مجید نوعی مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی یک شرکت گفت: صندوق حمایت از شرکت های دانش بنیان مطابق با مقررات اساسنامه جدید صندوق مصوب ۱۳۹۸/۰۶/۲۸ تحت نظارت و راهبری کلان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اداره میشود.
نوعی ادامه داد: صاحبان شرکتهای فناورانه و نوآورانه و استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان اگر برای تجاریسازی و صنعتیسازی محصولات خود به دنبال سرمایهگذاری مطمئن هستند میتوانند از خدمات این صندوق استفاده کنند.
وی افزود:این صندوق در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ پیشنهادهای متنوع و جذابی برای صاحبان کسب و کارهای فناورانه دارد. صندوق حمایت و بازنشستگی در بین ۱۸ صندوق بازنشستگی کشوری با ارائه خدمات متنوع و حمایتهای ویژه، در رده صندوقهای ممتاز قرار گرفته است.
مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز تاکید کرد: این صندوق نگاه پیشرو به اقتصاد کشور دارد و در این نمایشگاه به دنبال سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان است. نگاه مدیران این صندوق پس از سرمایهگذاری موفق در حوزههای زیربنایی حالا به تقویت شرکتهای دانشبنیان تغییر کرده و در همین راستا صندوق چتر حمایتی خود را برای فعالان حوزه کسب و کارهای فناورانه گشوده است.
صندوق حمایت و بازنشستگی با ارائه خدمات بینظیر درمانی و پوششی ۱۰۰ درصدی در بیمارستانها و مراکز درمانی خصوصی و برداشتن سقف پرداخت حقوق در دوران بازنشستگی، خدمات خود را در بین صندوقهای بیمه اجتماعی کشور متمایز کرده است.
نوعی اظهار کرد: ما در کل ۲ نوع بیمه تجاری مانند بیمههای خودرو، عمر، سرمایه و؛ و همچنین بیمههای اجتماعی را داریم که وظیفه تامین آتیه مردم را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: در ایران ۱۸ صندوق و سازمان در زمینه بیمه اجتماعی داریم که یکی از آنها شرکت ما است. وظیفه اصلی بیمههای اجتماعی بیمه افراد شاغل است که سهم بیمه خود را میپردازند تا این مبلغ سرمایه گذاری شود و در زمان بازنشستگی برای حقوق و خدمات رفاهی، درمانی و... افراد بیمه شده هزینه شود.
مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی این شرکت گفت: مشکلی که در نقاط مختلف دنیا صندوقهای بیمه اجتماعی را درگیر کرده، که اخیرا در فرانسه بحران ساز شد و در کشور خودمان هم چالش ایجاد کرد این است که فرد شاغل ترس این را دارد که برای پولی که به بیمه داده چه اتفاقی خواهد افتاد، در کجا سرمایه گذاری میشود و یا اصلا ممکن است این صندوق ورشکسته شود!
نوعی با بیان اینکه بعضی شرکتها و صندوقها میگویند که برای جلوگیری از این مشکل حقوق بیمه شدهها و یا خدمات ارائه شده به آنها را کم کنیم، گفت: مشکل این است که روشهای سرمایه گذاری بیشتر صندوقها در کشور ما مربوط به ۲۰ سال قبل است و ما از این موضوع که جهان همزمان با رشد فناوری با شتاب در حال حرکت بوده، غافل بوده ایم. در کشور ما سرمایهگذاریها در بخش خصوصی و بر روی تکنولوژی کمتر بوده است.
وی گفت: شرکت ما این مشکل را حل کرده و ما برای نخستین بار در ایران به سمت سرمایه گذاری بر روی دانش بنیانها که در واقع سرمایهگذاری روی بخش جوان، خلاق و نوآور کشور است، رفتهایم.
مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی تاکید کرد: طراحی گروه ما به شکلی بوده که شرکت دانش بنیان به جای اینکه درصد بیمه را به تامین اجتماعی بدهد، به عنوان سهامدار و یا مشارکت مدنی در شرکت ما دخیل میشود. در واقع ما با همکاری این شرکتها سرمایه گذاری را به سمت نوآوری و فناوری بردیم.
نوعی اضافه کرد: به عنوان مثال حدود ۱۰ هزار نفر در پارک فناوری پردیس کار میکنند که اگر حدود۱۵ میلیون در ماه حقوق بگیرند، در سال ۱۵۰ میلیارد تومان به این افراد پرداخت میشود و حدود ۳۰ درصد آن به تامین اجتماعی پرداخت میشود، در شرکت ما ۵۰ میلیارد تومان این مبلغ به خود شرکت برمیگردد و خارج نمیشود. حال اگر این مبالغ را در کل سال و برای همه شرکتهای دانش بنیان کشور حساب کنیم، میبینیم که چه مبلغ بزرگی را میتوان در بحث تولید علم کشور سرمایه گذاری کرد.
نوعی تاکید کرد: این روش، دغدعه سرمایهگذارن را از بین خواهد برد.
وی با بیان اینکه فلسفه بیمهها مدیریت ریسک است، گفت: نقطه اثر این موضوع که سرمایهگذاریها به خوبی جواب نمیدهد، مثالش دیگ آشپزی است که دیگ آشپزی در صندوقها بخش سرمایهگذاری است. نکته اصلی این است با این که این دیگ بسیار بزرگ است، اما آشی را تحویل نمیدهد! اگر شما با تکنولوژی و مدیریت سرمایه دیگ کوچکتری داشته باشید نتیجه بهتری خواهید گرفت.
مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز در پایان ابراز امیدواری کرد که کشور را با اتکا به جوانان ایرانی و دانش و خلاقیت آنها در مرزهای دانش بالا ببریم و جزء برترینهای دنیا باشیم.