رضا مراد صحرایی در اجلاس رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که در شیراز در حال برگزاری است، گفت: در پنچ رشته مقطع کارشناسی دورههای تحصیلی مشترک بین دانشگاههای وزارت علوم و شعبات دانشگاه فرهنگیان برگزار میشود که دانشجویان دو سال در دانشگاههای وزارت علوم و دو سال دیگر در شعبههای دانشگاههای فرهنگیان ادامه تحصیل میدهند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش در خصوص حکمرانی علم گفت: حکمرانی علم این موضوعی است که ما را به قدرت رسانده است و تردیدی نیست که باید از حکمرانی علمی دفاع کنیم.
و تأکید کرد: حکمرانی علم یکی از اصلیترین منشاهای قدرت ماست. امروز اگر به یک قدرت قطعی منطقهای و یک قدرت کم نظیر جهانی تبدیل شده ایم، بی تردید ریشه اش علمی است. هرچیزی که ما را از کار علمی باز میدارد باید فاصله بگیریم.
صحرایی گفت: باید به محققان جوان بیشتر توجه کنیم البته برای حفظ نخبگان در عرصه علم و دانش باید کار بیشتری انجام دهیم.
او با اشاره به اینکه نکته دوم من توجه به بحث سازمان همکاریهای جهان اسلام و بخش همکاریهای علمی، آموزشی یعنی ایسسکو است.
صحرایی تصریح کرد: یونسکوی جهان اسلام، آیسسکو است. از ایران سه وزیر ایران عضو شورای آنجاست. حقیقتاً ما باید برنامهای برای توسعه روابط بین المللی مبتنی بر یک پارادایم خاص عرصه بین الملل داشته باشیم.
سرپرست آموزش و پرورش گفت: در آیسسکو باید رئیس دانشگاهها حضور داشته باشند و ایران حضور بیشتری در این سازمان داشته باشد.
او در پایان با اشاره با اینکه یکی از نیازهای ما، بحث نیاز به نوعی نظم درونی و همبستگی در نظام تعلیم و تربیت است بیان کرد: نیاز جدی ما این است که پیوند آموزش عالی و آموزش متوسطه و ابتدایی را بیشتر کنیم.
این استاد دانشگاه گفت: ورودی آموزش عالی، خروجی آموزش و پرورش است. ما باید هماهنگی و همبستگی دو وزارتخانه آموزش و پرورش و آموزش عالی را بیشتر کنیم و رابطه بین دو وزارتخانه باید دقیق باشد.