ترویج عمومی مفاهیم مرتبط با حوزه اقتصاد دیجیتال، موضوعی است که به توسعه شتابان آن کمک می‌کند.

دانش‌آموزانی که قرار است در آینده زیست‌بوم فناوری و نوآوری را توسعه دهند، هدف اقدامات ترویجی قرار گرفته‌اند تا این مفاهیم از روزهای ابتدایی تحصیل و کسب آموزش به آن ها ارائه شود و این نیروهای تازه نفس با ابزارها و کلمات کلیدی آن آشنا شوند.

ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ترویج مفاهیم اقتصاد دیجیتال به صورت تخصصی و عمومی اقدام کرده و این کار را بین دانشجویان، اساتید و فعالان این حوزه به صورت تخصصی با انتشار مفاهیم مرتبط با این حوزه در میان دانش‌آموزان و در اماکن عمومی به صورت عمومی آغاز کرده است.

این تلاش‌ها در کنار تامین نیروی انسانی متخصص برای آینده این عرصه علمی پرکاربرد، به نفوذ آن در جامعه هم کمک می‌کند. اقتصادی که نقش مهمی در آینده کشور دارد و اگر به فکر توسعه زیست‌بوم آن نباشیم، قطعا نمی‌توانیم در لیست کشورهای دارای این فناوری قرار گیریم.

امروزه نقش و کارکرد اقتصاد دیجیتال به خوبی خود را نمایان کرده و از گوشی‌های موبایل که در دست عامه مردم است آغاز شده و تا کارهای پیچیده بانکی و اقتصادی کلان ادامه یافته است. پس توسعه این زیست‌بوم در کشور یک ضرورت انکارناپذیر فناورانه است.

در همین راستا، خلیلی، رئیس گروه کار و فناوری وزارت آموزش و پرورش، گفت: مفاهيم اوليه سواد مالی به طور جدی در پايه هفتم در بسته آموزشی كار و فناوری نونگاشت مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: در بخش دوم كتاب هفتم نونگاشت به موضوع پروژه‌های فناورانه پرداخته می شود كه شامل ۳ پروژه است. پروژه دوم اين كتاب در خصوص سواد مالی است.

 او گفت: در کتاب فعلی اقتصاد بخش مستقل و صریحی درباره اقتصاد دیجیتال وجود ندارد.

خلیلی افزود: اقتصاد دیجیتال دارای مبانی چندگانه‌ای است که مبتنی بر آن ها توسعه مفهومی پیدا کرده است.

وی افزود: یکی از مبانی تولید مبتنی بر دانش است که در کتاب به این مسئله در قالب موضوعیت و یا متن درس پرداخته شده است.

او ادامه داد: مبنای دیگر اقتصاد دیجیتال تولید در فضای پلتفرمی و یا اشتراکی است که با اندکی تسامح، ترویج کار گروهی و تعاونی موجود در کتاب تقریبا در همه دروس به چشم می آید.

سجاد مهدی زاده، رئیس گروه تفکر و مهارت‌های زندگی نیز گفت: در كتاب تفكر و سبك زندگی پايه هشتم درسی با عنوان «مهارت های مصرف چيست؟» درج شده است كه به موضوع سواد مالی می پردازد.

وی افزود: سال گذشته تغييراتی در اين درس داده شده اند و ملاحظات كنشگری اقتصادی در فضای مجازی و مخاطرات آن نيز به درس اضافه شدند.

سجادی اظهار کرد: در كتاب مديريت خانواده و سبك زندگی (پسران) درسی با عنوان «پختگی اقتصادی» مباحثی را راجع به بلوغ اقتصادی مطرح كرده و در كتاب مديريت خانواده و سبك زندگی (دختران) نيز درسی در موضوع اشتغال زنان و دختران و ملاحظات آن مطرح شده است.

او افزود: در سند تدوينی اين حوزه يعنی سند راهنمای برنامه درسی حوزه آداب و مهارت های زندگی و بنيان خانواده يكی از ابعاد تربيتی و مهارتی زيست دانش آموزان ساحت اقتصادی و آمادگی برای معيشت در نظر گرفته شده است. 

رئیس گروه تفکر و مهارت‌های زندگی، گفت: اهداف و محتواهایی پيش بينی شده اند كه در سال‌های  پيش رو در بازنويسی و اصلاح كتب اعمال شوند.

وی گفت: امروزه اهميت داشتن سواد مالی برای عموم،  بر كسی پوشيده نيست. بنابراین اختصاص دادن زمان مناسب  در برنامه های درسی و  تهيه محتوای لازم  و در دوره دوم متوسطه به عنوان درس مجزا می تواند به غنی و مفيد كردن  برنامه های درسی مدرسه‌ای كمک کند.

وی افزود: گروه رياضی سال‌ها اين دغدغه را پيگيری كرده و قرار دادن آن در برنامه‌های درسی و ايجاد منابع و تسهيلات لازم پيگيری آن در دفتر را لازم دانسته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۲ تير ۱۴۰۲
مطالب مالی و بیمه وبانکی و حقوقی و خانواده و آداب معاشرت و قضایی و نامه نگاری و گزارش نویسی و آپارتمان نشینی و راهنمایی و رانندگی و حفط محیط زیست و امداد و نجات و مددکاری و ....بایستی در مقاطع دبیرستان و دانشگاه بصورت دروس عمومی ضروری تدریس شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۲ تير ۱۴۰۲
آموزش دانش آموزان برای دلالی و نظام سرمایه داری تنها کشوری هستیم که این چیزها را آوردیم تو مدارس،گوهر معرفت آموز که با خود ببری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۱۲ تير ۱۴۰۲
بهتر است ادب سر کلاس نشستن یادشان بدهید. بقیه اش پیشکشتان
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۰۹:۲۵ ۱۲ تير ۱۴۰۲
ایرانیان اطلاعات بسیار کمی در مورد اقتصاد کلان و بیت المال دارند خیلی خوب بود اگه یک‌ دوره اقتصاد کلان آموزش داده میشد همه مردم اقتصاد خرد بلدند که یه کالا از بجا ارزون بخرن عمده سپس بصورت خرد و گران بفروشن در حالی که اقتصاد کلان و حضور در بازار جهانی که می‌تونه کشور نجات بده در مورد بازارهای مالی اگه سواد وجود داشت همه قبل از خرید در بورس تحلیل فاقد امنتال و تکنیکال انجام میدادند اینهمه کلاه سرشون نمی‌رفت