آرزمجو عضو هیئت عملی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: تا کنون بیش از ۲۰ رقم گندم، جو و تریتیکاله در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تولید شده است.
او افزود: معرفی این ارقام بسیار زمان بر و پر هزینهای بوده و حدود ۱۳ سال به طول میکشد.
آرزمجو بیان کرد: امسال نیز معرفی و رونمایی از یک لاین جو (MBS-۹۳-۸) و یک لاین گندم (MS-۹۲-۵) که هر دو تحمل بالایی به شوری آب و خاک دارند در دستور کار قرار دارد.
عضو هیئت عملی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی ادامه داد: هم اکنون ارقام گندم بم، ارگ، سیستان، افق، نارین و برزگر و ارقام جو نصرت، یوسف، ریحان ۰۳، مهر، گلشن، گوهران و ارقام تریتیکاله پاژ و سناباد در سطح استان کشت میشوند.
کشت بذرهای اصلاح شده، یک تیر و چند نشان
آرزمجو عضو هیئت عملی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: تحمل به شوری، تحمل خشکی انتهای فصل، مقاومت بالا در برابر بیماریهای رایج گندم و جو، مقاومت در برابر خوابیدگی و درصد بالای پروتئین دانه از خصوصیات مهم این ارقام است.
او تصریح کرد: این ارقام جزو گروه زودرس بوده و طبیعتاً با یک یا دو آب کمتر نسبت به ارقام قدیمی و ارقام محلی، محصول تولید میکنند که این موضوع تاثیر بسزایی در صرفه جویی آب دارد.
آرزمجو عنوان کرد: تاکنون به استانهایی نظیر کرمان، یزد، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی ارسال بذر صورت گرفته است.