مراسم سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مجتمع فرهنگی ورزشی امام خمینی (ره) لواسانات تهران برگزار شد.
در این مراسم که با حضور بیش از ۶۰۰ دانشجوی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) برگزار شد حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: امروز بسیاری از مردم دنیا از کشورهای مختلف از آفریقا تا اروپا و آمریکا و از شرق تا غرب و ملیتهای مختلف از عظمت و جایگاه امام خمینی (ره) سخن میگویند، کسی که دنیا را متحول کرد.
وی افزود: بسیاری از اندیشمندان عالم نسبت به عظمت امام سر تعظیم فرود آورده اند. از یک طرف سیاستمداران بزرگ دنیا نسبت به او تکریم و تعظیم دارند و از سوی دیگر عالمانی از جهان مسیحیت گفتند که او با دم مسیحایی خود به ما حیات مجدد داد. در شرق و با شکل گیری و ترویج افکار مارکس و لنین تلاش برای محو دین از ساحت حیات انسانی قوت گرفت. آنها دین را افیون جامعه نامیدند و معتقد بودند که دین در جهان آینده به انزوا خواهد رفت و هیچ پایگاهی نخواهد داشت. برخی هم دین را خرافه میدانستند. در غرب نیز عدهای تلاش کردند که با ترویج اندیشههای الحادی و آتئیستی دین را از بین ببرند، اما نتوانستند، اما در نهایت این حملات منجر به محدودیت دین شد و یک نگاه سکولار نسبت به دین ترویج یافت.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ما معتقدیم که دین یک امر فطری است. فطرت انسان خواهان این است که انسان دین داشته باشد. زبانِ دین، زبان عقل و فطرت است. کتاب مسلمانان به لحاظ محاوره زبان عربی است، اما زبان فهم زبان عقل و فطرت است. به همین جهت وقتی در دنیا به این زبان حرف بزنید همه میپذیرند.
رمضانی با بیان اینکه در شرق و غرب اینگونه تصور میشد که دیگر کسی نمیتواند انقلابی را با شاخصههای دینی به وجود آورد و در هیچ جای دنیا انقلاب دینی رخ نمیدهد تصریح کرد: آنها معتقد بودند که اگر انقلابی هم رخ دهد لائیک یا سکولار خواهد بود و دین در عرصههای اجتماعی هیچ نقشی نخواهد داشت و حتی این نظریه هم داده شد که چه بسا برخی از انقلابهای دنیا طالب بیدینی باشند. این باور در بین مسلمانها و شیعیان ایجاد شد و تصور نداشتند که دین توان حضور اجتماعی داشته باشد و یک انقلاب دینی ایجاد شود. حتی حوزویان هم این باور را نداشتند که یک دانش آموخته حوزه بتواند وارد میدان شود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به جنایات و چپاولگری رژیم منحوس پهلوی و شهادت، زندان و تبعید بسیاری از شخصیتهای بزرگ ازجمله امام خمینی در این دوران اظهار کرد: امام به عنوان یک تکلیف به راه و هدف خود ادامه داد. ایشان فرمود هر جا بروم ندای آزادیخواهان را سرمیدهم و بچههایی که در گهوارهها هستند به وقت خود در میدانها حضور پیدا خواهند کرد. استادان بزرگی مثل شهید مطهری، شهید باهنر، شهید بهشتی و شهید مفتح و شخصیتهای دیگر کارهای فکری و فرهنگی کردند و با شرایط خاص آن زمان تربیت شدند و وارد میدان شدند. انقلاب اسلامی ایران با بیش از ۷۰ درصد حضور مردم پیروز شد. این درحالی است که در انقلاب کبیر فرانسه میزان حضور مردم حدود ۳۰ درصد بوده است. اگر انقلاب فرانسه، کبیر است این انقلاب اکبر است و هیچ تردیدی نیست که انقلاب اسلامی ایران بزرگترین انقلاب جهان در عصر فعلی است.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه فرهنگ استعماری و استثماری در کل دنیا حاکم بوده است و بسیاری از کشورهای اسلامی جزو کشورهای مستعمره بودهاند تصریح کرد: استعمارگران حتی زبان و خط کشورها را تغییر دادهاند و در ایران هم تلاش میکردند که این کار را انجام دهند، اما امروزه نوع استعمار فرق کرده و شکل مدرن پیدا کرده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه امام در زمینه اندیشه دینی بازنگری و یک تعریف جدید ارائه کرد ادامه داد: امام معتقد بود که دین قدرت و نفوذ فوق العادهای دارد، چرا از ساحتهای مختلف دین برای سعادت دنیوی و اخروی استفاده نکنیم؟، چرا مسلمانان در رأس نباشند، چرا مسلمانان مرکز ثقل اقتصاد، سیاست و قدرت دنیا نباشند. اگر این ۵۶ کشور مسلمان با هم متحد میشدند بزرگترین قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی را در دنیا تشکل میدادند. به واسطه جامعیت دینی میتوانیم با یک برتری گفتمانی مواجه شویم و اگر بحث کرامت انسان است به معنای دقیق کلمه میتواند ذیل اندیشه دینی تحقق پیدا کند. لیبرالیسم در غرب نمیتواند چنین کرامتی را برای انسان در خود جای دهد. اگر لیبرالیسم اخلاقی در میدان قرار بگیرد یک نوع اباحیگری و ولنگاری و به دنبال آن یک نوع تحیر و سرگردانی را در تعریف انسان ارائه خواهد کرد. انسان ذیل لیبرالیسم یک انسان متحیر است. رفاهیاتی که در غرب مطرح است همه آنها جنبه مادیگرایانه دارد و هیچکدام از آنها جنبه معنویتگرایانه ندارد.
