علی اکبر صفایی گفت: کنفرانس سواحل بنادر و سازه های دریایی به علت کرونا در دوره قبلی تشکیل نشده بود، اما امسال با حضور پر رنگ دانشگاه های کشور و حضور وزیر راه وشهرسازی برگزار شد.
به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران، با سواحل طولانی و حضور ۲۳۴ بندر و وجود ۸۴۶ سازه دریایی ظرفیت ۴۰۰ میلیون تن و دارا بودن ناوگان های بزرگ و تراز بین المللی از بعد تناژ یکی از کشورهای دریا پایه در بین کشورهای دریایی به شمار می رود.
او می گوید: با رهنمودهای رهبر در حوزه اقتصاد دریا مسئولان نظام و مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تدوین سیاست های کلان هستند و این اقدام یک تحول بزرگ در سیاست های کلان به شمار می رود که می تواند بستر مناسبی در این حوزه فراهم میکند و سهم GDP را افزایش چشم گیر دهد .این سیاست گذاری نه تنها برای کشور بلکه برای کشورهای همسایه بسیار حائز اهمیت است.
صفایی گفت: در رابطه با موضوعات مربوط به حوزه دریایی راهبردهای در حوزه سیاست های اقتصاد دریا و توانمندیهای در بخش های مختلف و تسهیل فضای کسب و کار برای تمامی فعالان مهندسان مشاوران فراهم شده و در دستور کار وزارت راه وشهرسازی تمامی این فعالیت ها تسهیل می شود .
او گفت: اخذ مجوز و بهبود شرایط کسب و کار در مجموعه دریایی فراهم شده و راهبرد وزارت راه وشهرسازی در این حوزه تعیین شده است.
صفایی تاکید کرد: سازمان بنادر همواره تلاش می کند ارتقای ایمنی حفظ محیط زیست و امینت دریایی را داشته باشند، از سوی دیگر حضو قدرتمند نیروی دریایی سپاه نه تنها زمينه امنیت خلیج فارس شده امنیت آب های آزاد و مقابله با دزدی دریایی در سال های گذشته انجام شده است.