سفارت ایران در ایروان در خصوص ویدئو‌های منتشر شده در برخی از رسانه‌ها درباره وضعیت هموطنان بازداشت شده و زندانی در جمهوری ارمنستان، اطلاعیه‌ای منتشر کرد.

اطلاعیه سفارت  کشورمان در ارمنستان درباره وضعیت هموطنان بازداشت شده و زندانی در این کشور به شرح زیر است:

«الف) در حال حاضر حدود شصت نفر از اتباع جمهوری اسلامی ایران، با اتهامات مختلف، به ویژه حمل و به همراه داشتن مواد مخدر (از چند گرم تا چندصد کیلوگرم) در ارمنستان زندانی هستند.

ب) سفارت در چارچوب وظائف خود، اقدامات متنوعی را برای کاهش تعداد زندانیان، حمایت از حقوق اتباع ایرانی و خدمات‌رسانی به هموطنان زندانی و بازداشت شده در ارمنستان انجام می‌دهد از جمله:

- اطلاع‌رسانی درباره قوانین و مقررات ارمنستان و پی‌گیری بهبود روزافزون کنترل‌های مرزی

- دیدار‌های منظم و هفتگی با مقامات در جمهوری ارمنستان برای رعایت حقوق اتباع ایرانی در فرایند‌های قضایی و در زندان و نیز برای تسریع در روند رسیدگی به پرونده اتباع ایرانی

- علاوه بر اقدامات نمایندگی در این خصوص، مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران نیز در تعاملات با همتایان خود، موضوع همکاری‌های قضایی، پی‌گیری امور اتباع ایرانی و تلاش برای کاهش دوره دادرسی و تسریع در انتقال محکومین را پی‌گیری کرده‌اند. در این خصوص از جمله می‌توان به سفر دادستان کل کشور به ارمنستان اشاره کرد. ایشان نیز در جریان سفر به ارمنستان، از زندان آرماویر بازدید کرد.

- بازدید منظم از زندان‌ها (در آخرین نوبت جناب آقای ظهوری سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان به همراه کارشناسان کنسولی نمایندگی در روز چهارشنبه ششم اردیبهشت به مدت پنج ساعت با زندانیان ایرانی در زندان آرماویر دیدار و از بخش‌های مختلف زندان از جمله آشپزخانه، کتابخانه و بخش آموزش‌های مهارتی زندان بازدید کرد) 

- کمک‌های منظم به زندانیان از جمله در اعیاد گوناگون (از جمله اخیراً به مناسبت نوروز و نیز ماه مبارک رمضان)

- پی‌گیری منظم برای انتقال زندانیان ایرانی برای تحمل ادامه دوره محکومیت خود در زندان‌های ایران (در این چارچوب، با تلاش نمایندگی و همکاری قوه قضائیه و وزارت دادگستری، از مهرماه سال ۱۳۹۹ تاکنون، حدود شصت زندانی ایرانی در شش نوبت انتقال زندانیان به زندان‌های ایران منتقل شده‌اند و انتقال گروهی دیگر از زندانیان ایرانی از ارمنستان به زندان‌های ایران در حال نهایی شدن است.

ج) با توجه به ادعا‌های مطرح شده در ویدئو‌های منتشر شده، نمایندگی یادآوری نکات را لازم می‌داند:

- رسیدگی به اتهامات متهمین در چارچوب قوانین کیفری و آیین دادرسی جمهوری ارمنستان صورت می‌پذیرد. مسئولیت هر دستگاه و فرایند زمانی رسیدگی به پرونده‌ها، طبق قوانین جمهوری ارمنستان تعیین می‌شود. بدیهی است که رسیدگی به پرونده‌های با متهمین مختلف و نیز رسیدگی به پرونده‌های با ماهیت فرامرزی پیچیده‌تر و زمان‌بر است. در عین حال، نظام قضایی ارمنستان، اصلاحاتی را در جهت کاهش زمان دادرسی و رفع مشکل اطاله دادرسی در دستور کار دارد که نمایندگی همواره به دنبال آن بوده است.

