رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در حال حاضر ۶۸ واحد فرآوری اعضا در کشور داریم.

 زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری روز ملی اهدای عضو گفت: بالغ بر ۱۵۰ هزار تماس تلفنی برای انجام امر اهدای عضو در سال گرفته می شود. در حال حاضر ۶۸ واحد فرآوری اعضا در کشور داریم. 

به گفته وی در حال حاضر ۷۰درصد از خانواده های متوفی مرگ مغزی رضایت به اهدای عضو می دهند.در  دوران کرونا پیوند اعضا نیز دچار آسیب شده است.  ۱۰ درصد مردم ایران کارت اهدای عضو را دریافت کرده اند.

 زالی افرود: سالیانه ۱۴هزار نفر به دلیل نارسایی کبدی در کشور فوت می کنند.  در سال گذشته ۴۶۰ پیوند کلیه و ۹۰ پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است. 

او بیان کرد: شاخص اهدای عضو به ازای هر یک میلیون نفر در دوران کرونا به عدد ۷رسیده بود  و  امروز این شاخص در سال گذشته به ۱۲ ارتقاء یافت  و اگر این شاخص به ۴۰ برسد شاخص خوبی گزارش شده است.

 زالی افزود: در مرگ مغزی برگشت به زندگی گزارش نشده است و مرگ مغزی با کما کاملا متفاوت است. در این موارد چهار پزشک متخصص مرگ مغزی را  تایید کرده و سپس پزشکی قانونی این موضوع را تایید خواهد کرد. 

به گفته او ، استعمال دخانیات و مصرف چربی باعث بروز نارسایی قلبی در بین افراد می شود و یک بیمار نارسایی قلبی دو برابر بیمار سرطانی هزینه در پی خواهد داشت.  

وی اضافه کرد: قلب، کبد و  کلیه ها از اعضای فرد مرگ مغزی شده قابلیت پیوند به فرد متقاضی  خواهد داشت.درسال گذشته ۷۵۰ مورد مرگ مغزی گزارش شده که تیم متخصص دانشگاه حدود ۳۵۰ مورد را تایید کرده بودند. 

او افزود: مصدومان مغزی تنها مرتبط با تصادف ها نبوده بلکه حوادث کاری نیز باعث بروز مرگ مغزی می شوند. وقتی که زمان طلایی در مرگ مغزی بگذرد اهدای عضو به دلیل تخریب بافت، دچار مشکلاتی خواهد شد. در حال ۴۷هزار بیمار دیالیزی در کشور داریم و آمارها نشان می دهد که پنج برابر این میزان ،  افرادی هستند که دچار نارسایی کلیه خواهند شد.

زالی بیان کرد: هزینه دیالیز بیماران کلیوی افزایش یافته است.چاقی سهم نارسایی کلیه را تا ۳۰درصد افزایش می دهد و پیش بینی شده سالی ۵۰۰ دستگاه دیالیز در کشور نیازمندیم. 

او بیان کرد: روز ملی اهدای اعضا مطابق با فتوای تاریخی حضرت امام (ره) مبنی بر اهدای عضو،  روز ملی اهدای عضو نامگذاری شده است. اهمیت اهدای عضو  ایثارگرانه مهم است.

زالی به آمارهایی که در حوزه پیوند قلب دانشگاه شهید بهشتی وجود دارد اشاره و تصریح کرد: دانشگاه ما از پیشتازان پیوند قلب در کشور است و در حال حاضر از افتخارات این دانشگاه این است که از سال ۹۸ تا کنون چندین پیوند همزمان انجام داده‌ایم. برای مثال در آذر ۹۸ عمل پیوند همزمان قلب، کلیه و لوزالمعده در بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد و پیوند سه عضو به صورت همزمان و  همچنین پیوند برای فردی که باردار بوده است نیز داشته‌ایم.

هزینه دیالیز هشت برابر پیوند کلیه

ناصر سیم فروش، مشاور وزیر و ارولوژیست گفت: افراد باید فشار و قند خون را ماهی یک بار بررسی کنند. در زمینه پیوند کلیه در مرگ مغزی با اختلاف زیاد در منطقه اول هستیم.

به گفته وی الان ۹۳درصد از افرادی که پیوند کلیه شده اند در قید حیات هستند. هزینه دیالیز هشت برابر پیوند کلیه در دنیا است. 

او بیان کرد: ترکیه در اهدای عضو از افراد زنده رتبه اول و ایران در جایگاه دوم دنیا قرار گرفته است. پیوند کلیه یک عمل سنگینی برای دولت و  پزشکان است. تعرفه پزشکی انجام پیوند عضو کم است و باید تعرفه آن  برای جذب جوانان متخصص بیشتر در این حوزه افزایش پیدا کند. 

او ادامه داد: در پیوند لاپاراسکوپی مورد توجه و اولین مطالعه کارآزمایی بالینی اهدای کلیه از طریق لاپاراسکوپی را بررسی و بهترین جایزه دنیا به ایران اختصاص پیدا کرده است. خطر اهدای کلیه در جراحی بسیار کم و یک مورد مرگ و میر در حین جراحی و فرد اهداکننده گزارش نشده است.

 

برچسب ها: اهدای عضو ، مرگ مغزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.