سودجویان روی موج تمایل افراطی به عمل‌های زیبایی سوار شده‌اند.

احساس می‌کنند زیبا نیستند. جلوی آینه سر و صورت‌شان را بررسی می‌کنند. یک‌بار به فکر عمل بینی می‌افتند و بار دیگر تصور می‌کنند چانه‌شان زیبا نیست و حتما باید با تزریق ژل آن را قرینه کنند. درخواست برای انجام عمل‌های زیبایی فراوان است، اما وقتی دردسرساز می‌شود که افزایش قیمت‌ها در حوزه زیبایی، متقاضیان را به سمت کلینیک‌های زیرزمینی و مکان‌هایی سوق می‌دهد که نه تنها برای فرد خطر جانی به همراه دارد، بلکه با یک اشتباه، چهره‌اش ممکن است آسیبی ببیند که غیرقابل جبران باشد.

این روز‌ها تب عمل‌های زیبایی بین مردم بالا گرفته است. در دوره‌ای این عمل‌ها تنها بین دختران جوان در آستانه ازدواج شایع بود، اما این روز‌ها دیگر زن و مرد و پیر و جوان ندارد، آن‌هایی که سن بالاتری دارند تلاش می‌کنند سن‌شان را در پشت عمل‌های زیبایی پنهان کنند و آن‌هایی هم که جوان‌ترند تب‌وتاب تغییر چهره و به قول خودشان بهترشدن را دارند. مدتی است عمل‌های زیبایی بین مردان نیز طرفداران زیادی پیدا کرده و آمار انجام این عمل‌ها بالا رفته است. اما این همه ماجرا نیست، با افزایش قیمت دلار و بالا رفتن قیمت دارو و تجهیزات پزشکی، هزینه عمل‌های زیبایی نیز در دو سال گذشته تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته، اما این ماجرا تب تند درخواست عمل‌های زیبایی را کم نکرده و راه خطرناک دیگری را پیش پای افراد قرار داده است.

برخی برای آنکه عمل زیبایی‌شان هزینه کمتری داشته باشد به افراد غیرمتخصصی مراجعه می‌کنند که در این حوزه هیچ تخصصی ندارند و نه تنها جراح نیستند، بلکه تکنیسین‌هایی هستند که ممکن است مدتی در کنار یک جراح کار کرده باشند. نکته اینجاست که بیمه‌ها عمل‌های زیبایی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند، اما وقتی عمل جراحی زیبایی به درستی انجام نشود و فرد مجبور به ترمیم آن باشد، بیمه باید هزینه‌های بیشتری را بپردازد.


بیشتربخوانید


دکتر محمدرضا قاضی سعیدی، عضو هیأت مدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، با بیان اینکه در هیچ جای دنیا بیمه‌ها هزینه‌های عمل زیبایی را پوشش نمی‌دهند و بیماران باید خودشان تمام مخارج را بدهند، به این نکته اشاره می‌کند که بسیاری از این عمل‌های زیبایی در بیمارستان‌های تخصصی پوست در بخش دولتی نیز انجام می‌شود که می‌توان به جای مراجعه به کلینیک‌های غیرتخصصی به این بیمارستان‌ها مراجعه کرد.

او با انتقاد از دخالت افراد بدون تخصص در حیطه کار‌های فوق‌تخصصی جراحان پلاستیک و زیبایی، نمونه‌های عجیبی را مثال می‌زند و می‌گوید: «ما نمونه‌هایی داشته‌ایم که فردی لیسانس حقوق دارد و هم‌اکنون در حال انجام عمل‌های زیبایی است.» قاضی سعیدی با عنوان این مطلب که ما در حوزه قوانین دچار مشکل هستیم و قوانین ما به‌روز نیست، بر این موضوع صحه می‌گذارد که وقتی تخلف محرز می‌شود، فرد غیرمتخصصی که عمل زیبایی را انجام داده، می‌تواند با جریمه ناچیزی پرونده‌اش را ببندد و دوباره به فعالیتش ادامه بدهد. در واقع جرم با مجازات برابری ندارد. برای جلوگیری از این موضوع در نخستین قدم باید جریمه افراد سودجویی که در امور پزشکی دخالت می‌کنند، توسط قوه قضاییه بررسی و جریمه‌های شدید‌تر و بازدارنده‌تری در نظر گرفته شود تا آن‌ها نتوانند با جان و سلامت مردم بازی کنند.

این پزشک متخصص بر این موضوع تاکید می‌کند که جراحی بینی شایع‌ترین عمل زیبایی در ایران به شمار می‌رود و افراد غیرمتخصص زیادی هستند که با مبالغ ناچیز و در شرایط کاملا نامناسب و خطرناک، جراحی لیپوساکشن را انجام می‌دهند.

قاضی سعیدی معتقد است اگر قصد انجام عمل زیبایی را دارید، حتما پزشک را ببینید، زیرا افراد بسیاری بوده‌اند که در ابتدا توسط پزشک معاینه شده‌اند، اما عمل توسط تکنیسین انجام شده است.

عمل پیچیده جراحی زیبایی
دکتر سیدنجات حسینی، نایب‌رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، نیز بر این باور است جراحی فوق‌تخصص پلاستیک، عملی بسیار پیچیده و نیازمند گذراندن دوره‌های فوق‌تخصصی است، در حالی که این روز‌ها تبلیغات فریبنده‌ای می‌شود که کسر شأن جامعه پزشکی و جراحان است.

او می‌گوید: «افرادی که دوره حرفه‌ای مصوب وزارتخانه را آموزش ندیده‌اند، نباید وارد اقدامات فوق‌تخصصی شوند. متاسفانه افراد بی‌صلاحیت هم وارد حیطه کار فوق‌تخصصی جراحان پلاستیک شده‌اند که با آسیب‌های زیادی همراه شده است.»

نجات‌حسینی با اشاره به دخالت دو گروه مداخله‌گر پزشک و غیرپزشک در کار‌های جراحان پلاستیک و زیبایی ادامه می‌دهد: «سایر جراحان در کوریکولوم‌شان آموزش‌های لازم را در حوزه جراحی‌های زیبایی ندیده‌اند. انجام اینگونه اعمال جراحی بدون گذراندن دوره‌های تکمیلی، مخاطره‌آمیز است. دوره جراحی فوق‌تخصص پلاستیک هشت سال است که افراد متخصص در سایر رشته‌ها نباید از این عنوان استفاده کنند و با نوشتن تخصص پلاستیک باعث فریب مردم شوند.»

او با اشاره به دخالت گروه دوم که پزشک نیستند، خاطرنشان می‌کند: «خدمه اتاق عمل را هم داریم که وارد این حیطه شده‌اند. آن‌ها زیر پرچم پزشک این تخلفات را انجام می‌دهند و این یک فاجعه برای جامعه است. افراد برای جراحی زیبایی و پلاستیک سراغ پزشک مرتبط با این اعمال ازجمله فوق‌تخصص جراحی پلاستیک بروند و پزشک مربوطه را از طریق سایت نظام پزشکی کنترل کنند.»

او توضیح می‌دهد: «انجام عمل‌های زیبایی مانند لیپوماتیک و لیپوساکشن به‌دلیل تغییر سبک تغذیه و چاقی، در جامعه افزایش پیدا کرده است و در این حوزه هیچ پزشکی جز فوق‌تخصص پوست و زیبایی نمی‌تواند ورود پیدا کند؛ بنابراین به تبلیغات برخی که خود را جراح پلاستیک معرفی می‌کنند، توجه نکنید، زیرا آن‌ها فوق‌تخصص پلاستیک نیستند و با اعلام این عنوان تلاش می‌کنند مردم را فریب دهند.»

او به مداخله‌گر‌ها نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: «کافی است لیپوماتیک را در صفحات اینترنت سرچ کنید، بیش از ۶ هزار سایت بالا می‌آید که با نام‌های فریبنده تبلیغات زیادی می‌کنند که بیشتر آن‌ها دروغ است و برای سلامت جامعه باید با ورود دستگاه‌های نظارتی، مانع از اقدامات آن‌ها شد، زیرا برخی از عمل‌های زیبایی مانند لیپوماتیک بسیار حساس هستند و پزشک باید براساس فاکتور‌های مختلف آن عمل را انجام دهد.»

نجات‌حسینی توضیح می‌دهد: «وقتی کودکی پایش دچار شکستگی می‌شود، دو راه وجود دارد یا باید پیش ارتوپد رفت یا به شکسته‌بند نشان داد، این در حالی است شکسته‌بند می‌تواند به عصب‌های کودک فشار وارد و او را برای همیشه دچار مشکل کند؛ به همین دلیل در انجام کار‌های پزشکی آنچه اهمیت دارد انتخاب درست پزشک است.» او با تاکید بر اینکه سال گذشته بیش از ۳۶ فوق‌تخصص در این رشته جذب شدند، ادامه می‌دهد: «تعداد پزشکان متخصص در این حوزه کم نیست و توصیه می‌کنیم قبل از انجام هر عمل زیبایی حتما پزشک مورد اعتماد پیدا کنید و سابقه و عملکرد او را در سایر عمل‌ها بررسی کنید.»

نایب‌رئیس انجمن فوق‌تخصص زیبایی و پلاستیک بر این موضوع صحه می‌گذارد که هم‌اکنون حذف تخصص عمومی و ادامه یافتن فوق‌تخصص از پزشکی عمومی مطرح است که اجرایی‌شدنش می‌تواند مشکل کمبود برخی از تخصص‌ها را از بین ببرد.

خدمه اتاق عمل کار زیبایی انجام می‌دهند
قبل از انجام هر عمل جراحی حتما پزشک خود را بشناسید، موضوعی که دکتر بابک نیکومرام، رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، به تشریح آن پرداخته و به «شهروند» می‌گوید: «حق بیمار است که بداند پزشک او چه کسی است؟ آیا آموزش‌های لازم درخصوص اعمال جراحی زیبایی را دیده است یا خیر؟ در واقع مرجع رسمی تایید مدارک پزشک، وزارت بهداشت است.»

او با اشاره به اینکه انجام کار‌های پزشکی توسط افراد غیرپزشک، به‌شدت باب شده است، ادامه می‌دهد: «ژل و بوتاکس جزو امور پزشکی و انجام آن در آرایشگاه‌ها ممنوع و مصداق دخالت در امور پزشکی است. بار‌ها دیده‌ایم که بیمار بدون اینکه پزشک را دیده باشد، عمل زیبایی را انجام داده و بعدا به علت ایجاد عارضه و مطالعه پرونده مشخص شده عمل او توسط تکنیسین انجام شده است. تاکید و توصیه ما به مردم این است که حتما پزشک را قبل از عمل ببینند و از مرتبط‌بودن رشته تخصصی و فوق‌تخصصی او با عملی که می‌خواهد انجام دهد، اطمینان کامل پیدا کند. همچنین در مورد توانمندی جراح تحقیق کنند و صرفا به مشاوره‌های فضای مجازی یا تبلیغات اعمال زیبایی که با قیمت‌های نازل پیشنهاد می‌شوند، اعتماد نکنند. حتما بیماران نام پزشک مربوطه را در سایت نظام پزشکی جست‌وجو و از تخصص او اطلاع حاصل کنند. برای مثال، اگر بیماری برای اعمال جراحی زیبایی صورت دنبال جراح پلاستیک می‌گردد، باید در سایت نظام پزشکی از بودن عنوان پلاستیک در پروانه مطب پزشک مربوطه اطمینان حاصل کند و صرفا به تبلیغات فضای مجازی که از عناوین غیرواقعی استفاده می‌کنند، اکتفا نکند.»

گردشگری سلامت مغفول مانده است
نیکومرام به گردشگری سلامت اشاره می‌کند و می‌گوید: «حضور دلالان در این حوزه باعث صدمات و عوارض جسمی بعضا غیرقابل جبران به این بیماران شده که می‌تواند تبلیغ منفی برای توریسم سلامت در ایران باشد. وزارت بهداشت باید سختگیری‌های لازم را انجام دهد تا گردشگری سلامت در کشور تحت‌الشعاع حضور دلالان قرار نگیرد. عمل زیبایی مثل چاه ویل است که اگر رها شود، تبعات زیانباری برای کشور دارد. علاوه بر صدمات اجتماعی، تغییر بیش از اندازه و نامتعارف قیافه‌ها، باعث هزینه‌های القایی بیشتر به اقتصاد سلامت می‌شود که منابع انسانی و مالی مورد نیاز بخش درمان را به‌سوی خود می‌کشد و باعث مصارف بیش‌ازحد منابع ارزی کشور می‌شود. برای مثال، با توجه به ارزبری پروتز‌های سینه باید مصارف آن در کشور ضابطه‌مند شود و فقط توسط پزشکان مرتبط قابلیت سفارش و مصرف داشته باشد، مانند داروی شیمی‌درمانی که تنها با دستور پزشک معالج مشخص شده و در گایدلاین‌های درمانی قابلیت تجویز دارد.»

آرایشگران ژل و بوتاکس نزنند
دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، بر این موضوع تاکید می‌کند که مردم باید بدانند غیرپزشک حق ندارد ژل و بوتاکس تزریق کند. گرایش به انجام اعمال زیبایی به‌خاطر درآمد آن است و توصیه ما به مردم این است فریب تبلیغات دروغین را نخورند و به فکر سلامت‌شان باشند.

دکتر علیرضا صابری اضافه کرد: «افرادی که دوره‌های آموزشی لازم را ندیده و برنامه‌های آموزشی مورد تایید وزارت بهداشت و آموزش پزشکی در زمینه زیبایی را طی نکرده‌اند، قانونا مجاز به انجام این اعمال نیستند و تبلیغ در این موارد موجب فریب مردم و قابل پیگرد قانونی است.» او به مردم توصیه کرد قبل از انجام هر کاری چه درمانی و چه زیبایی، حتما پزشک را ببینند و آگاه باشند چه کسی قرار است عمل زیبایی را انجام دهد.

منبع: شهروندآنلاین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
ناشناس
۲۳:۱۴ ۰۲ خرداد ۱۴۰۲
خود جراحی توسط متخصص عوارض و ریسک وخطراتی داره واقعا وحشتناکه مردم بدون مطالعه میرن دست به جراحی توسط اشخاص عادی میزنن خواهشا اطلاع رسانی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۰۲ خرداد ۱۴۰۲
سلام.درب واردات خودرو برای همه مردم ایران و بدون هیچ تعرفه گمرکی باز کنید و به این دلالی شرکت های خودروسازی حلبی پایان دهید این خودروهای تولید سایپا حتی ده میلیون هم ارزش نداره و تولیدات ایران خودرو بیست میلیون هم زیاده بدی،تا کی دلالی و گران فروشی و مافیابازی،فقط به خاطر رفاه یک عده مسئول و اقازاده ها که دو درصد جمعیت ایران را شامل نمیشود.شهدا مسئولین شرمنده اند.