عبدالمجید کشوری مدیرکل زندانهای لرستان با اشاره به اینکه لرستان سال گذشته رتبه اول استفاده از پابند الکترونیک را در کشور کسب کرد، افزود: از سال ۹۸ تاکنون ۹۲۰ زندانی استان به جای حبس از پابند الکترونیکی استفاده کردند.
او اظهار کرد: البته با توجه به اینکه بیشتر زندانیانی که تحت پابند الکترونیکی بودند، مشمول عفو رهبری شدند در حال حاضر تنها ۲۲۰ نفر زندانی تحت پابند الکترونیکی هستند.
مدیرکل زندانهای لرستان با اشاره به اینکه رویکرد و اولویت قوه قضاییه و سازمان زندانها اشتغال زندانیان است، گفت: سال ۹۸، تنها ۱۴ درصد از زندانیان استان مشغول به کار بودند که حدود ۳۶۰ میلیون تومان دستمزد دریافت کردند، این در حالی است که تا پایان سال ۱۴۰۱، ۶۲ درصد زندانیان مشغول به کار بودند و ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دستمزد دریافت کردند.
کشوری بیان کرد: در حال حاضر بیش از هزار زندانی خارج از زندان در حوزه تولیدی و خدماتی مشغول فعالیت هستند.
به گفته او عمدهترین اشتغال زندانیان استان مربوط به کارگاه تولید فرش دست بافت در زندان است.
مدیرکل زندانهای لرستان گفت: فضایی را در اختیار یک کارآفرین قرارداد داریم که در این فضا دویست نفر از زندانیان در داخل مشغول بافتن فرش هستند.
کشوری با اشاره به اینکه عمده فرشهای بافته شده توسط زندانیان فرش نفیس هستند، بیان کرد: دستمزد زندانیان توسط کارآفرین بخش خصوصی پرداخت میشود.
نکته قابل تامل اینکه زندانیان پس از اینکه آزاد هم شوند میتوانند از این هنر و حرفه استفاده کنند.
او بیان کرد: تفاهم نامهای با اداره کل فنی حرفهای و میراث فرهنگی منعقد کردهایم که بر اساس آن گواهینامه مهارت به زندانیان اعطا کند، تا در صورت آزادی بتوانند از تسهیلات اشتغالزایی استفاده کنند.
مدیرکل زندانهای لرستان تاکید کرد: اشتغال زندانیان نه تنها دغدغه خانواده آنها را در حوزه معیشت کاهش میدهد، بلکه قطعا در کاهش آسیبهای اجتماعی نیز موثر است.
کشوری در بخش دیگری از صحبتهای خود به فعالیت مراکز حمایت از خانواده زندانیان نیز اشاره کرد و گفت: در استان چهار انجمن داریم که با استفاده از منابع درآمدی و کمک خیرین از خانواده زندانیان حمایتهای مادی و معنوی را انجام میدهند.
او عنوان کرد: ۲ هزار و ۴۰۰ خانواده زندانی تحت پوشش انجمن حمایت از خانواده زندانیان قرار دارند.
مدیرکل زندانهای لرستان در خصوص دیه جرایم غیر عمد نیز توضیح داد: از سال ۹۸ تاکنون ۱۷۰۰ زندانی که بدهکار مالی بوند آزاد شدند. بدهکاری این افراد توسط انجمن حمایت از زندانیان و خیرین پرداخت شده است.
کشوری با بیان اینکه طبق آخرین آمار ۲۴۰ زندانی استان مشمول مقررات ستاد دیه هستند که حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند، گفت: از ۲۴۰ زندانی بدهی ۱۳۰ زندانی توسط خیرین قابل پرداخت است، اما مابقی بدهی بالایی دارند. بدهی برخی از زندانیان بالای ۷ میلیارد تومان است.
او عنوان کرد: سقف کمک ستاد دیه تا دویست میلیون تومان است که در قالب تسهیلات و بلاعوض است، البته سال گذشته دستور العملی ابلاغ شد که بر اساس آن در صورت ارائه مستندات تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان نیز تسهیلات پرداخت میشود.
مدیرکل زندانهای لرستان با اشاره به فعالیت مرکز مراقبت بعد از خروج نیز گفت: زندانیان پس از آزادی با مراجعه به این مرکز میتوانند برای دریافت تسهیلات اشتغال زایی ثبت نام کنند.
کشوری بیان کرد: دولت در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به زندانیان همکاری خوبی دارد، سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان تخصیص و جذب شد. امسال هم تخصیصهای خوبی درحوزه تسهیلات اشتغالزایی برای زندانیان خواهیم داشت.