شهرستان خدابنده اغلب به عنوان قطب کشاورزی در استان زنجان شناخته می‌شود اما وجود ظرفیت‌های متعدد، این منطقه را به مقصد سرمایه گذاری‌های صنعتی تبدیل کرده است.

شهرستان خدابنده در جنوب استان زنجان واقع شده و با بیش از پنج هزار کیلومتر مربع وسعت، یک چهارم مساحت استان را به خود اختصاص داده است.

این شهرستان با پنج بخش، هفت شهر و بیش از ۲۲۰ روستای دارای سکنه، ۱۶۴ هزار نفر جمعیت دارد. شهرستان خدابنده یک ششم اراضی دیم و آبی استان زنجان را در خود جای داده است.

خدابنده قطب مهم کشاورزی استان زنجان محسوب می شود و کانون اصلی تولید محصولات راهبردی همچون گندم، سیب زمینی و حبوبات در این استان است.

فعالیت های کشاورزی در شهرستان خدابنده زمینه بسیار مناسبی را برای ایجاد صنایع تبدیلی و واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی در این شهرستان فراهم کرده است.

علاوه بر این مولفه و ظرفیت، طی چند سال اخیر با جذب سرمایه گذاری ها برخی صنایع حتی واحدهای بزرگ تولیدی نیز در این منطقه احداث شده و فعالیت آنها قابلیت های دیگر این شهرستان در توسعه صنعتی را بیش از پیش آشکار کرده است.

وسعت شهرستان خدابنده مولفه مثبت در توسعه صنعتی است

فرماندار شهرستان خدابنده با بیان اینکه توسعه صنعتی در این شهرستان به طور عمده تحت تاثیر فعالیت غالب اقتصادی منطقه یعنی کشاورزی است، گفت: خدابنده ظرفیت های متنوعی به ویژه در بخش کشاورزی، صنعت و گردشگری برای سرمایه گذاری دارد.

جواد تاراسی تخصیص آب مورد نیاز صنایع و همچنین مکان یابی برای استقرار واحدهای صنعتی در اراضی با محدودیت زراعی را از چالش های پیش روی توسعه صنعتی در خدابنده برشمرد و اظهار کرد: البته در خدابنده به دلیل وسعت شهرستان دچار مشکل تداخل حریم با صنایع نمی شویم و از این منظر وسعت شهرستان یک مولفه مثبت تلقی می شود.

فرماندار شهرستان خدابنده با بیان اینکه برای توسعه صنعتی در این شهرستان ستاد جذب سرمایه گذاری شهرستان را تشکیل داده ایم، افزود: مسائل سرمایه گذاری با جدیت از طریق ستاد در خدابنده دنبال می شود و موفقیت هایی در این حوزه  نیز به دست آمده است.

تاراسی همچنین از حل مشکل بلوکه شدن و بدون استفاده ماندن زمین های شهرک صنعتی خدابنده خبر داد و گفت: تقریبا عمده زمین های معطل مانده با ورود دستگاه‌های اجرایی مرتبط و حمایت های قضایی تعیین تکلیف شده است.

وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر احداث گلخانه و همچنین توسعه واحدهای فعال در زمینه ساخت تجهیزات پزشکی در استان زنجان حرفی برای گفتن دارد و حرکت های قابل توجهی در این حوزه در خدابنده رقم خورده است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان خدابنده با بیان اینکه در زمان حاضر ۸۰ واحد صنعتی در این شهرستان فعال است، گفت: شهرستان خدابنده ۶ درصد واحدهای صنعتی فعال استان را در خود جای داده است.

ولی حسنخانی میزان سرمایه گذاری صنعتی انجام شده در خدابنده را بیش از ۴۷۱ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: هزار و ۵۹۵ نفر در بخش صنعت در این شهرستان اشتغال دارند.

وی افزود: در زمان حاضر ۱۶ واحد صنعتی در مقیاس های مختلف با سرمایه گذاری ۲۵۷ میلیارد تومانی و با ظرفیت اشتغالزایی برای ۶۸۲ نفر در خدابنده در حال احداث است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان خدابنده از صدور ۲۴۲ جواز تاسیس واحدهای صنعتی در این شهرستان خبر داد و گفت: سرمایه گذاری پیش بینی شده برای این طرح ها بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان است و در صورت اجرایی شدن آنها بیش از سه هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی در شهرستان ایجاد می شود.

حسنخانی همچنین از فعالیت ۴۴ معدن در شهرستان خدابنده خبر داد و افزود: فعالیت این معادن برای ۲۱۹ نفر در شهرستان شغل ایجاد کرده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از تدوین سند توسعه صنعتی استان خبر داد و گفت: در قالب این سند تحقق عدالت در سرمایه گذاری و ارائه تسهیلات بین تمامی شهرستان‌های استان با جدیت پیگیری می‌شود.

مجید گلشنی با اشاره به نقاط قوت شهرستان خدابنده در بخش کشاورزی تاکید کرد: توسعه صنعتی این شهرستان نباید با توسعه کشاورزی آن در تعارض قرار گیرد.

وی همجواری خدابنده با استان‌های دیگر را از پتانسیل های بسیار مهم این شهرستان بیان کرد و یادآور شد: شناخت توانمندی‌ها و پتانسیل‌ های خدابنده برای جذب سرمایه گذاری ها یک ضرورت است و باید شناخت بیشتری از استعدادهای شهرستان خدابنده کسب شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
عبداله محمدی
۲۲:۲۰ ۰۲ خرداد ۱۴۰۲
سلام من درخواست مجوز بسته بندی حبوبات بودم یک سال دونگی خرج بی خود به نظام مهندسی متاسفانه حمایت که نشد بلکه جواب سربالا هم دادن وطلب کار هم شدن