مدیرکل محیط زیست استان قزوین گفت: مدیریت صحیح پسماند‌ها با تفکیک زباله از مبدا و بازیافت از مسائل مهم زیست محیطی است و ما ناگزیر به حرکت به این سمت هستیم.

سعیده خضیر در نشست خبری که به مناسبت روز زمین پاک برگزار شد،گفت: هدف از برگزاری روز زمین پاک ایجاد آگاهی و جلب افکار عمومی در راستای حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی زمین است.
 
وی افزود: مناسبت‌های زیست محیطی فرصتی برای تبیین چالش‌های زیست محیطی و همچنین آموزش مسائل این حوزه برای اقشار مختلف مردم در جامعه است تا در حفاظت و حراست از محیط زیست کوشا باشند.
 
این مسوول، محیط زیست را فرادستگاهی دانست و گفت: تنها یک سازمان برای حل مشکلات این حوزه راهگشا نیست و از نظر قانون نیز حفظ محیط زیست وظیفه‌ای همه جانبه است که باید برای آن برنامه ریزی مناسب انجام شود.
 
وی، ریزگردها، خشک شدن تالاب‌ها، آلودگی آب‌وهوا و عدم توجه به طبیعت را مشکلات جدی زیست محیطی دانست و افزود: نبود یک نگرش سیستمی به مسائل مختلف و بی توجهی به توسعه پایدار از مهم‌ترین موانع و مشکلات در این حوزه به شمار می‌رود.
 
 خضیر ادامه داد: قزوین یکی از قطب‌های صنعتی کشور است و موضوع پساب واحد‌های صنعتی همواره یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین به شمار می‌رود.
 
مدیرکل محیط زیست استان قزوین اضافه کرد: برای جلوگیری از آلودگی زیست محیطی پساب واحد‌های تولیدی ورود جدی داشته ایم، اما در این حوزه نیازمند همراهی سایر دستگاه‌ها از جمله صنعت، معدن و تجارت نیز هستیم.
 
این مسوول تاکید کرد: صدور مجوز‌های جدید برای صنایع به خصوص صنایع آلاینده پس از بررسی‌های جامع و زیست محیطی و با مطابقت دقیق با ضوابط وآیین نامه‌های ابلاغی از طرف سازمان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود.
 
وی با اشاره به تولید روزانه بیش از ۷۰۰ تن پسماند در قزوین، تصریح کرد: مدیریت نامشخص در سایت پسماند محمد آباد در سالیان گذشته موجب ایجاد بحران زیست محیطی در استان شده بود که با ورود جدی مسئولان کشوری و استانی بسیاری از موانع پیش رو این سایت رفع شد و امیدواریم برای توسعه این سایت گام‌های موثری توسط دستگاه‌های ذیربط برداشته شود.
 
مدیرکل محیط زیست استان قزوین با اشاره به نابسامانی‌های موجود در حوزه مدیریت پسماند‌ها تصریح کرد: ما در مدیریت پسماند استان از مبدأ تولید تا مراحل جایگاه‌های پسماند مشکلات متعددی داریم که حل آن مستلزم ایجاد ساختار‌های مناسب است.
 
خضیر ادامه داد: در راستای فرهنگ سازی، اجرای طرح‌های فرهنگی و آموزشی شامل خانه‌های محیط زیست و مدیریت سبز قدم‌هایی برای ساماندهی مدیریت پسماند برداشته شده است.
 
این مسوول افزود: موضوع گرد و غبار ناشی از تالاب الله آباد یکی از موضوعات حساس زیست محیطی است که در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست قرار دارد.
 
خضیر با بیان اینکه اعتبارات مالی حلال مشکل تالاب الله آباد نیست، تاکید کرد: مشکل اصلی در خصوص این مکان نداشتن کارشناسی دقیق در سالیان گذشته بوده که خوشبختانه با ورود جدی سازمان حفاظت محیط زیست، کارگروه ملی برای این موضوع تشکیل شده است.
 
این مسوول با بیان اینکه محیط زیست یک دستگاه ناظر است، خاطر نشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی به همراه اداره کل حفاظت محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی دستگاه‌های متولی احیای تالاب الله آباد هستند.
 
وی اضافه کرد: همچنین احیا و توسعه موزه تنوع محیط زیستی در شهرستان محمدیه در دستور کار قرار دارد که برای شناسایی گونه‌های جانوری توسط عموم مردم و کمک به حفظ و صیانت از گونه‌های در حال انقراض بسیار مؤثر است.
 
شعار هفته زمین پاک امسال، «سرمایه‌گذاری در زمین، توسعه بازیافت و بهره وری سبز» است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار