نداریم و باید نقدی حساب کنید.

او ادامه داد: در همان زمان اعلام کردم که پول نقد ندارم و شرایط  من هم مناسب نیست برای پیدا کردن دستگاه عابر بانک برای دریافت پول که با برخورد بد منشی روبرو شدم و از طرف دیگر هم به  هر دستگاه عابر بانکی مراجعه می‌کردم، پول نداشت و در نهایت مجبور شدم به منزل بازگردم.

استفاده از دستگاه کارت‌خوان از اردیبهشت سال ۱۳۹۱ طبق مصوبه هیات وزیران الزامی شد. بر اساس این مصوبه شفافیت در سیستم بانکی انجام می‌شود، ضمن اینکه در همین راستا بانک‌ها مأموریت دارند تراکنش‌های بانکی افراد و فروشنده‌های صاحب دستگاه کارت‌خوان را به سازمان امور مالیاتی اطلاع دهند.

بانک مرکزی موظف است در چارچوب قوانین مربوطه اطلاعات تراکنش‌های بانکی مانند مانده اول دوره وجوه واریزی، وجوه قابل برداشت مانده پایان دوره و سایر اطلاعات حساب‌های بانکی به‌منظور تکمیل پرونده هویتی و دارایی به‌صورت بر خط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد.

هم اکنون بانک مرکزی همه پایانه‌های دارای کارت‌خوان را ساماندهی کرده است، بر این اساس هر دستگاه کارت‌خوان در کشور باید شناسه یکتا داشته باشد و اگر صاحبان دستگاه کارت‌خوان کد اقتصادی هماهنگ با دستگاه پوز را دریافت نکنند از مدار خدمت خارج خواهند شد.

همچنین کسانی که دارای دستگاه کارت‌خوان هستند مؤدی مالیاتی محسوب می‌شوند، براین‌اساس اطلاعات مربوط به تراکنش‌های بانکی از سوی بانک مرکزی به سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود. از این رو اگر پزشکی و یا هر صنفی از ارائه کارت‌خوان به مشتریان به بهانه‌های مختلف شانه خالی کند حساب‌های بانکی مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر مشکوک باشد به سازمان مالیاتی برای رسیدگی معرفی می‌شود.

برخورد با ۵ هزار و ۶۰۰ پزشک فاقد دستگاه کارت خوان 

در همین رابطه داود منظور  رئیس سابق سازمان امور مالیاتی در آخرین اظهار نظر خود در خصوص  اخذ مالیات از پزشکان گفته بود: در سال ۱۴۰۱ اسامی بالغ بر پنج هزار و ۶۰۰ پزشک فاقد دستگاه کارت‌خوان که براساس گزارش‌های مردمی شناسایی شده بودند به منظور برخورد انتظامی به سازمان نظام پزشکی اعلام شد.

وی با اشاره به مطالبات مردمی درخصوص محرومیت‌های مالیاتی پزشکان فاقد دستگاه کارت‌خوان اضافه کرد: این گروه از پزشکان از تسهیلات مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم محروم می‌شوند.

منظور به اهمیت گزارش‌های مردمی در شناسایی گسترده فرار‌های مالیاتی و ارسال اطلاعات بیش از دو هزار و ۶۰۰ فعال اقتصادی صنفی که براساس گزارش‌های مردمی فاقد دستگاه کارت‌خوان هستند به ادارات امور مالیاتی ذی‌ربط برای رسیدگی‌های مالیاتی اشاره کرد و اظهار داشت: در سال گذشته و در راستای تشویق مردم به ثبت گزارش تخلفات مالیاتی در سامانه سوت زنی سازمان و به منظور تقدیر از گزارشگران مردمی (سوت‌زنان)، هدایایی نقدی پرداخت شده است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی در ادامه ضمن اشاره به بروز رسانی فهرست مؤدیان فاقد اعتبار مالیاتی بر ضرورت توجه جدی مؤدیان به مؤدیان فاقد اعتبار مالیاتی که  از سوی سازمان امور مالیاتی کشور در تارنمای این سازمان به نشانی evat.ir اطلاع‌رسانی می‌شود تأکید کرد و افزود: با توجه به تهیه و ابلاغ دستورالعمل شناسایی و مقابله با شرکت‌های مشکوک به معاملات صوری در سال گذشته، فهرست بیش از ۲۰۰ شرکت کاغذی شناسایی شده جدید در تارنمای سازمان منتشر شده است.  

نظارت توسط کارشناسان برای شناسایی پزشکان بدون دستگاه پوز باید جدی‌تر شود

در همین رابطه سید کاظم موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سازمان امور مالیاتی در خصوص جلوگیری از فرار‌های مالیاتی بسیار خوب عمل کرده است و با دستگاه‌ها به ویژه پزشکانی که دستگاه پوز نداشته اند برخورد کرده است، اما در این خصوص باید نظارت‌ها بیشتر از گذشته تشدید شود چرا که ممکن است عدم ارائه دستگاه پوز خود باعث ایجاد مشکل برای بیماران و مراجعه کنندگان شود.

