وضعیت صدور مجوزهای صنفی در درگاه ملی مجوزها و برخورد با اتحادیه های متخلف در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور سیاح رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد و نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف بحث و بررسی شد.
آخرین وضعیت صدور مجوزهای صنفی در درگاه ملی مجوزها چگونه است؟
سیاح: به همت وزارت صمت و اتاق اصناف از ابتدای امسال همه مجوزهای صنفی به درگاه ملی متصل شده اند. بر این اساس برای صدور مجوز صنفی، حضور افراد لازم نیست و مبلغ آن همان مقداری است که در درگاه درج شده و نباید بیشتر دریافت شود. شناسه یکتا که در درگاه ملی ثبت می شود همان پروانه کسب است.
برای تمدید پروانه کسب افراد لازم نیست به اتحادیه بروند و پول اضافه پرداخت کنند. صدور مجوز بدون حضور و بدون کاغذ است.
هفته های اول صدور این مجوزها با مشکلات متعددی همراه بود که الان کمتر شده است. تلاش می کنیم ایرادات موجود که بیشتر مربوط به ایرادات الکترونیکی و استعلامات است، هرچه سریع تر رفع شود.
وضعیت صدور مجوزهای صنفی در درگاه ملی چگونه است و خواسته اصناف در این خصوص چیست؟
فراهانی رئیس اتاق اصناف: صدور مجوزهای صنفی در درگاه ملی مجوزها یک قانون است و همه ما موظف به اجرای آن هستیم. در زمانی که این قانون کارشناسی می شده ما باید ما حضور پیدا می کردیم و مواردی اصلاح می شد. الان مواردی مانده که از طریق مجلس باید اصلاح شود که گفته شده هفته آینده در دستور کار مجلس قرار می گیرد.
بحث انحصاری بودن اتحادیه ها، امضاهای طلایی و مشکل متراژ واحدهای صنفی از جمله این مشکلات است که باید بررسی مجدد شود.
برای رفع این مشکلات اصناف چه کردید؟
سیاح: اینکه انحصار در اتحادیه ها وجود داشت در برخی رسته ها مصادیق دارد و الان این انحصار گرفته شده است. شرط متراژ را برای واحدهای صنفی برداشتیم تا صدور مجوز تسهیل شود؛ بعضا گفتند باید برخی اصناف شرایطی داشته باشند که بررسی کردیم مثلا در مورد تعویض روغنی و نمایشگاه خودرو این شرط مجدد بررسی شد.
با تخلف واحدهای صنفی در صدور مجوزها چه برخوردی می شود؟
نوده فراهانی: پولی که برای صدور مجوز گرفته می شود، طبق قانون مشخص است. اتحادیه ها یک حساب جاری برای گرفتن پول از مردم دارند بازرسی های ما وجود دارد اگر تخلفی در این موارد صورت بگیرد برخورد می کنیم و حتی با عزل رئیس اتحادیه هم مواجه می شود.
البته اگر چند مورد تخلف است نباید به همه اصناف رواج دهند. قانون را اجرا می کنیم اما مشکلاتی که بر سر راه است که با هماهنگی هم باید رفع شود مثلا اجازه صدور پروانه کسب در منازل مسکونی داده شده است که این مورد مشکلاتی به همراه دارد و باید بررسی شود.
در این خصوص و برای رفع دیگر مشکلات موجود در درگاه ملی مجوزها چه تدبیری اندیشیده شده است؟
سیاح: تاییده احکام و کنترل سند در صدور مجوز بر عهده اتحادیه های مربوطه است و باید برای صدور مجوز، سند کنترل شود.
درگاه در شب عید صدور ۲۲۰۰ مجوز داشته که ناگهان به ۲۸۰۰ مجوز رسیده و مشکلاتی ایجاد شد پست خراب بود که الان درست شده است. مشکلات به تدریج پیگیری و رفع می شود.