علی محمد زنگانه، استاندار گلستان سه شنبه ۱۶ خرداد در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته در اداره کل مدیریت بحران استان،گفت: قریب به ۱۰۰ کیلومتر از ۶۰۰ کیلومتر مسیر رودخانههای استان که نیازمند لایروبی هستند، اجرایی شده و بر اساس توافق صورت گرفته با وزارت نیرو استفاده از ماشین آلات سایر استانها الزامی و ضروری است.
او با تاکید بر علاج بخشی خلیج گرگان، گفت: ممانعت از خشک شدن خلیج گرگان الزامی است چرا که این اتفاق حیات گلستان، جنگلهای هیرکانی، کشاورزی استان را به مخاطره میاندازد و خلیج تبدیل به کانون ۴۰ تا ۶۰ هزار هکتاری ریزگردهای نمکی میشود.
استاندار گلستان با بیان اینکه علاج بخشی خلیج گرگان تنها مسئله استان نیست، یادآور شد: فعال کردن دیپلماسی بین المللی بواسطه وزارت امور خارجه با همسایگان خصوصاً ترکمنستان برای علاج بخشی خلیج گرگان ضروری است چراکه خشک شدن خلیج گرگان زندگی مردم کشورهای همسایه را نیز مختل میکند.
زنگانه نقش رسانهها را در تشریح وضعیت خلیج گرگان پراهمیت قلمداد کرد و گفت: رسانهها تلاش کنند علاج بخشی خلیج گرگان را همچون دریاچه ارومیه به دغدغه ملی تبدیل کنند چرا که حقیقتاً حیات چندین استان را بحرانی میکند.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تکمیل طرح رادار هواشناسی در یک زمان بندی مشخص ضرورت دارد و همچنین تلاش داریم در سفر دوم رییسجمهور به استان، مصوبات لازم برای تامین سایر تجهیزات هواشناسی انجام شود.
استاندار گلستان یکی از موضوعات اساسی استان را موضوع آبخیزداری و آبخوان داری عنوان کرد و گفت: به شدت نیازمند تغذیه آبخوانها و احیای آنها هستیم و در عین حال منابع طبیعی اجرای پروژههای کم هزینه با اثر بخشی بالا را در حوزه آبخیز داری و آبخوان داری در دستور کار قرار دهد.
او در پایان تاکید کرد: سند کاهش مخاطرات و سند آمادگی مقابله در اسرع وقت ارائه شود چرا که ما جز استانهای بحران خیر هستیم.