کتاب «خاتون و قوماندان» روایت زندگی ام البنین حسینی همسر شهید توسلی فرمانده لشکر فاطمیون و نخستین اثر مکتوب درباره زندگی شهید ابوحامد است.

آیین رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «خاتون و قوماندان» روایت زندگی ام البنین حسینی همسر شهید علیرضا توسلی (ابوحامد) فرمانده لشکر فاطمیون همزمان با دهمین سالگرد تاسیس لشکر فاطمیون به همت دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب امروز جمعه ۲۲ اردیبهشت در مشهد مقدس برگزار می‌شود و سپس چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی خواهد شد.

کتاب «خاتون و قوماندان» روایت زندگی ام البنین حسینی همسر شهیدعلیرضا توسلی (ابوحامد) فرمانده لشکر فاطمیون و نخستین اثر مکتوب درباره زندگی شهیدعلیرضا توسلی است که در ۳۳۶ صفحه به قلم مریم قربان‌زاده نوشته و توسط نشر ستاره‌ها وابسته به کنگره سرداران شهید استان خراسان منتشر شده است.

این کتاب به عنوان یکی از آثار برگزیده کتاب سال خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹ شناخته شده است. فاطمیون لشکری متشکل از مجاهدان افغانستانی است که در عملیات متعددی حضور پررنگی داشت و در آزادسازی شهر‌های مهمی همچون حلب نقشی کلیدی ایفا کرد.

شهید علیرضا توسلی (ابوحامد)

«ابوحامد» لقبی است که در سوریه و در جبهه‌های نبرد به شهیدتوسلی داده شده است. «قوماندان» به زبان دری یعنی فرمانده و «خاتون»، اسمی است که شهید با آن همسر خود را مورد خطاب قرار می‌داد.

کتاب «خاتون و قوماندان» در دو فصل با عنوان «ایران» و «سوریه» از زبان همسر شهید است، کتاب با بیان خاطرات کودکی خاتون آغاز و در ادامه شاهد بیان اتفاقاتی هستیم که در مسیر زندگی ام البنین و نحوه آشنایی او با شهیدتوسلی رخ می‌دهد. شهید توسلی از همان ابتدا دارای روحیه جهادی و حق طلبی بود و این ویژگی در جای جای زندگی‌اش نمایان بود و این خصوصیتی بود که خاتون را شیفته او کرد.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «بار‌ها این سخن علیرضا را برای خودم و آن‌ها تکرار می‌کردم که ما در سه جبهه می‌جنگیم: «جنگ اول با خودمان است که هوای نفس را بکشیم و از تعلقات دنیا دل بکنیم؛ جبهه دوم جنگ با مزدوران اسرائیل و آمریکاست و جبهه سوم اینجاست؛ در شهر و کوچه و خانه‌های خودمان که به مردم ثابت کنیم ما برحقّیم و برای خدا می‌رویم». تأکید علیرضا این بود: «قِسم سوم جنگ، سخت‌تر است». من داشتم در جبهه سوم می‌جنگیدم، بدون آنکه فَیر کنم یا جراحت بردارم.»

کتاب «خاتون و قوماندان»

علیرضا توسلی یکم مهر ۱۳۴۱ در افغانستان به دنیا آمد، او تمام زندگی‌اش را رزمنده بود و در جبهه‌ها جنگید. با آغاز جنگ ایران و عراق به کردستان رفته و بیش از یک سال در آن منطقه حضور داشت. وقتی جنگ ایران و عراق به پایان رسید، برای جنگ با ارتش شوروی به افغانستان رفت و دوباره در سال ۱۳۷۴، زمانی که نیرو‌های طالبان در افغانستان روی کار آمده بودند، دوباره به افغانستان رفت. در این میان با ام‌البنین ازدواج کرد. این ازدواج یک پسر به نام حامد و دو دختر برای آن‌ها به ارمغان آورد.

توسلی پس از شکل‌گیری داعش برای دفاع از حرم اهل بیت (ع)، ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ راهی سوریه شد و یک سال بعد در نبرد با جبهه النصره، نهم اسفند ۱۳۹۳ در سوریه، شهر درعا به شهادت رسید، آرامگاه او در بهشت رضای مشهد مقدس است.

شهید مدافع حرم

پیش از این دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی در برنامه‌های جداگانه‌ای از نویسندگان و راویان کتاب‌های «نورالدین پسر ایران»، «پایی که جا ماند»، «لشکر خوبان»، «من زنده‌ام»، «آن بیست و سه نفر»، «وقتی مهتاب گم شد»، «گلستان یازدهم»، «دختر شینا»، «آب هرگز نمی‌میرد»، «فرنگیس»، «در کمین گل سرخ»، «مربع‌های قرمز»، «عصر‌های کریسکان»، «تن‌ها گریه‌کن»، «حوض خون» و «مهاجر سرزمین آفتاب» تقدیر کرده و یادداشت‌ها و تقریظ‌های رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب‌ها را منتشر کرده است.

اهمیت حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، تحلیل شخصیت رزمندگان اسلام در دفاع مقدس، زمان، شرایط و آثار مطالعه کتب دفاع مقدس، ویژگی‌ها و نقاط قوت آثار منتشره دفاع مقدس، منبع عظیم و گنجینه ارزشمند دفاع مقدس و آثار مکتوب مربوط به آن و تحسین نویسندگان و راویان و تشکر و تقدیر از آنان بخشی از مواردی است که در متن تقریظ‌های رهبر معظم انقلاب بر آثار مکتوب دفاع مقدس قابل توجه هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
چه اسم قشنگی
قوماندان و خاتون
روحشان شاد
خدا عاقبت خانواده شون رو بخیر کنه
آخرین اخبار