حامد آرامش گفت: آموزش های ایمنی و بهداشت کار نقش مهم و موثری در در ارتقای فرهنگ ایمنی و کاهش حوادث ناشی از کار دارد، بنابراین ارائه این آموزش ها بطور ویژه در دستور کار اداره بازرسی کار این اداره کل قرار دارد.
وی اظهار کرد: ایمنی و بهداشت محیط کار از مهم ترین مسائلی است که هر فرد در هر سطحی در محیط کار و زندگی باید بدان توجه کند و غفلت از آن باعث صدمات و ضایعات جبران ناپذیری می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خاطرنشان کرد: سال قبل، ۳۱۴ هزار نفر ساعت آموزش برای کارگران، کارفرمایان و پیمانکاران استان در خصوص ایمنی برگزار شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰، رشد ۴۱۲ درصدی داشته است.
آرامش گفت: امسال نیز افزایش دوره های کاربردی ایمنی و بهداشت کار برای جامعه هدف در دستور کار اداره کل قرار دارد و متقاضیان آموزش ایمنی می توانند با مراجعه به سامانه جامع روابط کار، زیر سامانه کاردان، قسمت تقویم آموزشی، برای شرکت در دوره ها نام نویسی کنند. این دوره ها به دو صورت مجازی و حضوری برگزار می شود.
وی در تشریح مواد یک تا پنج آییننامه آموزش ایمنی کارفرمایان، کارگران و کارآموزان، اظهار کرد: طبق این مواد قانونی، کارفرما یا نماینده وی مکلف است پیش از راهاندازی کارگاه، دورههای آموزش عمومی ایمنی متناسب با نوع کار را بگذارد. در مورد کارگاههایی که قبل از تصویب این آییننامه راهاندازی شدهاند، کارگران و کارآموزان شاغل میبایست دورههای آموزش ایمنی را طی کرده و گواهینامه مربوطه را دریافت کنند. همچنین در مورد کارگاههایی که قبل از تصویب این آییننامه راهاندازی شدهاند، کارفرمایان مکلفند دورههای آموزش عمومی ایمنی را نیز طی کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اضافه کرد: در مواردی که کار از طریق پیمانکاری انجام میگیرد، کارفرما و یا صاحب کار مکلف است قبل از انعقاد قرارداد از پیمانکاران و کارگران تحت پوشش آنها، مستندات آموزش ایمنی را نیز اخذ کند. ضمنا کارفرما مکلف است پیش از بکارگماردن کارگران و کارآموزان نسبت به ارائه آموزشهای ایمنی متناسب با نوع کار به آنان از طریق مراجع ذیصلاح اقدام کند.