عابدین خرم با اشاره به اینکه تا سوم خرداد سال ۱۳۶۱خرمشهر حدود ۵۷۸ روز در اسارت دشمن بود افزود: دشمنان آن روزها تاختند و از مرزها عبور کرده و خرمشهر عزیز را با حضور رزمندگان قلیل ارتش، سپاه و نیروهای مردمی بعد از قریب به چهل روز مقاومت تا دروازههای اهواز و بخشهایی از استان خوزستان عزیز و ۵ استان دیگر کشور را به اشغال خود درآوردند.
وی با تاکید بر اینکه دشمن آمده بود که بر نگردد گفت: نیروهای دشمن در دیوارههای خرمشهر نوشته بودند که «آمدهایم بمانیم»، اما رزمندگان با تبعیت از فرامین امام راحل قریب به دو سال مقاومت، طراحی و برنامهریزی شدند تا در چینن روزی پیکره جدا شده از کشور را با اخلاص و خونهای پاک شهیدان بر پیکره ایران اسلامی بازگردانند.
خرّم سوم خرداد را یک روز با عظمت در تاریخ ملت ایران و نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس دانست و اذعان داشت: امام راحل در سخنی تاریخی بر همه ما آموختند که «خرمشهر را خدا آزاد کرد»؛ خداوند ید قدرت خود را از آستین رزمندگان ایران، رزمندگان مومن و متدین ایران اسلامی به جهانیان نشان داد.
وی با بیان اینکه روز سوم خرداد، از روزهای بیاد ماندنی شد که استکبارجهانی را با تمام وجود لرزاند، عصبانی کرد، اعتماد بهنفس را به امت بازگرداند و موجوب اعتلای ارزشهای اسلامی شد، به سخنی از امام خمینی (ره)، اشاره کرد و گفت: آزادی خرمشهر صرفا آزادی خاک نیست، بلکه فتح ارزشها است.
فرمانده سپاه عاشورا سردار عباسقلیزاده هم در صبحگاه مشترک نیروهای مسلح که در مقر فرماندهی سپاه عاشورا برگزار شد گفت: همواره سالروز آزادسازی خرمشهر، شهر خون و قیام مایه افتخار برای ملت سرافراز ایران اسلامی است.
فرمانده سپاه عاشورا با بیان اینکه فتح خرمشهر نشانگر اقتدار نیروهای مسلح در انقلاب اسلامی بود افزود:کل دشمنان انقلاب در مقابل نظام اسلامی ما صفآرائی کرده بودند و این فتنه بزرگ و خانمانسوز را علیه این انقلاب طراحی کردند.
وی افزود: به فرماندهی مقتدرانه مقام معظم رهبری و وحدت کلمه، اتحاد، انسجام و قدرت نیروهای مسلح این جنگ با پیروز نهایی به دست رزمندگان اسلام رقم خورد و پیروزی خون بر شمشیر در این زمانه برای همه تفسیر و تبیین گردید.
صبحگاه مشترک نیروهای مسلح سپاه، ارتش و فراجا با حضور استاندار آذربایجانشرقی، فرماندار تبریز و جانبازان و پیشکسوتان دفاع مقدس، بهخصوص عملیات آزادسازی خرمشهر برگزار شد.