متن یادداشت حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا قاسمی نیا معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم در آستانه سی و چهارمین سالگرد ارتحال ملکوتی بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) با عنوان «منشور پیشرفت، توسعه و سرافرازی ایران اسلامی» به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی (ره) منشور پیشرفت، توسعه و سرافرازی انقلاب اسلامی و برای همه مسئولان حال و آینده کشور لازم الاجرا والاتباع است.
در سالروز رحلت جانگداز معمار فرزانه انقلاب اسلامی بازخوانی و مرور دوباره بند به بند این وصیت نامه سیاسی- الهی که هر بند آن ناظر بر شأنی از شئون جامعه و به تعبیری جهان اسلام و بشریت است، تکلیف مهمی بر دوش همه دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی است، تکلیفی بر دوش همه مردم ایران، زیرا امام عزیزمان متعلق به همه اعصاروامصار وملل است.
آری امام عزیزمان هم متعلق به همه مردم و هم متعلق به همه دورانها و جغرافیای جهان است..
سیره و سلوک و منش و روش این شخصیت بی نظیر معاصر باید برای نسلهای مختلف بیان شود، زیرا امام مختص به یک محدوده زمانی نیست و نام و نشان آن یار مهربان در رگهای این عالم جریان خواهد داشت.
بی شک هم دیروز هم امروز و هم تمام فرداها، مظلومان و همه آزادگان جهان، شخصیت برجسته امام عزیزمان میشناسندو میستایند.
و، اما دلیل تأکید و ضرورت آشنایی و پایبندی عملی به وصیت نامه امام خمینی (ره) در چیست؟
آشنایی با وصیت نامهی امام خمینی (ره) به دلیل این که مشتمل بر مطالب سیاسی، اجتماعی و اخلاقی واقتصادی و. میباشد و اطلاعات مهمی پیرامون نقش آحاد جامعه اسلامی و مسئولین نظام اسلامی را در اختیار قرار میدهد و، چون حاوی نکات و مسائل مهم و اساسی در ارتباط با ماهیت و هویت انقلاب اسلامی وبازشناسی هویت اسلامی ایرانی است، بسیار ضروری میباشد.
به تعبیری امام خمینی (ره) با وصیت نامه خود چراغ جهاد تبیین را در ظلمت عصر حاضر برافروخت وفریاد کرد.
وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی (ره) را باید نقشه راهی دانست که آن پیر سفر کرده برای مسیر حرکت انقلاب اسلامی ملت ایران از خود به یادگاروامانت گذاشت و بند بند و کلمه به کلمه آن حاوی درسها و سفارشاتی است که نه تنها برای مقطع دوران مقارن با ارتحال آن امام بزرگوار، بلکه برای امروز و آینده نیز قابل درس گیری و الگوبرداری وبرنامه راهبردی است.
حوزه های علمیه، دانشگاهها، آموزش و پرورش و همه متولیان فرهنگ و اندیشه در کشور باید به طور جدی و با روشی نو، به تدریس و تحلیل این منشور انقلابی که تمام جزئیات نگاشته شده آن برگرفته از آیات، روایات، احادیث و سیره پیامبر و ائمه معصومین (علیهم السلام) است، بپردازند.
نفوذ امام خمینی در اعماق جانهای مشتاق امت اسلام و مردم ایران را نه باید و نه میتوان به سادگی از کنارش گذشت!
مبنای حرکت وقیام امام خمینی رحمه الله علیه انجام تکلیف و برای خداوند بود و به همین دلیل است که باوجودگذشت دهها سال ازعمربابرکت انقلاب اسلامی همچنان قلوب مشتاق انسانهای آزاده ازسراسرجهان برای پیوستن به نهضت امام روح الله لحظه شماری میکنند.
همه مسئولان و مدیران نظام مقدس جمهوری اسلامی باید همواره زندگی و سیره حضرت امام خمینی (ره) را سرلوحه کار خود قرار داده و با الگوگیری و پیروی از اندیشهها و مکتب ایشان به مردم خدمت کارگشا کنند.
با چنین مردم فهیم، انقلابی و ولایتمدار، وظیفه و تکلیفی به جز خدمتگزاری و قدردانی خالصانه و بی منت بر هیچ مدیر و مسئولی باقی نمیماند؛ و در وصف این امت و ملت غیور و نجیب و آگاه چه زیبا امام عزیزمان با شناخت کامل از تاریخ اسلام فرمودند: «من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله (صلی الله علیه وآله) و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علی (صلوات الله وسلامه علیهما) میباشند.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) خلف صالح آن امام عظیم الشان در اهمیت و ضرورت توجه به وصیت نامه سیاسی_الهی امام خمینی (ره) میفرمایند:
"قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان، مسئولان قوای سه گانه و مسئولان همه دستگاهها این وصیت نامه را بازخوانی و در بخشها و نکات فراوان آن تامل و تدبر کنند، چرا که این وصیت نامه در واقع دستورالعملی برای پیشرفت و توسعه و سرافرازی ایران است. "
با عرض تسلیت به مناسبت ایام جانگداز ارتحال امام خمینی عزیز رضوان الله علیه مجدد و مجدانه از دستگاههای فرهنگی وآموزشی و رسانهای ودرگستره فضای مجازی وازقوای سه گانه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس خبرگان، شورای نگهبان وهمه دلدادگان به امام عزیز وانقلاب اسلامی انتظاراست با بازخوانی و روایتی بدیع و چندباره از وصیت نامه سیاسی-الهی ایشان، موجبات یادآوری و تذکر شود: "فَإِنَّ الذِّکْرَىٰ تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِینَ"