محمدرضا احمدی عضو کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به انجام مقدمات راه اندازی این کمیسیون، گفت : برای اولین بار در بین کانونهای وکلای دادگستری کشور، کانون وکلای استان کرمانشاه پیشنهاد راه اندازی کمیسیون "صلح و سازش" را ارائه کرده است.
وی با بیان اینکه موافقت اولیه برای راه اندازی این کمیسیون در کانون وکلای دادگستری استان گرفته شده، افزود: بزودی با تصویب این پیشنهاد در کانون استان، این کمیسیون را راه اندازی خواهیم کرد.
عضو پیشین هیات مدیره کانون وکلای دادگستری استان تصریح کرد: این کمیسیون در شروع کار به ایجاد صلح و سازش در پروندههای مربوط به شکایت از وکلای این کانون میپردازد، چراکه این نوع ازپروندهها معمولا پروسهای طولانی مدت را در محاکم قضایی طی میکنند.
وی اضافه کرد: از آنجایی که حجم پروندههای ورودی به دادگستری استان کرمانشاه بسیار بالاست و در حال حاضر بخشی از این پروندهها به شورای حل اختلاف ارجاع میشود تا در آنجا به صلح و سازش برسد، کانون وکلای دادگستری استان هم میتواند در این زمینه به مانند شورای حل اختلاف در کنار دستگاه قضایی استان باشد.
احمدی خاطرنشان کرد: براین اساس در مرحله بعدی به دنبال این هستیم تا با همکاری دستگاه قضایی بخشی از پروندههایی که قابلیت ایجاد صلح و سازش دارند را در کمیسیون صلح و سازش کانون وکلای دادگستری مورد بررسی قرار دهیم.
وی در خصوص نحوه همکاری وکلای این کانون با کمیسیون صلح و سازش هم گفت: وکلای عضو کانون وکلای دادگستری موظفند در طول سال سه پرونده معاضدتی، تسخیری و مشاوره را بگیرند و از طرفی هم اکنون تعدادی از وکلای ما در دادگستری استان به صورت رایگان به کسانی که پرونده قضایی دارند، مشاوره میدهند، لذا از این ظرفیتها در کمیسیون صلح و سازش کانون برای رسیدگی به پروندهها استفاده خواهیم کرد.
عضو کانون وکلای دادگستری کرمانشاه گفت: در صلح و سازش وکیل و موکل هر دو طرف به نتیجه راضی هستند، ولی در پروسه رسیدگی طولانی مدت در دادستانی، دادیاری، دادگاه انتظامی و یا دادگاه انتظامی قضات، اطاله دادرسی و اتلاف وقت وکلا و موکلین را شاهد هستیم و در پایان کار هم یک طرف برنده و یک طرف بازنده پرونده خواهد بود .