امروزه آفرود سواری به عنوان یک تفریح هیجانانگیز طرفداران بسیاری را در ایران به خود جذب کرده است، تفریحی آمیخته با سرعت و هیجان که لحظات زیبایی را برای گردشگران و علاقمندان به این حرفه رقم میزند.
برخلاف تصور اغلب مردم نه ترسناک است و نه وحشتناک، بلکه تجربه هیجانانگیزی است که تنها لازمه آن داشتن مهارت، تجربه و رعایت تمامی مسائل ایمنی است.
خودروهای آفرودی دارای ویژگیهایی خاص و مخصوص راەهای سخت و دشوار است و علاقمندان به این تفریح میخواهند در تفریحی هیجانانگیز خود را به چالش بکشانند.
شهر مریوان، یکی از جاذبەهای گردشگری استان کردستان است که در ۱۲۵ کیلومتری غرب سنندج قرار دارد و از جاذبه های گردشگری طبیعی بینظیری برخوردار است و هرساله مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور به این شهر زیبا سفر میکنند.
مریوان شهری مرزی با جاذبەهای طبیعی، قله های مرتفع، دره های سرسبز، جنگلهای بلوط و مقصد خوبی برای تجربه آفرود سواری است.
روستای سیف، میراجی، آبشار گویله، روستای درەتفی، مرانه، گاگل و ... جزو بهترین مقاصد مریوان برای آفرود سواری است.
در کنار تجربه های هیجانانگیزی که این نوع تفریح به گردشگران عرضه میکنند، بحث نابودی محیط زیست به وسیله آفرودها مطرح است که رئیس هیات موتورسواری و اتومبیلرانی شهرستان مریوان معتقد است که آفرود مریوان به هیچوجه تهدیدی برای محیطزیست نیست.
ریبوار مردوخی گفت: آفرود مریوان تهدیدی برای محیط زیست محسوب نمیشود، چرا که تیم آفرود مریوان تنها از مسیرها و جادەهای تعیین شده تردد و کاملا زیر نظر سمنها فعالیت دارند و وارد پوشش گیاهی منطقه نمیشوند.
وی عنوان کرد: به جرات میتوان گفت قویترین تیم آفرود ایران، تیم آفرود مریوان است.
مردوخی بیان کرد: تیم آفرود سواری مریوان با کمترین هزینه نسبت به سایر شهرها در حال انجام فعالیت و برگزاری تورهای گردشگری است.
وی از اجرای ۲٨ تور گردشگری از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و افزود: تیم آفرود مریوان در زمستان سال گذشته نیز در شرایط سخت و برف و بوران و مسدود شدن جاده ها و راه های روستایی، مسیر سنندج، مریوان تا مرز باشماق، سقز را پوشش داده و به زنان باردار و بیمارهای آپاندیسی امدادرسانی کردە است.
رئیس هیات موتورسواری و اتومبیلرانی شهرستان مریوان، این هیات به مدت پنجسال زیر نظر اداره ورزش و جوانان شهرستان مریوان تشکیل و خوشبختانه تاکنون عملکرد مثبتی داشته است.
ریبوار مردوخی در ادامه سخنان خود افزود: این هیات متشکل از ۱۲ کمیته است که در حال حاضر ۳ کمیته آفرودسواری، کمیته واکنش سریع و کمیته موتورسواری آن فعال است.
وی تصریح کرد: بیشترین مشکل این هیات در بحث کمیته موتورسواری است و تاکنون قانونی که در فدراسیون برای کمیته موتورسواری تعریف شده در مریوان اجرایی نشده است.
مردوخی تاکید کرد: مریوان در بحث کمیته آفرود سواری و موتورسواری دارای انسانهای خبره و صاحب سبک است.
وی خاطرنشان کرد: کمیته موتورسواری مریوان اگر در قالب قانونی اجرایی شود، از بسیاری از آلایندگیهای صوتی و محیط زیستی جلوگیری خواهد شد، زیرا به دلیل عدم حمایت و اجرای آن در قالب قانونی موتورسواران ناچار هستند برای آمادەسازی خود برای مسابقات در سطح شهرستان تردد کنند.
مردوخی به بحث پلاکگزاری ورزشی موتورهای سنگین و کراس اشاره کرد و افزود: این طرح در تهران و حتی در شهرستان دهگلان نیز اجرایی شده، اما تاکنون در مریوان اجرایی نشده است.
وی در ادامه سخنان خود از فعالیت ۳۰۰ موتور سوار در هیات خبر داد و گفت: هیات موتورسواری و اتومبیلرانی مریوان تنها هیاتی است کە تاکنون هیچگونه هزینه دولتی دریافت نکرده و هیچ اسپانسری هم از آنها حمایت نکرده است.
مردوخی در ادامه به افتتاح پیست اتومبیلرانی و موتورسواری مریوان در چند سال اخیر گریزی زد و اظهار کرد: چندسالی است که از افتتاح این پیست با حضور مسئولان استانی و شهرستانی میگذرد، اما هنوز که هنوز است تعیین تکلیف نشده است.
وی یکی از مشکلات هیات اتومبیلرانی را مربوط به عدم وجود پیست اتومبیلرانی و موتورسواری دانست و خاطرنشان کرد: با شروع فعالیت پیست اتومبیلرانی مریوان، دریفتکاران، آفرودسواران و موتورسواران تمرینات خود را در قالب پیست انجام و جو فرهنگی مریوان هم افزایش مییابد.
رئیس هیات موتورسواری و اتومبیلرانی شهرستان مریوان، مریوان را دارای ظرفیتهای بسیاری در حوزە آفرود دانست و یادآور شد: میراجی و آبشار گویله منطقه ای مستعد و مناسب برای مسیرهای آفرودسواری است که میتواند به قطب گردشگری کشور تبدیل شود.
منبع: ایسنا