رمضانی تصریح کرد: دنیای امام دنیای دیگری بود و ادبیاتی که امام در رابطه با دین داشت ادبیات دیگری بود. امام در مواجه با دین به ما یاد داد که شما از دین غیر از ساحت فردی از ساحت اجتماعی دین هم بهر همند شوید. دین یک ظاهر محض نیست، بلکه دین ظاهر و باطن دارد. عرصه فردی و اجتماعی دارد. آن ساحت اجتماعی دین باید احیا شود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) اظهار کرد: امام حسین (ع) در کربلا کشته نشد که فقط محرمی بیاید و ما فقط اشک بریزیم. بلکه حسین (ع) کشته شد تا درس آزادی، آزادگی، عقلانیت، معنویت، عزت و فخر را به ما بیاموزد. حسین (ع) کشته شد تا مقابله با ظلم را به ما یاد دهد. امام حسین (ع) کشته نشد که گناهان ما پاک شود، بلکه کشته شد تا الگویی برای حیات، زندگی، دینداری و تحول در ذهن، فکر، اخلاق و عمل ما باشد. واقعه غدیر برای این نبوده که پیامبر (ص) یک نفر را به اذن الله معرفی کند، بلکه غدیر برای این آمد که درس مهمی را به ما آموزش دهد که شما در سرنوشت خودتان حضور داشته باشید. نباید در کناری بنشینید و تماشاگر صحنه باشید. شما باید مرد میدان باشید. هم حسین (ع) و هم غدیر به ما حضور در میدان را آموزش داد. امام حسین (ع) فقط برای شیعیان نیست بلکه برای کل جهان بشری است و هر آزادیخواهی در هر جایی میتواند از حسین شهید بهره بگیرد و استفاده کند. حسین امامِ عقلانیت، حریت، عشق، ایثار و معنویت است. امام به ما تعلیم داد که دین فقط اثر فردی ندارد باید کارکرد اجتماعی دین مطالعه شود. رویکرد ما نسبت به دین باید متحول شود. امام با این مواجهه با دین، مسلمان معاصر را به لحاظ فکری متحول کرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تاکید کرد: عدالت، آرزو و آمال همه انبیای الهی بوده است و امام خمینی (ره) در این عصر توانست با دم مسیحایی خود آرزوی همه انبیای الهی را محقق کند. یعنی حرکت به آزادی، حرکت به سمت معنویت و عدالت. این آن نکته مهمی است که امام به دنبال آن بود و ما مأمور به تحقق و رسیدن به آن هستیم.
رمضانی خطاب به دانشجویان دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) گفت: امام خمینی (ره) تکیهگاهش برای تحقق آمال بزرگ انبیای الهی به شما بوده است. نامهای که رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکایی مینویسد و دلبسته به جوانان آفریقایی است و میفرماید که آفریقا یک ظرفیت بزرگی است به همین جهت است و شما میتوانید این توان خود را با خودسازی، دگرسازی و جامعه سازی به ظهور برسانید. شما از دورترین منطقه دنیا به ام القرای اسلام آمده اید و ما وظیفه داریم در حوزه تعلیم و تربیت به بهترین شکل آیات و روایات را برای شما بیان کنیم. اگر دین به درستی به جامعه تعلیم داده شود آینده بشری با متدیان و دینداران واقعی خواهد بود و فاتح میدان کسانی هستند که بهترین فکر، اخلاق، رفتار، سیاست و اقتصاد را به دنیا معرفی کنند و بهترین کرامت بشری را به دنیا ارائه دهند.