آقای محمدعلی کمالی گفت: برآوردها حاکی از آن است که جوجه ریزی اردیبهشت به ۱۱۰ میلیون قطعه و خرداد ۱۱۵ میلیون قطعه برسد که براین اساس دولت باید آمادگی جمع آوری مرغ مازاد از سطح بازار به منظور تامین ذخایر استراتژیک و تنظیم بازار را داشته باشد.
به گفته او، پتانسیل و ظرفیت اسمی تولید مرغ در واحدهای مرغداری بالای ۳ میلیون و ۴۰۰ تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن است، درحالیکه مصرف سالانه بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن نیست.
کمالی سروستانی ادامه داد: با توجه به قدرت خرید افراد برآورد می شود که ماهانه ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت بگیرد و همواره انتظار سرپرست وزارت جهاد آن است که به طور دقیق جوجه ریزی انجام شود و در صورت تامین نیاز داخل و ذخایر استراتژیک، مازاد کشور صادر شود.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه جوجه یکروزه کماکان بالاتر از نرخ مصوب عرضه می شود، گفت: اکنون ۸۰ درصد جوجه یکروزه با نرخ بالای ۲۲ تا ۲۳ هزارتومان عرضه می شود، درحالیکه نرخ مصوب ۱۵ هزار و ۹۰۰ تا ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان است که در نهایت عرضه بالاتر از نرخ مصوب و توافقی بدیهی است که بر هزینه تمام شده مرغ اثر می گذارد.
او قیمت کنونی مرغ زنده در استان های مختلف را ۵۲ تا ۶۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: برای عرضه مرغ با نرخ مصوب ۵۲ هزارتومان ضروری است که نهاده های تولید همچون جوجه یکروزه و نهاده های دامی با قیمت توافقی عرضه شود، درغیراین صورت بواسطه افزایش هزینه های تولید، مرغدار چاره ای جزء عرضه با نرخ های بالاتر ندارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، گفت: با توجه به افزایش جوجه ریزی ها نسبت به اسفند و عرضه مرغ منجمد هیچ کمبودی در عرضه مرغ نداریم.