در بازدید رئیس و کارشناسان واحد ثبت ملی آثار استان کرمان از روستاهای حصن، بابهوتک و سکوکان، مسجد تاریخی و قلعه تاریخی روستای حصن از توابع بخش یزدان آباد، منظر تاریخی روستای بابهوتک دشتخاک و یک اثر از روستای سکوکان بخش مرکزی زرند واجد شرایط ثبت ملی شناخته شدند.
نادر علیداد سلیمانی با اشاره به اهمیت حفظ و مرمت ابنیه های تاریخی و جایگاه آن در معرفی هر چه بهتر قابلیتهای مختلف مناطق گفت: روستاهایی که در آن ها یک یا چند اثر تاریخی به ثبت ملی برسد، همواره در جایگاهی متفاوت تر از روستاهای فاقد آثار تاریخی قرار می گیرند که این موضوع می تواند نقطه عطفی در رونق هر چه بیشتر روستاها قلمداد شود.
رئیس مرکز ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان کرمان افزود: غالب آثار تاریخی شهرستان زرند به دوران بعد از اسلام بر می گردد، ضمن آنکه بناهایی هم مربوط به دوران قبل از اسلام نیز داریم که باید با همت و همراهی تمام اهالی روستاها و تعامل با میراث فرهنگی در درجه اول حفظ و در مراحل بعد نسبت به ثبت ملی آثاری که ارزش تاریخی آن ثابت شود، اقدام شود.
او بیان داشت: پس از آنکه اثری به ثبت ملی برسد، برای مرمت و بازسازی آن از محل اعتبارات شهرستان درخواست اعتبار می شود.
علیدادی سلیمانی بافت تاریخی بابهوتک را یک جاذبه ارزشمند عنوان کرد که در صورت ثبت ملی می تواند به یک منطقه بکر گردشگری تبدیل شود.
محمد اسلامی، رئیس ميراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی زرند نیز در این بازدیدها از شهرستان زرند به عنوان شهر هزار و یک جاذبه نام برد و گفت: شهرستان زرند در طول تاریخ خود، همواره با حوادث طبیعی دست و پنجه نرم کرده است.
او افزود: زرند بیش از ۵۰۰ روستا و آبادی دارد و در هر کدام از این مناطق، تعدادی جاذبه در هر حوزه ای از گردشگری خصوصا جاذبه های طبیعی و معنوی و بعضا تاریخی وجود دارد که می تواند چرخ اقتصاد شهرستان را سرعت بیشتری بخشد؛ اما شرط این اتفاق این است که اول این آثار و جاذبه ها از سوی خود اهالی حفظ و حراست شود و این موضوع در بین تمام شهروندان نهادینه شود که آثار تاریخی شناسنامه تاریخی ما بوده و هر گونه تعرض یا آسیب رساندن به این بناها و محوطه ها به معنای نابودی تاریخ یک ملت است.
اسلامی او با اعلام آمادگی ميراث برای همکاری با سرمایه گزاران بیان داشت : این زمینه اکنون وجود دارد که سرمایه گزاران با هدف حفظ و نگهداری آثار، ایجاد فرصت های شغلی و کسب درآمد، پس از اخذ مجوز از اداره کل میراث فرهنگی استان از اماکن تاریخی استفاده کنند.