علی رمضانی، سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره آمار فروش تا ساعت ۲۱ روز هشتم (۲۷ اردیبهشت) اطلاع داد: نمایشگاه در بخش حضوری ۱۵۸ میلیارد تومان فروش داشت که ۱۱۶ میلیارد در کارتخوانهای رسمی و ۴۲ میلیارد به صورت نقدی و کارت به کارت و دیگر روشها بود. همچنین ۸۳ میلیارد تومان در بخش مجازی فروش کتاب انجام شد که ۶۶ میلیارد و نیم مربوط به ناشران و ۱۶ میلیارد و نیم مربوط به کتابفروشان است و در مجموع ۲۴۱ میلیارد تومان فروش کتاب را تجربه کرد. در بخش مجازی تعداد نسخه فروش رفته، به ۷۲۰ هزار نسخه رسید.
به گفته سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران چندین میلیاردتومان فروش این نمایشگاه مربوط به بخش ناشران خارجی و بینالملل است، زیرا در این بخش تبادل نقدی دلار وجود دارد که این مساله را پر رنگتر میکند.
رمضانی افزود: تعداد ثبت نام اساتید و اعضای هیات علمی بیش از ۱۸۰ هزار نفر است که برای دریافت یارانه ثبت نام کردند، طبق بررسی که روز گذشته داشتم حدود ۶۰ درصد کاربران از بنها استفاده کردند. نحوه استفاده به این شکل است که ۴۰ درصد هزینه را میپردازیم.
رمضانی در توضیح فعالیتهای فرهنگی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب بیان کرد: در میز خدمت اهل قلم به ۴۸۷ نفر خدمت و همچنین در کمیته اطلاعرسانی به ۳۸ هزار نفر اطلاعات داده و ۱۱ هزار نقشه نیز در میان مردم توزیع شده است. در مرکز تماس نیز حدود ۷ هزار و ۷۰۰ تماس ورودی و ۹۳۰ تماس خروجی داشتیم.
سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در بخش دیگر صحبتهای خود با اشاره به فعالیتهای شرکت پست در نمایشگاه کتاب، گفت: ۱۰۶ هزار و ۴۴۰ مرسوله به دست مردم رسیده است، ۱۱۱ هزار و ۹۴۰ بسته نیز در حال آمادهسازی از سوی ناشران و کتابفروشان است؛ همچنین ۱۹۰ هزار بسته در حال توزیع است. شهرهای تهران، مشهد و اصفهان بیشترین سفارش را داشتند.
رمضانی با بیان اینکه از مجموع بستههای ارسالی، ۱۱ هزار بسته به ۹۷۳ روستا ارسال شده است، گفت: در این میان ۶۷۴ بسته به درهای رنگی ارسال شده است، درهای رنگی، درهایی هستند که در روستاها بدون پلاک هستند و نشان میدهد گستره نفوذ نمایشگاه مجازی حتی به دورترین بخشهای کشور هم رسیده است.
قائممقام سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مقایسه تعداد افرادی که از شبستان و بخش عمومی نمایشگاه بازدید کردند، توضیح داد: این مقایسه درست نیست، زیرا در شبستان تعداد ناشران بیشتری مستقر هستند. میتوان گفت که بخش کودک و نوجوان با وجود تعداد ناشر کمتر در مقایسه با بخش عمومی، در حال رقابت با هم هستند.
به گفته رمضانی ناشران خارجی که ۱۰ روز قبل از نمایشگاه کار خود را شروع کردند، توانستند کتابهایشان را به موقع وارد نمایشگاه کنند.
رمضانی افزود: جمعه ۲۹ اردیبهشت گروههای اجتماعی و مذهبی فراخوانهایی برای حضور در مصلای امام خمینی (ره) دادند، در نتیجه مردم برای دسترسی سادهتر به نمایشگاه کتاب از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.