امیرحسین حسن آهی معاون مهندسی و برنامه ریزی نیروگاه طرشت در نشست خبری گفت: در حال حاضر بهره برداری از دو نیروگاه طرشت و سیکل ترکیبی شیروان برعهده ما است. ظرفیت نیروگاه طرشت ۴۲ مگاوات و ۱۴۳۴ مگاوات مربوط به نیروگاه شیروان است و در مجموع ۱۴۷۶ مگاوات برق از این دو نیروگاه به شبکه سراسری تزریق میشود. در سال ۱۳۹۸ واحدهای گازی به این نیروگاه اضافه شد و در حال بهره برداری از آنها هستیم.
او در خصوص تعمیرات نیروگاهی گفت: تعمیرات واحدهای نیروگاهی به فصل کم باری منتقل میشود و البته در مواقع اضطراری برنامه تعمیرات داریم. تعمیرات برنامه ریزی از آذر شروع میشود و تا اسفند ماه ادامه دارد تا برای پیک تابستان آماده شویم.
آهی ادامه داد: برای واحدهای بخار برنامه ۱۰ روزه داریم و برای واحد گازی ۲۰ روزه است. ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت برنامه تعمیرات داشتیم و در نتیجه آن از اوایل اردیبهشت با توان کامل در مدار هستیم.
او گفت: طرشت تنها نیروگاه کشور است که برق را به شبکه فوق توزیع تزریق می کند بنابراین علاوه بر اینکه به صنعت برق کمک می کنیم تلفاتی هم در شبکه اتفاق نمیافتد.
این مقاممسئول با اشاره به احداث این نیروگاه در سال ۱۳۳۸ گفت: در سال ۱۳۳۸ که نیروگاه طرشت بهره برداری شد، در فاصله چند کیلومتری از شهر قرار داشت و سوختی که مصرف میکرد سوخت مایع و گاز بود. در حال حاضر، چون در بافت شهری هستیم مجاز به استفاده از سوخت مایع نیستیم و مصرف ما تنها سوخت گاز است. به دلیل اینکه ۵ الی ۶ ماه در سال فعال هستیم قطعی گاز شامل حال ما نمی شود. بعد از تعمیرات به صورت رزرو و بنا به درخواست شبکه، آماده ورود به مدار هستیم.
به گفته آهی، راندمان نیروگاهی طرشت حدود ۲۶ درصد است و به دلیل بحث افزایش راندمان و بهرهوری از سال ۱۴۰۰ قراردادی منعقد شده که طی آن دو مورد از واحدهای بخار ما خارج شوند و واحدهای پایه گاز با راندمان بالای ۴۹ درصد جایگزین آن شوند. راندمان نیروگاه شیروان هم حدود ۳۲ درصد است.
او با اشاره به مصرف آب در نیروگاه گفت: ۳۶هزار مترمکعب مصرف آب داشتیم که این مصرف را به صفر رساندیم و حتی در تابستان به آبفا کمک کردیم. دو حلقه چاه داریم که از آنها بهره برداری می کنیم. در نهایت به ازای هر مگاوات ساعت ۲.۶ مترمکعب آب مصرف میشود.