محمد سلیمانی امروز در حاشیه رزمایش آماده به کاری مولدهای برق اضطراری و دستگاههای اجرایی و مراکز حساس شهر کرمان، با اشاره به اینکه در آستانه شروع پیک مصرف برقی هستیم، گفت: پیک مصرف برق از پانزده خرداد تا ۱۵ شهریورماه است با توجه به این امر، ادارات در مصرف برق نقش اساسی و مهمی را ایفا میکنند.
او افزود: مراکز حساس مهم و حیاتی از جمله بیمارستانها شبکه مخابرات و جاهای نظامی به دیزل ژنراتورها مجهز هستند؛ لذا امروز اولین مانور را برگزار کردیم که میزان آمادگی مراکز مهم حساس و حیاتی بخصوص بیمارستانها را کنترل کنیم تا ببینیم اگر در مدیریت مصرف پیک، مشکلاتی ایجاد شد یا اینکه نیاز باشد از دیزل ژنراتورها کمک بگیرم، آمادگی لازم را دارند؟
سلیمانی با اشاره به اینکه، فاز اول به صورت موفقیتآمیز در برخی ادارات انجام شد و خوشبختانه نتایج مثبت بود، تصریح کرد: امیدواریم در مانور بعدی که در کمتر از ۱۰ روز آینده برای سایر ادارات از جمله شبکه بانکی، دستگاههای اجرایی و همه موسسات به صورت ویژه بررسی کرده و نواقص را مورد کنترل قرار میدهیم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان بیان داشت: طبق مصوبه وزیران، تمامی دستگاههای اجرایی، ادارات و بانکها موظف هستند از پانزدهم خرداد ماه، یک ساعت قبل از پایان وقت اداری که ساعت ۱۲ خواهد شد، سیستم سرمایش را کاملا قطع کنند و بعد از وقت اداری هم فقط به میزان ۴۰ درصد مصرف روزانه به خاطر سرورها و نگهبانی روشنایی محیط شان استفاده کنند و اگر دستگاههای اجرایی این مصوبه را رعایت نکنند، با قاطعیت و جدیت منجر به قطع برق اقدام خواهد شد و دراین خصوص باید بالاترین مقام مسئول آن دستگاه پاسخگو باشد.
کریمی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان نیز در این رزمایش عنوان کرد: باتوجه به اینکه به پیک مصرف برق در تابستان نزدیک میشویم و اتفاقاتی که پیشبینی میکنیم با مصرف برق در کشور و استان رخ دهد احتمالا باید خاموشی در نظر گرفته شود.
او با بیان اینکه برای یکسری از مصارف مانند کشاورزی و مصارف مختلف، باید خاموشی در نطر گرفته شود، تصریح کرد: یکی از رسالتهای پدافند غیرعامل این است که مراکز مهم و حساس و حیاتی و مراکزی که با عموم مردم در تماس هستند را حفظ کنیم که در مواقعی که احتمالا به هر دلیلی قطع برق اتفاق میافتد، خدمات رسانی به مردم دچار اختلال نشود.
کریمی گفت: یکی از این مواردی که در حوزه پدافند غیرعامل مهم است، بحث استفاده از دیزل ژنراتور هاست، چراکه ما در دیزل ژنراتورها میتوانیم در مواقع اضطراری با روشن کردن آنها، توان برق این مجموعه را تامین کنیم.
او افزود: چه خوب است که این توان در مواقع پیک برق به کمک مجموعه شرکتهای توزیع بیاید و شرکت توزیع هم بتواند از این توان بحرانی کشور و منطقه و مجموعه استفاده کند.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استانداری کرمان تاکید کرد: باید مجموعهها و مراکز عمومی که با مردم در تماس هستند حتماً به دیزل ژنراتور تجهیز شوند و دستورالعمل خیلی خوبی آمده که میتوانند از معافیتهای مالیاتی استفاده کنند و آن دستگاه را تهیه کنند.
او با بیان اینکه دستگاههای اجرایی و مراکز عمومی مثل بیمارستانها و پمپ بنزین ها، مجتمعهای رفاهی، مجتمعهای تجاری بزرگی که تردد مردم در آن زیاد هست و مصرف برق در ساعت پیک برق زیاد دارند، میتوانند از دیزل ژنراتور استفاده کنند که هم کمک به مصرف برق در کشور و استان شود و هم اینکه سعی کنیم تا جایی که میتوانیم با استفاده از دیزل ژنراتور درصد خاموشی را در شهرها و مراکز پایین بیاوریم.
کریمی با اشاره به رزمایش امروز افزود: این رزمایش در سطح استان کرمان با همکاری مجموعه پدافند غیرعامل استانداری و شرکت توزیع برق شمال استان کرمان انجام شد که با قطع کردن توان مصرفی برق برخی مراکز و مجدد با استفاده از دستگاه دیزل ژنراتور شرایط به صورت عادی کنترل شد و مشکلی پیش نیامد.
او تصریح کرد: میطلبد که این موضوع را برای مراکز بیشتر توسعه دهیم؛ چراکه به حجم دیزل ژنراتورهای که در شهر کرمان وجود دارد میتواند اتفاق خوبی بیفتد و کمک دهنده باشد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان ابراز امیدواری کرد، به کمک هم و همدلی مسئولین و همراهی مردم از پیک برق تابستان امسال هم عبور کنیم و در این زمینه تدابیری اندیشیده شود که سالهای بعدی نیز اتفاقی در حوزه خاموشی و قطع شدن برق حادث نشود.