حسین فرشیدی در نشست خبری هفته سلامت در ستاد وزارت بهداشت گفت: برنامه پزشک خانواده شهری از دی سال گذشته با اجرای برنامه نظام ارجاع در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر شروع شد و همان طور که پیش از این اعلام کردیم از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۲ در کل کشور اجرایی میشود و هم اکنون از ۵۹ شهر در استانهای مختلف کشور کلید خورده است.
وی افزود: ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت شهری در این ۵۹ شهر تحت پوشش برنامه قرار دارند و سرشماری افراد جدید توسط مراقبان سلامت ادامه دارد و هر مراقب سلامت ۱۵۰۰ نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی با اعلام این که برنامه پزشک خانواده روستایی ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده و برنامه شهری پزشک خانواده شهری قرار است ۵۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش قرار دهد، بیان کرد: اجرای کشوری این برنامه یکی از مهمترین برنامهها و اهداف وزارت بهداشت خواهد بود. پزشک خانواده به عنوان بخش مهمی از کل نظام شبکه بهداشت کشور طیف وسیعی از اهداف و برنامههای وزارت بهداشت و همچنین مراکز بهداشتی، درمانی کشور را در برمی گیرد و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: این برنامه از ابتدای دهه ۸۰ در کشور شروع شد و اکنون در تمام روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت اجرایی شده است. بخش شهری این برنامه نیز از سال ۹۱ در دو استان فارس و مازندران به صورت آزمایشی شروع شد.
فرشیدی افزود: برنامه پزشک خانواده مطابق آموزههای سازمان بهداشت جهانی باید منجر به ارتقای همه جانبه سلامت در جامعه شود؛ بنابراین باید شبکه بهداشتی را توسعه داده و زیرساخت ها، ساختار فیزیکی و منابع انسانی شبکه را تقویت کنیم.
وی ادامه داد: همچنین از طریق اجرای این برنامه باید سواد سلامت را در جامعه ارتقاء داده و خودمراقبتی را در جامعه توسعه دهیم. جهان در آینده در زمینه فضای مجازی و هوش مصنوعی و سایر دستاوردهای علمی پیشرفتهای زیادی خواهد کرد و ما ناچاریم بین خانوادهها و بهداشت ارتباط نزدیکی ایجاد کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که آموزش بهورزان و مراقبان سلامت و تیم پزشکی خانواده یکی دیگر از محورهایی خواهد بود که بتوان برنامه را بهتر اجرایی کرد، گفت: هم اکنون با معضلی به نام بیماریهای غیرواگیر مواجه هستیم که سهم زیادی از بار بیماریها را به خود اختصاص داده است به نحوی که ۷۷ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماریهای قلبی است؛ با برنامه پزشک خانواده باید بتوان در درازمدت این بیماریها را کنترل کند.
فرشیدی با اعلام این که برای اجرای کشوری برنامه پزشک خانواده در همه سطوح ۴۶.۵ هزار میلیارد تومان توسط مجلس و دولت در نظر گرفته شده است، گفت: ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان از این اعتبار به سطح یک و بخش بهداشتی برنامه اختصاص خواهد یافت.
فرشیدی خاطرنشان کرد: در ادامه هفته سلامت، هفته جوانی جمعیت را خواهیم داشت. اگر به جوان سازی جمعیت بی توجه باشیم، سالمندی در آینده تبعات و هزینههای بسیار سنگینی را به کشور تحمیل خواهد کرد.
معاون بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با اعلام این که موج اخیر کرونا را پشت سر گذاشته ایم، گفت: در سه هفته اخیر شاهد فروکش بیماری کرونا و کاهش روند افزایشی بستریها و مرگ و میرها هستیم و در حال حاضر شرایط کشور از نظر بیماری کووید خوب است.