رسول اسکندری معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت فعلی معادن استان کرمانشاه، گفت : ۲۳۰ معدن دارای پروانه بهرهبرداری در استان داریم که ظرفیت اسمی آنها ۱۴ میلیون تن در سال است، اما میزان استخراج واقعی معادن کرمانشاه به حدود هشت میلیون تن در سال میرسد.
وی میزان ذخیره قطعی معادن کرمانشاه را حدود ۷۰۰ میلیون تن برآورد کرد و عنوان کرد: البته از آنجایی که مطالعات اکتشافی دقیقی صورت نگرفته نمیتوان گفت که میزان دقیق ذخایر معدنی استان چقدر است.
معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان کرمانشاه بیشترین میزان ذخایر معدنی کرمانشاه را مربوط به سنگ لاشه و مصالح ساختمانی دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه قیرطبیعی نیز حدود ۳۰ معدن داریم که میزان برداشت سالیانه آنها بین ۵ تا ۱۰ هزار تن است.
وی افزود: نزدیک به ۷۵ درصد ذخیره قیرطبیعی کشور را در معادن استان داریم که عمدتا در گیلانغرب و قصرشیرین قرار دارند.
اسکندری نبود اکتشافات دقیق را از مهمترین چالشهای پیش روی بخش معدن اعلام کرد و ادامه داد: اکتشافاتی که انجام شده بسیار سطحی و با عمق کم است و در حالیکه متوسط عمق اکتشافات معدنی در دنیا ۷۰ متر و در برخی کشورهای توسعه یافته تا ۲۵۰ متر است، اما متوسط عمق اکتشاف در کشور ما و از جمله استان کرمانشاه بیش از پنج، شش متر نیست.
وی با بیان اینکه دو عامل اصلی مانع اکتشافات دقیق معدن در کشور ما است، این دو عامل را شامل عدم دسترسی به تکنولوژیهای روز دنیا و همچنین بالا بودن هزینه اکتشاف اعلام کرد.
وی اشارهای به آخرین وضعیت پنج پهنه معدنی که چند سالی برای مطالعات در اختیار ایمیدرو بود داشت و عنوان کرد: یکی از مهمترین این پهنهها پهنه سنقر بود که چند سالی معطل استعلام از دستگاههای مختلف از جمله منابع طبیعی، میراث فرهنگی، راهداری و ... بود، اما اکنون هفت پروانه اکتشاف در این محدوده صادر شده و کارهای آن در حال انجام است.
معاون امور معادن سازمان صمت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در پهنه گیلانغرب نیز چند محدوده امیدبخش شناسایی شد، اما همچنان در تعارض با منطقه هوانوردی است.
به گفته اسکندری، در پهنه هرسین نیز تعارضاتی با میراث فرهنگی وجود دارد، اما در دو پهنه دیگر نقاط امیدبخش چندانی یافت نشده است .