آقای صحابی گفت: امسال تا تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه، بانکهای عامل بیش از ۱۰.۷ همت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزند پرداخت نموده اند که این میزان طی بازه زمانی مشابه در سال گذشته ۹.۴ همت و در سال ۱۴۰۰ نیز ۳.۹ همت بوده است.
توزیع سهمیههای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بر اساس شاخصهایی همچون منابع قرض الحسنه پس انداز و جاری بانک ها، تعداد شعب هر بانک، پراکندگی در سطح استان ها، زمینههای تخصصی فعالیت بانک ها، عملکرد سنوات گذشته بانکهای عامل و با مصوبه شورای پول و اعتبار به عنوان تنها مرجع رسمی سیاستگذاری پولی و اعتباری کشور تعیین و در امسال قبل از موعد قانونی به بانکهای عامل ابلاغ شده است.
صحابی افزود: بر این اساس، بانک مرکزی برای اولین بار در پایان اسفندماه سال گذشته و با هدف کاهش وقفه ایجاد شده در ابتدای سال در سنوات قبل که به دلیل عدم ابلاغ سهمیههای سال جدید بر اثر زمان بر بودن تعیین سهمیهها و طرح و تصویب آن در کمیسیونهای این بانک صورت میگرفت؛ سهمیههای مربوط به فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ را به صورت دو دوازدهم تعیین و در اولین روز کاری امسال (۵ فروردین ماه) ابلاغ کرده است.
اوبا بیان اینکه عملکرد شبکه بانکی در پرداخت این تسهیلات در سنوات گذشته که همواره مورد تقدیر مقامات و نهادهای ذیربط از جمله مجلس شورای اسلامی، دولت و... گردیده بیانگر حساسیت و اهمیت این موضوع برای بانک مرکزی است، افزود: همچنین لازم بذکر است روند سنوات گذشته نیز موید افزایش سرعت پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از خرداد ماه بوده و از میزان انتظار دریافت تسهیلات کاسته خواهد شد.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تاکید کرد: لذا تلاش بانک مرکزی همچون سنوات گذشته نظارت دقیق و پیگیرانه عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزند خواهد بود و بانکهای عامل نیز حتی فراتر از تکالیف قانونی خود پرداخت این تسهیلات را به عنوان مسئولیت اجتماعی خود پذیرفته و به جد و فعالانه در آن شرکت میکنند.