او ادامه داد: بانک مرکزی هم باید در جهت شفاف سازی برای اخذ مالیات و پرداخت‌های مالیات و کارشناسان مالیاتی  همکاری لازم را انجام دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: بسیاری از مالیات‌ها براساس خود اظهاری است چراکه مردم ایران به ویژه پزشکان، افراد شریفی هستند که در این خصوص همکاری لازم را داشته اند، اما در نهایت برای جلوگیری از فرار‌های مالیاتی در حوزه پزشکی باید نظارت‌ها توسط کارشناسان و دستگاه‌ها افزایش یابد.

مردم برای گزارش تخلف‌ها به سامانه سوت زنی سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند

گفتنی است در کنار رصد‌های بانکی و بررسی حساب‌های بانکی مشکوک از سوی سازمان مالیاتی، سامانه سوت زنی نیز برای اعلام گزارش‌های فرار مالیاتی و عدم استفاده از کارت‌خوان و تخلف‌های مالیاتی فعال شده است.

شهروندان با مراجعه به درگاه ملی مالیات به نشانی intamedia.ir در قسمت ویژه «سوت زنی»، گزارش‌های خود را ارسال کنند و از پاداش ویژه آن که تا یک درصد مبلغ مالیات قطعی وصول شده خواهد بود، بهره‌مند شوند.

همچنین سامانه ۱۵۲۶، مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی کشور است که از این طریق مردم می‌توانند شکایات، پیشنهاد‌ها و سؤالات مالیاتی خود را مطرح کنند تا از سوی سازمان مالیاتی رسیدگی شود. این سامانه‌ها بدون ثبت اطلاعات شخصی و با حفظ نگهداری اطلاعات محرمانه مردم، شکایات را ثبت کرده و کارشناسان و بازرسان را برای رسیدگی به این موارد پیش از گذشته مصمم می‌کنند.

طبق فهرستی که در خصوص  ۲۰۰ شرکت کاغذی شناسایی شده جدید در سایت سازمان امور مالیاتی منتشر شده تاکنون بیش از هفت هزار شخص حقیقی و حقوقی مشکوک به انجام معاملات صوری که اعتبار‌های صادره از سوی آن‌ها مورد قبول ادارات امور مالیاتی نیست،  توسط سازمان امور مالیاتی شناسایی و در تارنمای سازمان مالیات اطلاع‌رسانی شده است.

این نظارت‌ها در راستای استیفای حقوق مردم و مالیات ستانی عادلانه است؛ بسیاری از کارمندان و کارگران پیش از اینکه حقوق دریافت کنند، مالیات آن کسر می‌شود این درحالی است که میلیاردر‌هایی در بعضی از اصناف به دنبال فرار مالیاتی و کسب سود بیشتر هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جسیم
۰۹:۱۸ ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
در پاسخ به اونی که گفت ویزیت در کشور همسایه 20 دلاره و ایران نیم دلار و این کار اجحاف به پزشکاس عارضم که در کشور ویزیت بعلاوه زیرمیزی که دکترا در کشور گل و بلبلمون میگیرن بالای 1000 دلار میشه ، آره بابا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۸ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
لطفا آمار تعداد جوازهای مطب های دکترها، و آمار دستگاه های کارتخوان به تفکیک مشاغل و استانها ارائه کنید.
Iran (Islamic Republic of)
فرزاد
۰۹:۱۸ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
این گزارش دادنشم مسخره است
من تو شهر بروجرد رفتم یه کلینیک یه شماره کارت دادن که حتی شماره کارت از قبل روی تیکت های از قبل آماده شده چاپ کرده بودن و گفتن مبلغ رو به این شماره انتقال بدید ورسیدش رو بیارید...
وقتی خواستم این قضیه رو گزارش کنم تقریبا چندبارتماس گرفتم و هر بار می‌رفتیم توصف طولانی برای اینکه نوبت بشه
بارآخر ۲۰ دقیقه موندم ودیدم که نه ؛ امیدی نیست به این گزارش
واسه همین منصرف شدم و فهمیدم که سخن درست همان سخن معروف است که ما باید همه چیزمان به همه چیزمان بیاید
Netherlands
ناشناس
۲۰:۴۸ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
هیچ کجا
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۳:۰۶ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
کاملا با این جمله زیر موافقم. پیشنهاد می کنم سازمان امور مالیاتی به جای پاداش 1% به گزارش دهندگان، آنهایی را که فرار مالیاتی داشته اند جریمه کند و جریمه آن ها هم این باشد یکسال مالیات گزارش دهنده را پرداخت کنند. تا بفهمند که با این کارشان (فرارمالیاتی) هزینه زندگی ناشی از مالیات ندادن آن ها را سایر مالیات دهندگان پرداخت می کنند. چرا باید پزشک یا کسی که مالیات نمی دهد از خدماتی که مالیاتش را منه کارمند دادم استفاده کند؟

