بختیار خلیقی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت:
او افزود: همچنین صادرات سایر گمرکات ما ۳۹۹ میلیون دلار بوده و در نهایت حجم کل صادرات از مرزهای کردستان ۸۴۳ میلیون دلار بوده است.
خلیقی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه کردستان استانی مرزی است دارای پتانسیلهای خوبی در زمینهی تجارت مرزی بوده و به عنوان یکی از دروازههای تجاری به سمت کشور عراق و کشور سوریه و نهایتاً دریای مدیترانه محسوب میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: کردستان به عنوان دومین مرز ترانزیت کشور شناخته میشود و در این راستا برنامه ریزیهایی برای توسعه صادرات در سطح استان انجام گرفته است.
خلیقی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: واردات کردستان از طریق ثبت سفارش نیز ۱۱۶ میلیون دلار و ترانزیت ۴۰۷ میلیارد دلار بوده و بنابراین حجم کل مبادلات شامل صادرات واردات و ترانزیت ۵.۸ دهم میلیارد دلار بوده است.
او ادامه داد: در زمینه صادرات ۵۳ میلیارد دلار در ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی ۱۰ درصد رشد داشته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: بیشترین کشورهایی که کردستان با آنها صادرات داشته کشور عراق کشورهای آسیا و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس بوده البته در سطح کشور پنج کشور عمده هدف صادراتی چین، عراق، ترکیه، امارات و هند است که چین با ۲۷ درصد و عراق با ۱۹ درصد بیشترین سهم ارزشی در امر صادرات را دارند.
خلیقی اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین واردات تجاری کردستان از طریق مرز باشماق مریوان شکل میگیرد و ۹۳ درصد مبادلات تجاری با منطقه اقلیم کردستان عراق است.
وی افزود: یکی دیگر از مزایای استان وجود بازارچههای موقت غیر رسمی در استان کردستان است که سه بازارچه سیرانبند بانه، مله خورد سروآباد و خانم شیخان مریوان بوده که رسماً از سال ۱۳۹۹ فعالیت این بازارچهها از طریق گرفته شده و در همان سال نیز ۱۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ بیش از ۷۶ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۱ نیز ۴۳ میلیون دلار از طریق این بازارچهها در قالب کالاهای گروه ۴ کالاهای وارداتی وارد کشور شده اند.