حجتالاسلام سیدکاظم موسوی با بیان اینکه مجموعه وزارت نیرو در استان در سالهای اخیر علیرغم همه کمبودها و تحریمهای ظالمانه، اقدامات جهادی و قابل تقدیری انجام داده که خروجی آن خدمت رسانی مناسب به مردم بوده است، گفت: دستگاه قضایی در چارچوبهای قانونی حامی اقدامات این مجموعه در خدمت رسانی به مردم و تأمین انرژی است.
او با اشاره به این نکته که مجموعه قضایی استان از سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه تولید انرژیهای پاک نیز در قالب ستاد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی حمایت خواهد کرد، گفت: روند رو به افزایش مصرف انرژی باعث خواهد شد نیازمند توسعه زیرساختهای تولید انرژی باشیم و بخش خصوصی میتواند کمک شایانی در این حوزه داشته باشد.
رئیس کل دادگستری فارس در بخش دیگری در جمع مدیران صنعت آب و برق استان بر جلوگیری از برداشتهای غیر مجاز از منابع انرژی تأکید و گفت: مطابق قانون مسئولین این حوزه میتوانند زمینه برخورد قانونی را با متخلفین فراهم کنند، اما دستگاه قضایی نیز در این راستا همراه و حامی اقدامات قانونی نهادهای متولی است.
موسوی بر موضوع نظارت نیز تأکید کرد و گفت: سلامت عملکردی و پاکدستی کارکنان در مجموعههای صنعت آب و برق و تأمین انرژی استان منافاتی با نظارتهای دقیق و برنامه ریزی شده و قانونمند ندارد.
همچنین در این نشست مدیران عامل برق منطقهای فارس، آب منطقهای فارس، شرکتهای توزیع برق استان و شیراز و همچنین مدیران آبفای استان ضمن ارائه گزارشی از عملکرد مجموعههای تحت مدیریت به بیان برخی مشکلات حقوقی و قضایی خود پرداختند.
یدالله حقیقی مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس نیز در این جلسه مشترک با بیان اینکه همه تمهیدات برای عبور موفق از تابستان پیش رو بدون خاموشی برق اندیشیده شده است، گفت: گذر موفق از تابستان گرم و پرمصرف بدون خاموشی برق، سند افتخار دولت است.
او با ارائه گزارشی از وضعیت راهبردی و استراتژیک استان فار سو جنوب کشور در تامین و انتقال برق اضافه کرد: بیش از ۸۰ درصد از خطوط گاز کشور از منطقه فارس و جنوب کشور میگذرد و با توجه به وابستگی شدید زیر ساختهای صنایع گاز و برق به یکدیگر، فعالیت همکاران شرکت برق منطقهای فارس در این عرصه شاخص ساز است.
حقیقی، وجود تنها نیروگاه اتمی کشور در استان بوشهر و در منطقه مدیریت برق منطقهای را عرصهای مهم و تعیین کننده برای مدیریت تامین و انتقال برق در کشور دانست و گفت: تامین یک هزار مگا وات برق در این نیروگاه فصل جدیدی از اقدامات جهادی برای تامین و انتقال برق در این منطقه ایجاد کرده است.
او استان فارس را کارگاه ایجاد امنیت انرژی در جنوب کشور دانست و ادامه داد: فارس و جنوب کشور شاهراه تبادل برق و انرژی قلمداد میشوند از این فعالیت منسجم، هدفمند و تاثیر گذار در این منطقه بسیار حائز اهمیت است.
حقیقی با ارائه گزارشی از ظرفیت نیروگاهی تحت پوشش در فارس و جنوب کشور گفت: ظرفیت اسمی نیروگاههای این منطقه بیش از ۸ هزار و ۳۰۰ مگا وات است، نیروگاههای جهرم، کازرون، اتمی بوشهر، عسلویه، پارس جنوبی، فارس، حافظ، شیرینو، گناوه، مبین و دیگر نیروگاههای بیشترین ظرفیت اسمی را در استان فارس و جنوب کشور دارند.
او، ظرفیت تولید انرژیهای تجدید پذیر در فارس و جنوب کشور را نیز ۷۳ مگاوات برآورد کرد و با بیان اینکه نیروگاههای گاز سوز نیز ۱۴۸ مگاوات ظرفیت اسمی دارند، افزود: به رغم آنکه استان فارس و جنوب کشور شرایط روزهای آفتابی مناسبی دارند، اما ظرفیتهای نصب شده در این عرصه برای تولید انرژی خورشیدی رضایت بخش نیست و میوطلبد با افزایش سرمایه گذاریها شرایط بهتری برای بهره گیری از توانمندیها و استعدادهای موجود فراهم شود.