«بسیاری از کارمندان و کارگران پیش از اینکه حقوق دریافت کنند، مالیات آن کسر می‌شود این درحالی است که میلیاردر‌هایی در بعضی از اصناف به دنبال فرار مالیاتی و کسب سود بیشتر هستند.»
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
به خونه خاله . نظام پزشکی و وزارت بهداشت ظاهرا همه الکی اند و طرفدار بی عدالتی اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
ویزیت پزشک عمومی در کشور همسایه 20 دلاره و در در ایران نیم دلار.چون دولتو مجلس دارن اجحاف میکنن همه را ول کردن چسبیدن به گروه درمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
واقعا خیلی سخته .میرم دکتر میگه دستگاه پوز نداریم.اینا را باید به کی بگیم؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
معمولا دارند ولی میگه خرابه . یا حق عمل رو میگیره ولی شماره حساب میده به حسابی غیر خودش واریز کنیم حضرت عباسی برای خودم پیش امد واریز کردم به حساب خانم دکتر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
طلافروشا کارتخوان دارند ولی یه مبلغی رو کارت میکشن بقیه شو میگن کارت به کارت کنید.تو هر پاساژ هم یه دستگاه عابربانک گزاشتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
در موقعیتی که دستفروشان دوره گرد هم دستگاه پوز دارند اگر در چنین وضعیتی پزشکی از دستگاه پوز استفاده نکند قطعا این پزشک داره قانون مالیاتی را دور می زند و حکم یک سارق را دارد تا یک پزشک ، و اگر این فرد حاذق ترین پزشک هم باشد با توجه به درآمدهای آن قطعا ایشان، فرد شیادی است در لباس پزشکی هر چند تعداد آنها بسیار محدودند و لی هنوز افراد شیادی در این لباس متاسفانه وجود دارد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
فقط پزشکها نیستن بعضی آموزشگاهای زبان هم شماره کارت میدن میگن کارت به کارت کنین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
اگر خود سازمان هم هراز چند گاهی به صورت نامحسوس به برخی مطبها سر کشی میکرد تا حالا بساط این کار جمع میشد ولی متاسفانه این کار را به عهده مردم میگزاره واین اشتباهه ودرواقع تکلیف خودش را به گردن مردم قرار میده مردم خیلی وقت ها میترسند که به دردسر بیفتند وپزشک دیگه در درمان بهشون کمک نکنه برای همین این ظلم را میپذیرندواطلاع نمی دهند
این ظلم مثل ظلمی هست که درحق کارمندان میشه اونها هرماه مالیات میدند ولی هیچ جا پیدانیست درصورتی که اگر چند درصد روی حقوقشون بگذارند را توی بق وکرنا اعلام میکنن ولی نمیگن حتی اون درصد هم اولش مالیاتشو برمیدارند .....
واین اعلام ها خودش باعث گرونی وافزایش قیمتهامیشه
تعداد پزشکان مشخصه واونهایی هم که سرشون شلوغه هم معلومه کافیه وقت بگذارند ودل به کار وخدمت بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
اگر بیماری به پزشک مراحعه میکند دستگاه پوز بکشد ده درصد ویزیت از طریق مالیات به جیب دوات میرود .ارزانترین ویزیت در دنیا مال ایرانه چون بیمه نمیخواهد پول بدهد مبلغ ویزیت پایین نکهداشته ویزیت متخصص نیم کیلو برنج ابو علی بود شما رو نمیدید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
افرادی هستند برای اینکه دوزار به دولت مالیات حقه را ندهند درآمدشان را به حساب اعضای خانواده و بستگان واریز میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
از مالیات در رو ها بسیار زیادند در همه مشاغل . اخرش هم مثل بعضی سلبریتی های دو ریالی خونخوار داعشی وطن میشوند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
هر کس گزارش پزشکی که کارت خوان ندارد
را داد
باید از پزشک
هزینه ای که بدون کارت خوان داده
از پزشک گرفت و به گزارش کننده خلاف دکتر را داد
همه چیز با جریمه حل میشه
مثل همه کشورهای جهان اول و دوم
با جریمه سنگین
همه مردم را ادم.کردند
برای مثال
اگر سگ بدون قلاده بیرون اورند
150 دلار جریمه
اگر مدفوع سگ شون را رها کنند .150 تا 200 دلار جریمه
در این مورد گزارش بنویسید
جرایم رانندگی در کشورهای جهان اول و دوم
Iran (Islamic Republic of)
مصیب قاسمی
۰۵:۱۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
بعضی از اونایی که کارت خون هم دارن وقتی فیش پرداخت بهت میدن روش نوشته فروشگاه لوازم بهداشتی ..
آخرین اخبار