حسین ناظمیانپور چهارشنبه ۱۷ خرداد با اشاره به روز جهانی ایمنی غذا در گفتوگو با خبرنگاران گفت: تغییر سبک زندگی به سمت رژیمهای غذایی ناسالم و کمتحرکی عاملی برای تشدید اضافه وزن و چاقی به ویژه در بین بانوان شده است.
وی گفت: حدود نیمی از جمعیت میانسال شهرستان دیّر دچار اضافه وزن و چاقی هستند که سهم بانوان از این مقدار ۵۷ درصد بوده که زنگ خطری برای سلامتی این قشر از جمعیت است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با بیان اینکه امروزه اضافه وزن و چاقی یک معضل جهانی است، تصریح کرد: چاقی، نوعی سوء تغذیه بر اثر بیشخواری یا تغذیه نادرست است و یکی از عوامل اصلی بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت و پرفشاری خون بهشمار میآید.
ناظمیانپور با اشاره به آمارهای موجود در خصوص اضافه وزن و چاقی گفت: حدود نیمی از میانسالان (۴۹.۹ درصد) نزدیک به یک چهارم (۲۱.۵ درصد) از سالمندان و بیش از ۳۰ درصد جوانان و نوجوانان شهرستان دیّر تحت تأثیر اضافه وزن یا چاقی هستند.
وی با تاکید بر ضرورت پیشگیری از اضافه وزن و چاقی بین افراد جامعه گفت: خدمات مشاوره تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت ارایه میشود و مردم میتوانند با مراجعه به این مراکز در صورتی که به اضافه وزن یا چاقی مبتلا باشند به پزشک یا کارشناس تغذیه ارجاع داده و از خدمات تخصصی بهرهمند شوند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با اشاره به ارایه خدمات تنسنجی و غربالگری تغذیه گفت: طی سال گذشته به ۲۳ هزار نفر خدمات تغذیهای توسط کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت ارایه شده است. وی گفت: یکی از گروههای ویژه خدمتی زنان باردار هستند که ۱۰۰ درصد آنان بطور مستمر غربالگری تغذیه شده که حدود ۲۶ درصد از آنان وزنگیری مطلوب نداشتند که ضمن مشاوره تغدیهای بستههای غذایی نیز به آنان ارایه شد.
ناظمیانپور با بیان اینکه در سال جاری ۴ هزار و ۵۵۹ کودک غربالگری تغذیهای شدند، ادامه داد: ۱۳۹ نفر از کودکان غربالگری شده مبتلا به سوء تغذیه شدید شناسایی شدند که ضمن ارجاع به پزشک متخصص، تحت حمایتهای تغذیهای قرار گرفته و به آنان بستههای غذایی نیز ارایه میشود.