یادآوری می‌شود که یک پرونده تلاش برای قاچاق چند کیلوگرم مواد مخدر صنعتی از طریق ارمنستان به مقصد یک کشور ثالث، با توجه به ماهیت فرامرزی پرونده، وجود متهمین متعدد و نیز ماهیت پیچیده و چندلایه جرائمی از این دست، یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌هایی است که نمایندگی در حال حاضر با آن درگیر است.

در پرونده‌ای دیگر با متهمان و نیز شاکیان با تابعیت ایرانی، متهمان به سرقت به عنف و ارعاب عمومی متهم هستند و جزئیات اتهامات و شکایت شاکیان، رسیدگی به پرونده را پیچیده کرده است.

در بین هموطنان زندانی، در یک مورد ویژه، فرایند رسیدگی به یک پرونده قاچاق مواد مخدر به دلیل متواری شدن دیگر متهم پرونده، بسیار طولانی شده و نمایندگی امیدوار است با پی‌گیری‌های چند ماه اخیر و تغییر وضعیت پرونده، این پرونده نیز تعیین تکلیف شود. تلاش‌های نمایندگی و نیز روند اصلاحات قضایی سبب شده که در پرونده‌های با پیچیدگی کمتر، پرونده‌های اتباع ایرانی با سرعتی کم‌سابقه تعیین تکلیف شود.

- با توجه به تلاش نمایندگی و توافقات در حال اجرا با مقامات جمهوری ارمنستان، بر خلاف ادعای مطرح شده، در حال حاضر هیچ یک از اتباع ایرانی بازداشت شده به اتهام حمل دارو‌های مسکن، در زندان به سر نمی‌برد.

د) پیچیدگی پرونده‌ها و طرح ادعا‌های نادرست در خصوص واقعیات شرایط زندانیان ایرانی در ارمنستان، مانع ادامه تلاش همیشگی نمایندگی برای حمایت از حقوق اتباع جمهوری اسلامی در ارمنستان نخواهد بود و نمایندگی همچنان به اقدامات مستمر خود در این راستا ادامه خواهد داد.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
باید در هرکشوری که مسافرت یا زندگی میکنیم
به قوانین ان کشور احترام بگذاریم
حتی اگر مورد قبول و باورمان نباشد
باید اشد مجازات برای سوداگران مواد مخدر در تمام کشورها در نظر گرفته شود تا
هیچ شیطانی برای منافع خودش
مردم را بیمار و معتاد نکند
اصلا نباید در چینن جرایمی .دولت مان دخالت کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۷ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
مجرم در هر کجا که باشد مجرم است وباید با او برخورد شود فقط به نظر من اگه به زندانهای ایران منتقل شوند برای خانواده هاشون بهتراست، بی حجاب هم مجرم است بی حجاب حجاب کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
چرا باید سفارت پیگیر وضعیت زندانیان مواد مخدر باشد .سفارت بایددپیگیر جرائم غیر عمدی باشد که باعث بی حیثیتی ایران نشود افرادیکه اهمیتی به حیثیت کشور نمی دهند و جرمی مرتکب می شوند هیچ نیازی به کمک ندارند و مرزهای کشور باید دقت بیشتر در کنترل ورود و خروج داشته باشند و بای سفارت پیگیر این باشد که این افراد چگونه توانسته اند از بازرسی‌های گیت‌های مرزبانی عبور کرده اند و منبع فساد راداز بین ببرند تا آبروی کشورحفظ و مناسباتمان با همسایگان خدشه دار نشود.
Netherlands
ناشناس
۲۳:۴۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
گل گفتی. قاچاقچیان مواد مخدر هیچ حق و حقوقی ندارند انقدر تو زندان بمانند تا بپوسند.
آخرین اخبار