علیرضا مهاجر گفت: خشکسالی به دیمزارهای اصلاندوز، گرمی، انگوت، بیله سوار و پارس آباد مغان خسارت هنگفتی وارد کرده که با کارشناسی و بررسیهای بعمل آمده، خسارتهای وارده به دولت گزارش داده میشود تا از کشاورزان آسیب دیده حمایت شود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اصلاح الگوی کشت را یکی از برنامههای اصلی وزارت جهاد کشاورزی از پاییز پارسال عنوان کرد و می گوید: کشاورزانی که با کمبود آب مواجه هستند چاره ای ندارند جز اینکه الگوی کشت را رعایت کنند و از کشت محصولات پر آب بر از قبیل هندوانه، خربزه، خیار و گوجه خودداری کنند.
به گفته او، وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و وزارت کشور با همکاری و هماهنگی در حمایت از بخش کشاورزی و اجرای طرح اصلاح الگوی کشت مصمم باشند تا کشاورزان به سراغ کشت محصولاتی بروند که نیاز به آب کمتری داشته باشد.
نادر تقی زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هم گفت: ۳۵۰ هزار هکتار اراضی دیم استان شامل صددرصد اراضی شهرستان مشگین شهر، صد درصد اراضی دیم شهرستانهای گرمی و انگوت، ۸۰ درصد اراضی شهرستان اصلاندوز و بین ۸۰ تا صددرصد اراضی دیم شهرستان بیله سوار از بین رفته است.
تقی زاده می گوید: طبق ارزیابیهای بعمل آمده کشاورزانی که محصولات خود را بیمه کردند خسارت آنها برآورد و پرداخت خواهد شد و کشاورزانی که محصولات خود را بیمه نکردند باید نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.
او با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده برای حمایت از آسیب دیدگان خشکسالی استان اردبیل گفت: پرداخت تسهیلات کم بهره برای خسارت دیدگان استان در بخش کشاورزی، استمهال اقساط وامهای کشاورزی بمدت دو سال و تامین بذر مورد نیاز کشاورزان برای سال آینده از جمله تصمیمات اتخاذ شده برای کشاورزان استان است.