سومین روز نمایشگاه کتاب ورق خورد؛

نمایشگاه کتاب تهران آدینه‌ای شلوغ را تجربه کرد

در این گزارش به مجموعه‌ای از رویداد‌های فرهنگی و ادبی برگزار شده در روز سوم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره شده است.

سومین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بسیار شلوغ بود، البته این احتمال پیش می رفت آخر هفته استقبال مردم از نمایشگاه افزایش یابد و تعدادی زیادی از مردم قبل از ساعت ۱۰ پشت درهای مصلی منتظر بودند.

روز گذشته هم همانند ۲۱ اردیبهشت ساعت پایانی نمایشگاه یک ساعت افزایش یافت و مردم می توانستند تا ساعت ۲۱ از نمایشگاه کتاب بازدید داشته باشند.

ساعات پایانی نمایشگاه کتاب

شلوغی و جمعیت نمایشگاه سبب شده بود تا برخی از دست فروشان نیز در مسیر پیاده روی از مترو تا قبل شبستان محصولات خود از عروسک و دستبند و... را در این مسیر بساط کرده و از این شلوغی بی نصیب نمانند.

در نشست خبری روز جمعه که با حضور علی رمضانی قائم مقام نمایشگاه برگزار شد عنوان شد که از نخستین روز نمایشگاه کتاب تهران تا ساعت ۱۳ امروز در بخش مجازی در مجموع ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون به فروش رسیده است.

در این روز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز  با حضور سرزده در محل برگزاری سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بخش‌های مختلف جشنواره بازدید کرد. نمایشگاه در روز جمعه میزبان معاون اول قوه قضائیه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و چند سفیر بود.

آلودگی صوتی به خاطر تبلیغات ناشران در سال‌های گذشته، یکی از مشکلات در محوطه نمایشگاه بود، اما در سال گذشته و امسال این موضوع خیلی کمرنگ شده است.

 بخش بین‌الملل و غرفه مهمان ویژه یعنی تاجیکستان نیز  بازدیدکنندگان زیادی داشت اما نیم‌طبقه شبستان که به فعالیت‌های ترویجی اختصاص دارد، همچنان کم‌مخاطب‌ترین است.

سالن یاس در نیم طبقه مصلی تهران

بخش کودک و نوجوان نیز در این روز با استقبال خانواده‌ها و فرزندانشان رو به رو بود و بسیاری از ساعات اولیه صبح در غرفه‌های مختلف مشغول بازدید و خرید کتاب مورد نظر خود بودند.

نشر افق در غرفه کودک و نوجوانان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

غرفه کانون پرورش فکری کودک و نوجوان که از آغاز سی و چهارمین دوره نمایشگاه در غرفه کودک و نوجوان حضور دارد نیز با استقبال گرم از کودکان در رده‌های سنی مختلف رو به رو بود، در این غرفه مربیان کانون محتوا‌های فرهنگی از جمله کاردستی، نقاشی، قصه گویی، کتابخوانی برای آن‌ها ارائه میشد.

نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سه بخش کودک و نوجوان، بین الملل و ناشران داخلی کار خود را از سه روز گذشته آغاز کرده است و طبیعی است که در روز‌های ابتدایی با مشکلات متعددی روبه رو باشد چراکه با گذشت دو سال از شیوع پاندمی کرونا؛ هنوز اتفاقات و مسائل پیش بینی نشده بسیاری در جریان برگزاری نمایشگاه کتاب وجود دارد.

تقریباً می‌توان گفت هیچ سلیقه و مخاطبی نیست که در نمایشگاه کتاب حضور پیدا کند و از آن دست خالی بیرون برود چراکه ناشران علی رغم تمامی مشکلات اعم از گرانی کاغذ و نبود اطلاع رسانی درست برای محل قرارگیری غرفه‌ها و بی نظمی موجود در این نمایشگاه با کتاب‌های تازه منتشر شده و بعضاً با تخفیف‌های متعدد، برنامه‌هایی از قبیل حضور نویسندگان و رونمایی و جشن امضا کتاب‌های تازه انتشار یافته در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور پیدا کردند تا از نزدیک و نفس به نفس با مخاطبان ارتباط برقرار کنند.

