یکی از مهم ترین اقدامات در حوزه بازار مسکن که باید دولت آن را در دستور کار خود قرار دهد تا از طریق آن شاهد کاهش هزینه ها باشیم، شکستن انحصار زمین و عرضه اراضی به مردم است.
شعار امسال در خصوص مهار تورم همزمان با رشد تولید است؛ پاشنه آشیل اصلی کشور در عدم رشد تولید و همچنین مهار نشدن نرخ تورم، بحث نقدینگی در حال خلق و عدم هدایت آن به سمت تولید است. به همین منظور باید بسترهای هدایت نقدینگی موجود به سمت تولید و ساخت و ساز ایجاد شود.
در کنار هدایت اعتبارات بانکی به سمت مسکن، تامین زمین نیز از مسائل مهم در حوزه ساخت مسکن به شمار می رود. طبق آمار ارائه شده تنها نیم درصد از کل مساحت کشور به حوزه سکونتگاه و همچنین مناطق مسکونی اختصاص داده شده و محدودیت در اعطای زمین و بسته بودن کمربندی شهرها، سبب تورم بی سابقه در حوزه مسکن شده است؛ بنابراین راهکار اصلی برای تحقق مهم ترین وعده دولت به مردم، اجرای دو برنامه به صورت همزمان برای رفع محدودیت اعطای زمین به مردم و همچنین هدایت اعتبارات و تسهیلات بانکی جهت ساخت مسکن است.
بهترین مدل برای جذابیت مدل اعطای زمین و ساخت مسکن در کمربندی های جدید شهری، واگذاری زمین با متراژ حداقل ۲۵۰ متر و ساخت مسکن های ویلایی حیاط دار است که در کنار رفع محدودیت اعطای زمین و تسهیلات بانکی باید مورد توجه قرار گیرد.
در همین رابطه فرشید ایلاتی کارشناس مسکن با بیان اینکه دولت باید برنامه ریزی لازم برای تخصیص زمین به متقاضیان را انجام دهد گفت: با توجه به آنکه اراضی لازم در اطراف تمامی شهرها وجود دارد باید این انحصار در حوزه زمین شکسته شود تا ما شاهد توسعه افقی شهرها در کشور باشیم.
او ادامه داد: اراضی کافی در تمامی شهرها وجود دارد بنابراین باید در این حوزه دولت ورود کرده و اقدامات لازم را در واگذاری زمین به مردم انجام دهد تا شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن و همچنین انگیزه بیشتر سازندگان باشیم.
این کارشناس مسکن با تاکید بر اینکه توسعه افقی شهرها و ساخت مسکن به صورت ویلایی و از همه مهم تر شکستن انحصار زمین باعث تثبیت بازار مسکن در کشور می شود افزود: دولت در حال حاضر نیاز به افزایش تولید مسکن دارد تا از این طریق قیمت تمام شده ساخت کمتر شود.
در همین رابطه محمد مرتضوی رئیس انجمن انبوه سازان مسکن با اشاره به تخصیص اراضی برای توسعه افقی شهرها گفت: در این خصوص نباید فراموش کنیم که توسعه افقی شهر ها باید به صورت علمی و فنی دنبال شود.
او ادامه داد: از یک منظر وقتی ما شهر ها را با توسعه افقی روبرو میکنیم هزینه های شهر به میزان قابل توجهی افزایش می یابد اما نباید فراموش کنیم در صورتی که زیر ساخت ها در یک شهر آماده باشد و شهرداری ها و دستگاه های اجرایی امکانات لازم از جمله آب ،برق ، گاز را آماده کرده باشند دیگر نیازی به تامین هزینه ها نداریم.
براساس این گزارش توسعه شهرها و ارائه زمین به متقاضیان در شرایط کنونی که بازار مسکن تشنه تولید است می تواند زمینه ساز بهبود وضعیت بازار و در نتیجه متعادل شدن قیمت ها باشد.
نه در ان کشاورزی میشود
نه شرایط باغ دارد
کلی از حریم قطار فاصله دارد
ولی سالهاست شهرداری تکلیف مشخص نمیکند
که یا برای همیشه بگن مجوز نمیدیم یا بگن مجوز میدیم
از مالک هم خریدیم
یعنی مسکن و زمین نباید کالای سرمایه ای باشد بالاخص در کشور اسلامی. پس چرا در کشور ما چنین است؟ زمین خدا را بین خود به فروش می گذارید و مستضعفین را فراموش می کنید؟ خدایی وجود ندارد و یا شما غافلید؟
با واگذاری زمین ، گرانی. مسکن و زمین را به سالهای بعد موکول می کنید . اصل آن است که زمین خدا را از انحصار سرمایه داران خارج کنید.
به امید رشد دهها برابری کارخانجات مصالح ساختمانی دولتی و خصوصی و رشد دهها برابری ساخت و ساز در همه جای کشورمان
چون هرچی ساخته شه،بصورت خالی احتکار میشه
زندگی آپارتمانی مخصوص جزایر و کشورها و جاهایی است که زمین کم دارند نه ایران ما که همه جمعیتش در یک درصد کشور ساکنند
با تشکیل دویست استان و حرکت ایران عزیزمان بسمت ایرانی دویست استانی شهرهای فراوانی در گوشه و کنار کشور پهناور مان رشد و پیشرفت و شکوفا خواهند شد و ایران عزیز ما به کارگاه بزرگ ساخت و ساز و صنعت و تولید و کارخانجات فراوان تبدیل میگردد
پس استانهای ایران هر سال میباید بیشتر و بیشتر گردند
ما از خدامونه یک زمین بدن..کم کم بسازیم
در واقع دولت جیبمون را نزنه نیاز به وامش نداریم