برنامه‌های کوشک کتاب (سرای اصلی اهل قلم) نیز در روز گذشته با تازه‌های نشر تاجیکستان ساعت ۱۰:۳۰؛ اولین نشست خود را آغاز کرد، روایت پیشرفت باحضور مهدی قزلی، سیدحسین رفیعی، یاسر عسکری در ساعت ۱۳ برگزار شد. همچنین بزرگداشت محمدرضا سرشار ساعت ۱۴:۳۰؛ متن‌خوانی رشید کاکاوند ساعت ۱۶؛ استندآپ کمدی کتاب نیما نافع ساعت ۱۷ و رونمایی کتاب از کتاب‌های «وقتی قرار شد بمانی» آزاده جهان احمدی و «از طرف فرزند کوچک شما» مکرمه شوشتری از جمله نشست‌های روز گذشته در سالن کوشک بود که برگزار شد.

برنامه‌های سالن جوایز کتاب‌های سال جمهوری اسلامی ایران در روز جمعه ۲۲ اردیبهشت شامل اجایزه کتاب سال، جایزه ادبی جلال آل‌احمد بود، همچنین جشنواره بین‌المللی شعر فجر  دیدار با شاعر ناصر فیض در  ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه برگزار شد.

نشست «چرا همچنان جلال؟ روایت صد سالگی جلال‌آل» احمد محمدرضا زائری؛ بررسی تعاملات فرهنگی ایران و تاجیکستان به همراه رونمایی از کتاب زرافشان شعر با حضور دکتر علی اشرف مجتهد شبستری، دکتر ابراهیم خدایار و سفیر تاجیکستان نظام الدین زاهدی و برنامه ترجمه آثار دفاع مقدس با حضور امیربیک محمدی، کریم شنی و مریم حق روستا از جمله برنامه‌هایی بودند که در سالن جوایز کتاب سال جمهوری اسلامی برگزار شد.

گوشه نقد (سرای ناشران داخلی) نیز در  روز جمعه بیست و دوم اردیبهشت از کتاب صوتی «آینه» با حضور میثاق مهراب و مسیح لهراسبی در ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه رو نمایی کرد. نقد و بررسی رمان «من مهدی آذر یزدی هستم» با حضور هادی حکیمیان ابراهیم اکبری دیدگاه و علی‌الله سلیمی ساعت ۱۳؛ برنامه بزرگداشت مرحوم دکتر جعفری لنگرودی با حضور درویش‌زاده ساکت و عباس کریمی در ساعت ۱۵؛ رونمایی از کتاب «شناخت گرایی» نوشته آزیتا افراشی و کتاب «عاقلان عاشقی کنند» نوشته مهرنوش هدایتی با حضور نویسندگان کتاب‌ها ساعت ۱۷ و نشست تخصصی سبک زندگی و جمعیت با حضور حسین مروتی و حجت‌الاسلام علی گودرزی ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه سایر برنامه‌هایی بودند که در سرای ناشران داخلی در روز گذشته برگزار شد.  

سرای کارگاه‌های آموزشی جمعه در روز سوم نمایشگاه کتاب برنامه میزبان مخاطبان و بازدیدکنندگان نمایشگاه بود. آموزش نویسندگی خلاق با تدریس مانی محرابی، ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه، کارگاه قصه‌نویسی برای کودکان دبستانی با ارائه مینا اجاق‌زاده  ساعت ۱۴ و کارگاه چگونه خاطره و یادداشت روزانه دفاع مقدس بنویسیم با ارائه جواد کامور بخشایش و کوثر دانش، ساعت ۱۷ برگزار شد.

نشست‌های سرای ملل با این برنامه‌ها میزبان مخاطبان نمایشگاه کتاب تهران بود: تلازم موضوعی حرفه‌ای و ساختاری در حوزه نشر عصر با حضور محمدباقر خرمشاد، داود عامری و محمد رجبی از ساعت ۱۴ تا ۱۵ و ۳۰ دقیقه «نقد و بررسی کتاب ابن سینا، منطق، ایساغوجی: تصحیح جدید، ترجمه به انگلیسی و شرح کتاب مدخل شفای ابن سینا، تالیف سیلویا دیوینچنزو (برنده جایزه جهانی کتاب سال) با حضور محمود یوسف ثانی و محمد جواد اسماعیلی از ساعت ۱۶ تا ۱۷ و ۳۰ دقیقه برگزار شد.

همچنین نشست «مخاطب‌شناسی ادبیات فارسی در کشور‌های انگلیسی زبان» با حضور احسان عباسلو کریم شنی و رونمایی از کتاب‌های ترجمه و منتشر شده در موضوع انقلاب اسلامی و مقاومت از ساعت ۱۸ تا ۱۹ و ۳۰ دقیقه برگزار شد.

بخش سینما کتاب با اکران فیلم‌های سینمایی آب در ساعات ۱۰ تا ۱۲ فیلم پسر دلفینی و فیلم متولد آذر از ساعت ۱۴ تا ۱۶ همچنین فیلم کوتاه ب از ساعت ۱۷ تا ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب بود.

غرفه کتاب‌آرا با دو برنامه فونت و نشر (کاربرد امروزی فونت در صنعت نشر) با حضور مهدی ارشادی و حجت نوراللهی ساعت ۱۰ صبح کار خود را در سومین روز نمایشگاه کتاب آغاز کرد. همچنین نشست «فونت از طراحی تا کاربرد» با سخنرانی مهدی ارشادی و حجت نوراللهی در ساعت ۱۳ برگزار شد.    

سرای علمی فرهنگی دانشگاهی با سه نشست در روز جمعه سومین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب میزبان علاقه‌مندان  بود. نشست نقد و بررسی «نگاهی به زیرساخت‌های حقوقی کارفرمایان و پیمانکاران» با حضور مصطفی سلیمانی فر امیر بابایی و عباس حقدوست در ساعت ۱۱ برگزار شد.

نشست تخصصی HSE و توسعه پایدار همراه با رونمایی از کتاب آلودگی هوا در محیط کار به همت انتشارات دانش بنیاد و با حضور محمد ثابتی، جهارمی و امیرحسین خوش اخلاق در ساعت ۱۴ برگزار شد.

همچنین نشست تخصصی حقوق و هنر با حضور علیرضا پور اسد آزاده ابراهیم‌زاده و حسین غفاری در ساعت ۱۶ برگزار شد.

سرای کودک و نوجوان جمعه بیست و دوم اردیبهشت‌ماه با ۶ برنامه میزبان فرهنگ‌دوستان  بود. نقد و بررسی کتاب‌های برگزیده کودک و نوجوان درباره شهید قاسم سلیمانی با حضور فهیمه شانه، کلر ژوبرت و خدابخش ساعت ۱۰، ۳۰ دقیقه برگزار شد. رونمایی و نشست کتاب پهلوان چشم عسلی با حضور سمیه سیدیان، ساعت ۱۵ نیز برگزار شد.

نشست «چالش‌های پخش و توزیع برای ناشران کودک و نوجوان» با حضور امین شوشتری، مدیر فروش نشر شبگون، حقیقت مدیر فروش نشر آفرینگان و گنجی مدیر فروش ققنوس، ساعت ۱۶ و ۳۰ برگزار شد.

نشست «کارکرد‌های تربیتی قصه‌گویی و کتاب‌خوانی برای کودکان» با حضور نرگس سجادیه ساعت ۱۷ و ۴۵ برگزار شد و نشست ساخت و ساز و تقویت احساس توانمندی در کودکان با ساخت اسباب بازی با حضور حمید رضا ذوالفقاری، ساعت ۱۹ برگزار شده است.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلی تهران برگزار خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار