صحبت‌های وزیر امور خارجه سابق کشورمان درباره برجام همچنان در فضای رسانه‌ای کشور خبرساز است.

بیش از یک هفته از پست جنجالی محمدجواد ظریف در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرد، اما حواشی و واکنش‌هایی که این پست در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور به دنبال داشت، گویا تمامی ندارد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که وزیر امور خارجه سابق کشورمان در پستی در اینستاگرام با بیان نقل قولی از پروفسور روح‌الله رمضانی، متخصص سیاست خارجی ایران در آمریکا درباره ضرورت درک فاصله‌ بین اهداف و امکانات، نوشت «ما در طول تاریخ اهدافمان را بر اساس آرزوهایمان چیده‌ایم و به توانایی‌هایمان توجهی نکرده‌ایم» و در ادامه، از آنچه "گرایش تاریخی [حاکمان ایران] در توجه نکردن به امکانات برای رسیدن به آرزوها" خواند، انتقاد کرد.

ظریف سپس با اشاره تلویحی به برجام نوشت: «مردم و حتی نخبگان ما کدامیک را بیشتر نکوهش می‌کنند: آن‌ها که با آرزوی بازپس‌گرفتن سرزمین از دست رفته در قرارداد گلستان، بخش‌های بیشتری از سرزمین و حتی استقلال ایران را به باد دادند، یا آن‌ها که با قرارداد ترکمانچای دست‌کم قسمتی از سرزمین تازه از دست رفته را بازپس گرفتند؟»

او در ادامه نوشت "ما مردم انتخاب کرده‌ایم که آنان را که به دنبال آرزوهایمان بوده‌اند، هرچند برای خود و کشور خسارات فراوان به بار آورده باشند، بستاییم و آنان را که در حد امکانات کوشیده‌اند تا از گستره خسارات ناشی از حرکات آرزومندانه بکاهند، «سازشکار» و حتی «خائن» بنامیم" و با این نوشته به صورت غیرمستقیم از "سازشکار" خوانده شدن خود از سوی منتقدان برجام، گلایه کرد.

موضع‌گیری اینستاگرامی ظریف اما بلافاصله پس از انتشار، از چنان بازتاب گسترده‌ای در محافل رسمی و غیررسمی کشور برخوردار شد که او را مجبور کرد اینگونه در توییتر به آن واکنش نشان دهد: «نوشته کوتاه چند روز پیش بنده به بحث و نقد‌های فراوانی انجامیده، که امری مبارک است. اما دیدنی است که چگونه کلمات "نکوهش" ترکمانچای و "جلوگیری" از ترکمانچای‌ها به"توجیه"، "تحسین" و حتی "تقدیس" برگردانده شده‌اند. امان از سلطه سیاسی کاری حتی بر واژگان فارسی!!»

محمدجواد ظریف

اما این توییت کوتاه مانع از ادامه واکنش‌ها به پست اینستاگرامی ظریف نشد و به همین خاطر وزیر سابق امور خارجه این بار به سراغ «کلاب‌هاوس» رفت تا بلکه بتواند در یک گفتگوی زنده‌ شش و نیم ساعته به ابهامات، پرسش‌ها و نقدهایی که در رابطه با پست اینستاگرامی‌اش مطرح شده بود، نه با قلم، که با زبان پاسخ دهد، اما سخنان او در کلاب‌هاوس نیز مجددا با واکنش‌های زیادی از سوی موافقان و مخالفان برجام همراه شد.

دیپلماسی خواهش و تمنا

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در یادواره شهدا و مراسم گرامیداشت سه عالم بزرگوار دیار سوادکوه (آیت‌الله صالحی مازندرانی، شهید آیت‌الله سلیمانی و شهید عبدالوهاب قاسمی) و در جمع پرشور مردم متدین، ولایی و انقلابی و مسئولان ارشد استان مازندران گفت: اخیراً یکی از سیاسیون دولت قبل گفته است «باید به اندازه توانایی‌ها آرزو کنیم»، قطعا اگر چنین حرف‌هایی مبنا قرار می‌گرفت، با امکانات اندک امام و مبارزان هرگز انقلاب اسلامی به پیروزی نمی‌رسید و استمرار نمی‌یافت و در جنگ تحمیلی که در آن ائتلاف نانوشته‌ای بین قدرت‌های جهانی وجود داشت به پیروزی نمی‌رسیدیم، بنابراین این سخنان که برای توجیه رویکرد دیپلماسی التماسی گذشته و زیرسوال بردن سیاست متوازن و رو به گسترش آیت‌الله رئیسی است، با شناختی که مردم از این جماعت دارند نمی‌تواند تزلزل و خللی در عزم و اراده مستحکم ملت ایران به ادامه مسیر پیشرفت و عزت ایجاد کند.

سید محمد حسینی

معاون رئیس جمهور افزود: متاسفانه برای برخی سیاسیون، منافع ملی فقط لقلقه زبانشان است، اما چون مرعوب قدرت ظاهری غرب هستند در عمل تامین کننده مصالح ملی و دینی ملت بزرگ ایران نیستند و در گذشته با طرح ناصواب دوگانه میدان و دیپلماسی و عدم بهره‌گیری از اقتدار کشور در عمل آسیب‌های فراوانی به جایگاه جمهوری اسلامی در جهان زده و سبب تبعات منفی اقتصادی برای کشور شد، این در حالی است که دولت کنونی اعتقاد راسخی به دیپلماسی عزتمندانه و سیاست خارجی متوازن دارد، همزمان با بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض، ابرموشک هایپرسونیک فتاح نیز آزمایش شد و دوقطبی کاذب هم به‌وجود نیامد.

حسینی گفت: داشتن اقتدار و توان بازدارندگی فرمان الهی است که «و اعدوا لهم مااستطعتم من قوة» ملت ایران هیچ‌گاه به. دنبال تعدی به دیگران نبوده و نیست، اما ضعیف هم نیست که دشمنان مثل اوایل انقلاب به طمع تجاوز و اشغال بیفتند، اتفاقاً اگر قدرتمند باشیم در مذاکرات تامین کننده منافع کشور خواهیم بود و تجربه نشان داد که دیپلماسی خواهش و تمنا نه‌تنها کارساز نبوده، بلکه طرف‌های مقابل را به اخذ امتیازات بیشتر ترغیب می‌کند مثل قضیه برجام که هنوز تعهدات خود را انجام نداده بودند برجام ۲ و۳ و ۴ یعنی منطقه‌ای، موشکی و حقوق بشری را مطرح کردند.

وی تصریح کرد: کسانی که در برابر غرب احساس خودباختگی می‌کنند، در دوران مسئولیتشان با دوگانه‌سازی میدان و دیپلماسی به مصالح ملی آسیب زدند و امروز با همان روحیه خودباختگی، مدعی هستند که آرزو‌ها باید به قدر توانایی‌ها باشد، اما ملت ایران در مکتب امام راحل درس خودباوری، عزت، اقتدار و ایستادگی در برابر ظلم آموخته است.

ارتباط «فتاح» و «ظریف»

احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس نوشت: چرا اتفاقی مثبت در کشور اتفاق رخ می‌دهد، آقای ظریف حاشیه ساز می‌شود. مثل سفر مهم بشار اسد به کشورمان پس از پیروزی جبهه مقاومت و خبر استعفای آقای ظریف!  و الان هم رونمایی از موشک فتاح و این دستاورد بزرگ و حضور بلاوجه ایشان در کلاب هاوس؟

احمد امیرآبادی فراهانی

همدلی با غرب

فربد طلایی پژوهشگر مطالعات راهبردی و امنیت بین الملل از دانشگاه ردینگ انگلستان در دو توییت نوشت:

ظریف نماینده تفکری است که دل در گرو اعتلای ایران دارد، اما از مسیر همدلی با غرب. این تفکر قدرتمند ریشه در تاریخ و فرهنگ نخبگانی جامعه دارد. چهل سال دیپلمات نظامی بوده که محور سیاست خارجی‌اش شکست سلطه غرب هست، راستی چرا ایشان مهم‌ترین ماموریت تاریخی کشور را برعهده گرفت؟

فربد طلایی

حضور جناب ظریف در کلاب هاوس فرصت مغتنمی بود تا جامعه با حقایق پیچیده و تلخ سیاست خارجی و توطئه‌های متنوع و چند وجهی خارجی‌ها علیه منافع ملی آشنا شود، اما متاسفانه چنین نشد و تکرار گله‌گزاری از جریان رقیب و دعوا‌های رایج سیاست داخلی و حس قربانی شدن، محور درد دل‌های ایشان بود.

عجوزه فریبکار، چگونه سر تیم ظریف کلاه گذاشت!

حمید رسایی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و از مخالفان سرسخت برجام نوشت:

این روز‌ها هر چند کوس رسوایی برجام عالم گیر شده و روحانی و تیم مذاکره کننده اش تلاش می‌کنند تا این مرده را زنده نگه دارند، اما هنوز جا دارد تا ابعادی از چگونگی تحمیل این ترکمنچای را مورد بررسی قرار دهیم.

حمید رسایی

رهبر انقلاب که از همان ابتدا بار‌ها اعلام کرده بودند به این مذاکرات خوش بین نیستند، حتی خطوط قرمز مذاکرات را علنی کرده بودند تا تیم مذاکره کننده را بیشتر به مقاومت در برابر مطالبات غربی‌ها وادارند، در بیاناتشان به یک نکته روان شناختی هم اشاره کرده اند. 

ایشان خطاب به مذاکره کنندگان ایرانی که محو روابط احساسی با تیم فریبکار آمریکایی شده بودند، فرمودند: «به مسئولین گفتیم به طرف مقابل اعتماد نکنید، به لبخند او فریب نخورید، به وعده نقد که می‌دهد ــ وعده نقد، نه عمل نقد ــ اعتماد نکنید، [چون]وقتی خرش از پل گذشت، برمی گردد و به ریش شما می‌خندد! اینقدر این‌ها وقیحند.».

اما تیم مذاکره کننده آمریکایی با چه شیوه‌ای توانسته بود اعتماد مذاکره کنندگان ایران را جلب کند؟ پاسخ را از میان نوشته‌ها و مصاحبه‌های مذاکره کننده ارشد آمریکایی (وندی شرمن) با اندیشکده آمریکایی "آسپن"، اندیشکده بیکر دانشگاه "رایس"، نشریه "فارن پالیسی/ Foreign Policy"، نشریه "فارن افرز/Foreign Affairs" و کتاب خاطراتش برایتان روایت می‌کنم.

آنچه در ادامه می‌خوانید، تماما به نقل از وندی شرمن است:

«مذاکرات ١+٥ ماه نوامبر در ژنو سوییس از سر گرفته شد. من احساس کردم که ایجاد یک رابطه صمیمانه شخصی در رویارویی‌های روزمره با ایرانیان بسیار کارساز است. مشکل اساسی اینجا بود که من هنوز هم نمی‌توانستم با همتایان ایرانی‌ام مصافحه کنم و دست بدهم...، اما این موضوع یک جا به داد من رسید تا بتوانم باب گفت‌وگویی باز کنم. یک روز در طول استراحت مذاکرات، من به سمت عراقچی و تخت‌روانچی رفتم تا با آن‌ها در مورد ناتوانی در مصافحه گفتگو کنم. به آن‌ها گفتم که من در یک محله یهودی‌نشین بیرون شهر بالتیمور بزرگ شده‌ام و بسیاری از همسایگانم یهودیان متدین ارتدکس بودند که برخی از آن‌ها مانند مسلمانان محافظه‌کار، از لمس کردن هر فردی از جنس مخالف به جز همسر، فرزند و والدین‌شان خودداری می‌کنند.

عراقچی و تخت‌روانچی اول کمی جا خوردند، اما با ادامه داستان من، آن‌ها هم کم‌کم با دقت و علاقه بیشتری به حرف‌هایم گوش دادند. آن‌ها خبر نداشتند که رسوم‌شان شبیه به یهودیان ارتدکس است و صحبت در مورد ناخوشایند بودن نحوه تعارف و مصافحه، اهمیت خودش را نشان داد. آن‌ها مقداری از گذشته من را فهمیدند. حالا می‌توانستند کمی مرا واضح‌تر از قبل درک کنند: من نه تنها نماینده ایالات متحده یا یک فرد غیرقابل لمس از جنس مخالف بودم بلکه یک انسان بودم که برای هنجار‌های فرهنگی آن‌ها احترام قایل بودم. ایجاد یک زمینه مشترک با ایرانیان، اهمیت ویژه‌ای داشت، چرا که به لحاظ سیاسی و حتی روانشناسی، پژواک گفتگو‌ها در ذهن امریکایی‌ها با ایرانی‌ها کاملا متفاوت بود.»

«ما اکنون در مذاکرات با ایران به اسم کوچک همدیگر را صدا می‌زنیم و به انگلیسی صحبت می‌کنیم چیزی که خیلی با قبل فرق دارد و گفتگو را بسیار راحت‌تر کرده است؛ ما خانواده‌های همدیگر را نیز می‌شناسیم و هر وقت لازم باشد به هم ایمیل یا تلفن می‌زنیم. هم اکنون به مراحل بسیار حساس و سخت رسیده‌ایم و ایرانی‌ها باید تصمیم‌های بسیار مهمی را اتخاذ کنند. مذاکرات با زبان انگلیسی و بسیار ساده و روان انجام می‌شود، در صورت نیاز به هم ایمیل می‌زنیم و یا تلفنی حرف می‌زنیم تا کار‌ها را با هم هماهنگ کنیم.»
تیم مذاکره کننده آمریکایی با چه شیوه‌ای توانسته بود اعتماد مذاکره کنندگان ایران را جلب کند؟ پاسخ را از میان نوشته‌ها و مصاحبه‌های مذاکره کننده ارشد آمریکایی (وندی شرمن) با اندیشکده آمریکایی "آسپن"، اندیشکده بیکر دانشگاه "رایس"، نشریه "فارن پالیسی/ Foreign Policy"، نشریه "فارن افرز/Foreign Affairs" و کتاب خاطراتش برایتان روایت می‌کنم. حتما به یاد دارید که وندی شرمن در گفتگویی توهین آمیز، بخشی از ژن ایرانی‌ها را همراه با فریبکاری دانسته بود.

«هرچند بی اعتمادی‌ها هرگز برطرف نشد، اما به واسطه بحث‌هایی که عباس عراقچی و من، مجید روانچی و من در مورد "موضوعات شخصی" داشتیم، این مسئله در طول مذاکرات به ما کمک کرد که دستکم صبوری بیشتری مقابل هم به خرج دهیم. ما همچنان به یکدیگر ایمیل می‌زنیم و باید بگویم که این تغییر بزرگی در روابط دیپلماتیکی بود که شاهدش بودیم. علاوه بر این، این "رابطه شخصی" بین وزرا موجب شد تا ما بتوانیم ملوان‌هایی را که ایران بازداشت کرده بود، بسرعت به خانه بازگردانیم.»

«دستکم برای ایالات متحده، مذاکرات هرگز مبتنی بر اعتماد نبود. هم من و هم همتایم، عباس عراقچی در طول مذاکرات برای اولین بار نوه دار شدیم. حتی بعد از آن برهه انسانی، که من و عباس عراقچی فیلم نوه هایمان را به یکدیگر نشان دادیم، مذاکرات به همان اندازه قبل مبتنی بر بی اعتمادی ادامه یافت.»

«گفته می‌شود زنان زمانی که خشمگین می‌شوند، گریه می‌کنند. من در طول این سال‌ها تلاش کردم که این کار را متوقف کنم. در یکی از آخرین بخش‌های مذاکرات قطعنامه شورای امنیت بود که اگرچه اساسا امر جدایی از مذاکرات نبود، اما باید با قطعنامه‌های قبلی اجماع می‌شد. روز بیست و پنجم از ۲۷ روز دور آخر مذاکرات در هتل کوبورگ بود ما در یک مایلی بیرون هتل نشسته بودیم. هیچ یک از ما زیاد نخوابیده بودیم. من قطعه کاغذی را وسط میز گذاشتم که در آن شاخص‌هایی که فکر می‌کردم کارساز است و باید به عنوان جزییات در قطع نامه ذکر شود، گفته شده بود.

عباس عراقچی گفت که خب من فکر می‌کنم این کارساز است و من با خودم گفتم پس ما به توافق رسیدیم. او گفت فقط یک چیز! این حمله همیشگی ایرانی‌هاست که می‌گویند"فقط یک چیز". من خشمگین شدم. از به تاخیر افتادن و کش دادن مذاکرات که برنامه من برای بازنشستگی و بازگشت به هاروارد را به تاخیر انداخته بود، خشمگین شدم. من شروع به فریاد کشیدن کردم و گفتم شما همه چیز را به خطر می‌اندازید. اینجا بود که نتوانستم جلوی اشک ریختنم را بگیرم. همه ساکت شده بودند، چون این وندی شرمنی بود که تا آن روز ندیده بودند. بعد از آن عباس گفت بسیار خب. ما قبول می‌کنیم.

البته من هرگز از زنان نمیخواهم که این تاکتیک را به کار ببرند، اما این داستان را در کتابم ذکر کردم، چون ما زمانی در اوج قدرت هستیم که خودمان باشیم. شما باید به نوعی از طریق روابط انسانی به زمینه مشترک برسید. زمانی که من و عباس عراقچی هر دو همزمان با مذاکرات پدر بزرگ و مادر بزرگ شدیم، و عکسی در این باره رد و بدل کردیم این به ما اجازه داد نشان دهیم ما افرادی هستیم که سعی می‌کنیم بهترین راه را برای رسیدن به منافع کشورمان انتخاب کنیم.»

ظریف و دوستانش همه کاره‌اند!

حجت الاسلام سید محمود نبویان نماینده مردم شهر‌های تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات ظریف در کلاب هاوس نوشت:

سید محمود نبویان

آقای ظریف در برنامه کلاب‌هاوس بیان داشته است که اگر برجام نادرست و بدتر از ترکمانچای است، چرا آن را دور نمی‌اندازند، ما که دوسال است کاره‌ای نیستیم، اما هنوز دوستان به دنبال همان برجام هستند.

چند نکته را نسبت به این سخنان آقای ظریف یادآور می‌شوم:

۱. این ادعای آقای ظریف شبیه ادعای گروه خوارج در صدر اسلام است که علی‌رغم مخالفت جدی حضرت علی علیه‌السلام با مذاکره با معاویه، مذاکره با معاویه و حتی مذاکره‌کننده (ابوموسی اشعری بجای مالک اشتر و ابن عباس) را به حضرت تحمیل کرده‌اند، و پس از روشن شدن خیانت و خسارت آن مذاکره و جهل و سادگی آن مذاکره‌کننده، حضرت را نسبت به آن مذاکره مورد عتاب قرار داده‌اند.

۲. اینکه برجام، مانند ترکمانچای، یک قرارداد خسارت‌بار است، امری روشن است و صرف اینکه برخی در این دولت نیز بدنبال آن هستند، خسارت‌بار بودن برجام را نفی نمی‌کند. مانند اینکه به کسی گفته می‌شود که چرا معتاد شده‌ای و کراک و شیشه مصرف می‌کنی، او در جواب بگوید اگر مصرف کراک و شیشه، نادرست و بد است، چرا برخی افراد دیگر از آن استفاده می‌کنند؟

۳. در مورد خسارت برجام، همین بس که علی‌رغم اینکه در برجام، اولا حدود ۱۰۰ حق هسته‌ای از ملت ایران سلب شده است، ثانیا محدودیت‌های ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ سال و بیش از ۲۰ مورد محدودیت‌های ابدی به ایران تحمیل شده است، و ثالثا نظارت‌های منحصر به‌فرد پادمانی، پروتکلی و فراپروتکلی و برجامی که در هیچ کشور دنیا إعمال نمی‌شود، از سوی آقای ظریف پذیرفته شده است، و به اعتقاد آقای ظریف، براساس برجام، بی‌سابقه‌ترین و سخت‌گیرانه‌ترین نظارت در طول تاریخ بر اماکن هسته‌ای و غیرهسته‌ای ایران إعمال شده است به‌طوری‌که، ۹۲ درصد نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جهان، در کشور ایران انجام شده است: ««قطعا برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، تحت «سخت‌گیرانه‌ترین» نظام بازرسی در تاریخ قرار دارد.

درواقع، از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ [۱۳۹۸-۱۳۹۴]، بیش از ۹۲ درصد از تمام بازرسی‌های آژانس در مقیاس جهانی در ایران انجام شده است». (نک: نامه آقای ظریف، به رئیس دوره‌ای شورای امنیت، مورخ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹)، درمقابل، آقای ظریف تصریح می‌کند که بهره ملت ایران از برجام، صفر بوده است و ایران صرفا هزینه داده است (نامه آقای ظریف به جوزف بورل، هماهنگ‌کننده اروپایی برجام)، کما این که در نامه‌ای دیگر به خانم موگرینی در مورد بی‌فایده بودن برجام تصریح می‌کند: «بهره اقتصادی ایران از برجام کاملا هیچ است. درواقع، تجارت ایران با دنیا نسبت به سال ۲۰۱۲ [یعنی زمان دکتر جلیلی]محدودتر شده است.

بانک‌های اروپایی و بانک‌های مستقر در سایر کشور‌های اطراف برجام از ارائه خدمات مالی، حتی در زمینه‌های پزشکی و مواد غذایی امتناع می‌ورزند و همین امر سبب شده تا ایران با کمبود دارو موجه شود که جان انسان‌ها را تهدید می‌کند»، همچنین در نامه‌ای دیگر مورخ ۱۵ آبان ۱۳۹۷ به خانم موگرینی تاکید می‌کند: «ایران مطلقا نمی‌تواند هیچ منفعتی از برجام ببرد ... واقعیت این است که امروز روابط تجاری ایران بسیار محدودتر از سال ۲۰۱۲ [یعنی زمان دکتر جلیلی]شده است ... فروش نفت ایران به پایین‌ترین حد خود، حتی کمتر از سال ۲۰۱۲ رسیده است، برخی از طرف‌های برجام تمامی خرید‌های نفتی خود از ایران را خاتمه داده‌اند، ایران عملا دسترسی به، و منافع خود از، درآمد‌های نفتی و دیگر سرمایه‌های خود در بانک‌های خارجی من‌جمله بانک‌هایی که عمدتا مقر آن‌ها در طرف‌های برجام است- را از دست داده است، کشتیرانی ایران تقریبا متوقف شده است، شرکت‌های بیمه از پوشش کشتی‌های ایرانی و دیگر کشتی‌هایی که به ایران خدمات ارائه می‌کنند، امتناع می‌کنند، خطوط هواپیمایی مسافربری یا پروازهایشان را به ایران متوقف کرده‌اند و یا از تعداد آن‌ها کاسته‌اند، خطوط هوایی ایران به‌سختی می‌توانند خدمات لازم از جمله سوخت را در فرودگاه‌های مقصد دریافت کنند، از شرکت‌های ایرانی (و حتی شهروندان عادی ایران که در خارج از کشور سکونت دارند) خواسته شده است برای بستن حساب‌های بانکی خود اقدام کنند و شاه‌بیت این وضعیت هم این است که حتی نمایندگی‌های کنسولی و دیپلماتیک ایران در نگهداری حساب‌های بانکی خود که منحصرا برای فعالیت‌های مرتبط کاری استفاده می‌کنند با مشکلات روبرو شده‌اند».

کما اینکه آقای سیف، رئیس‌کل وقت بانک‌مرکزی، مورخ ۲۸فروردین ۱۳۹۵ تصریح می‌کند که از ابتدای اجرای برجام، تقریبا هیچ اتفاقی نیفتاده است، ایشان آورده است: «تقریبا هیچ چیز اتفاق نیافتاده است.... در مجموع ما نمی‌توانیم از وجوه مسدودشده در خارج از کشور استفاده کنیم».

همچنین سفیر کره جنوبی در تهران مورخ ۲۱تیر۱۳۹۵ که تقریبا یک‌سال از روز توافق برجام می‌گذشت در مورد مشکلات بانکی و عدم روابط بانکی با ایران گفته است: «کسانی که برجام را پذیرفتند هم‌اکنون بانک‌های خود را مجاب کنند که پول‌های ایران را به این کشور انتقال دهند و مانع‌شدن از این موضوع اکنون غیرقانونی است. این تاسف‌آور است که سفارت کره‌جنوبی با وجود سپری‌شدن ۶ماه از اجرایی‌شدن توافق برجام هنوز پول سفارت خود را از طریق قاچاق به ایران می‌آورد» (خبرگزاری انتخاب، ۲۱ تیر ۱۳۹۵).

۴. آقای ظریف مدعی شده است با اینکه ما دوسال کاره‌ای نیستیم، اما این دولت نیز بدنبال برجام است، این سخن کاملا با واقعیت‌های دولت آقای رئیسی فاصله زیادی دارد، زیرا متاسفانه بیش از نیمی از مدیران دولت آقای رئیسی، همان افراد و مدیران دولت آقای روحانی هستند و به قول یکی از دوستان، گویا دولت آقای رئیسی هنوز مستقر نشده است، در وزارت خارجه، هنوز اکثر سفیران، همان سفیران منصوب از سوی آقای ظریف (مانند سفیر ایران در روسیه، عمان و ...) می‌باشند، مهم‌تر اینکه اعضای اصلی تیم مذاکرات هسته‌ای آقای ظریف، مانند آقای صابری انصاری، از اعضای اصلی تیم مذاکرات هسته‌ای دولت آقای رئیسی بوده، و علی‌رغم فشار‌های مجلس، هنوز در مذاکرات و نتیجه آن، تاثیر گذاری اصلی و مهم دارند. درواقع، متاسفانه ظریف و دوستان و منصوبین ایشان همه‌کاره‌اند و روشن است که این عده بدنبال چه چیزی می‌باشند.

آویختن به ترکمانچای 

سید نظام الدین موسوی نماینده مردم شهر‌های تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی نوشت:

آقای دکتر ظریف!
تا جایی که به یاد دارم حتی وابسته‌ترین و واداده‌ترین سیاسیون و مورخین عهد قجری و عصر پهلوی هم جرات نداشته اند صراحتاً از قرارداد ننگین "ترکمانچای" دفاع کنند.
در روزگاری که به خود، حاج قاسم و همت و صیاد و باکری دیده، شما به ترکمنچای می‌آویزی؟
به کجا چنین شتابان؟

سید نظام الدین موسوی

خبر نداشت!

حسین دهباشی، مستندساز هم نوشت:

جناب ظریف: ۱. خانم شرمن (قائم‌مقام و.خارجه آمریکا) که گفته ایشان زبان تخصصی نمی‌دانست، نه فقط بی‌خود گفته و خودش نمی‌دانست که تنها وزرای ج. ا و روسیه بلد بودند! ۲. کلماتی مهم -با خودسری بقیه- در متن برجام عوض شده که او خبر نداشت! ۳. گزارش نادرست وی به مجلس عمدی نبوده! +احساسات!

حسین دهباشی

یک نمونه از سیاستگذاری آرمان‌گرایانه بدون پشتوانه توانایی‌ها

رضا نصری کارشناس سیاست خارجی در دفاع از اظهارات محمدجواد ظریف در کلاب هاوس نوشت: 

رضا نصری

در بهار ۱۳۸۴، دکتر ظریف گزارش مفصلی برای مقامات عالی‌رتبه کشور تهیه کرد که در آن به صراحت ««ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت» را پیش‌بینی و با جزییات و دقت تحسین‌برانگیزی موارد پنجگانه زیر را تشریح و بررسی کرد:

«شرایط و مشکلات تدوین مقررات عمومی بین‌المللی محدودکننده»؛ «اهداف آمریکا از قرار دادن ایران در دستورکار شورای امنیت»؛ «روش‌های قرار گرفتن موضوع ایران در دستورکار شورای امنیت»؛ «تبعات قرار گرفتن در دستورکار شورای امنیت» و «انتخاب‌های جمهوری اسلامی»!

در بخشی از آن گزارش تاریخی، او (نقل‌به‌مضمون) تأکید کرد: «تعیین ضرب‌الاجل‌های پی‌درپی توسط شورای امنیت بهانه را برای دامن زدن به بحران توسط آمریکا ایجاد می‌کند؛ و بروز چنین وضعیتی سبب خواهد شد پس از هر بحران و کوشش برای مهار آن، از نقطه پایین‌تری برای یافتن راه‌حل مسیر را دنبال کنیم».

ظریف در گزارش خود به این نکته کلیدی نیز اشاره کرد که: «تعجیل در رسیدن به نتیجه، تنها به تأخیر در دستیابی به راه‌حل ممکن می‌انجامد»!

در آن زمان، تحلیل و هشدار‌های دکتر ظریف - بعضاً بخاطر عدم تناسب توانایی‌ها با آرزو‌ها -جدی گرفته نشد و آقای احمدی‌نژاد نیز - که یک ماه بعد از تدوین آن گزارش به مسند ریاست‌جمهوری رسیده بود - با جملات مشهورِ «ترمز قطار هسته‌ای را دور انداخته‌ایم»، «قطعنامه کاغذپاره است» - و اظهارات غیرضروری و بحران‌زایی در باب «هولوکاست» - عملاً به آن هشدار‌ها پاسخ داد و سیاستی کاملا مغایر با توصیه‌های کارشناسانه مندرج در آن اتخاذ کرد.

این فقط یک نمونه از ««سیاستگذاری آرمان‌گرایانه بدون پشتوانه توانایی‌هاست» که ایران را برای یک نسل اسیر شورای امنیت کرد و تا امروز نیز تبعات آن در سفره مردم و تأخیر در توسعه با پوست و گوشت و استخوان احساس می‌شود!

ترکمانچای و بحث‏‌های خلاف عقل

احمد زیدآبادی فعال اصلاح طلب در دفاع از ظریف نوشت:

احمد زیدآبادی

اینکه دسترسی به هر هدفی بدون در نظرگرفتن امکانات و محدودیت‌های پیش روی آن، ممکن نیست، بدیهی‌تر از آن است که نیاز به استدلال داشته باشد.

با این حال، بیان این جمله از زبان محمدجواد ظریف، وزیر خارجۀ سابق جمهوری اسلامی، مناقشه‌برانگیز شده و حرف و حدیث‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های ایرانی در پی داشته است.

این مسئله، به خودی خود سطح فهم و اندیشه در برخی محافل سیاسی ایران را نمایان می‌کند. قاعدتاً ماهیت ارزش‌ها، نوع اهداف، سطح امکانات و گسترۀ موانع و محدودیت‌ها در یک موضوع خاص، می‌تواند محل اختلاف باشد و درباره‌اش بحث و جدل شود، اما وقتی که اصل بدیهی لزوم در نظر گرفتن امکانات و محدودیت‌ها برای تعیین و تحقق عملی اهداف مورد تردید و انکار قرار گیرد، معنایش این است که برخی از نحله‌های سیاسی و عقیدتی، به دوران پیش از تالس ملطی بازگشته‌اند و هنوز با ضرورت‌های عقلی و بدیهی آشنایی ندارند.

در کشور ما برخی افراد اعتقاد به امور متافیزیکی را مترادف نفی و انکار اصول بدیهی عقلانیت بشر تلقی می‌کنند و خواهان ادارۀ کشور بر همین مبنا هستند. این نگرش از منظری الهیاتی نیز خرافه به حساب می‌آید و به‌خصوص راه را بر طرح هر نوع ادعای کذب و سست و بی‌پایه و ضدعقلانی در سطوح مختلف ادارۀ کشور می‌گشاید و جامعه را به فساد و تباهی کامل می‌کشاند.

توسل به امور متافیزیکی به‌منظور مقابله با اصول بدیهی عقل بشری، ظاهراً در برداشتی کاملاً اشتباه از برخی نگرش‌های عرفانی در ادبیات ما ریشه دارد.

در ادبیات عرفانی ایران، بعضاً از سبب‌سازی و سبب‌سوزی خداوند سخن به میان آمده است. اما از دیدگاه عارفان، این سبب‌سازی‌ها و سبب‌سوزی‌ها اموری استثنایی و به غایت نادرند و عموماً به حوزۀ زندگی فردی انسان‌ها و نمایشِ عجز بشر مغرور و متکبر در برابر قدرت لایزال خداوند مربوط می‌شوند. در واقع طرح این مسئله از سوی عرفا، چیزی است مشابه «اصل عدم قطعیت» در علوم دقیقه که محدود به حرکت ذرات اتم است و قوانین و قواعد حاکم بر رفتار شئی را نفی نمی‌کند.

بنابراین، وارد کردن برخی مفاهیم شهودی و مکاشفانۀ فردی اهل عرفان و تصوف در امر سیاست و حکومتِ یک کشور، علاوه بر آنکه مصداق "یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ عَنْ مَوَاضِعِهِ" است، چنان انحطاط فاجعه‌آمیزی برای جامعه به دنبال می‌آورد که تصورش نیز مو بر اندام هر فرد خردمند راست می‌کند.

اگر قرار بود امور جهان نه بر مبنای سنجش نسبتِ اهداف و امکانات که یکسره بر امداد‌های غیبی استوار باشد، پس شکست‌های بی‌شمار انبیاء و اولیا در برابر دشمنان‌شان چگونه قابل توجیه و تبیین است؟ پیامبر اسلام در جنگ احد و حنین متحمل شکست و تلفات سنگینی در برابر مشرکان شد. امام علی در صفین از غلبه بر سپاه شام بازماندند و پس از آن، بسیاری از سرزمین‌های تحت فرمانروایی او به اشغال لشکریان معاویه درآمدند. امام حسن در مقابله با سپاهیان معاویه کاری از پیش نبردند و با امضای پیمان صلح، از خلافت به کلی کناره گرفتند. آیا این شکست‌ها محصولِ بی‌باوری آن‌ها به «امداد‌های غیبی» و یا بی‌التفاتی خداوند در جهت کمک به آنان بوده است؟ و یا اینکه مجموعۀ امکانات و محدودیت‌های عینی، دستیابی به اهداف‌شان را به امری غیرممکن تبدیل کرده است؟

در مورد نتایج فاجعه‌بار جنگ دومِ ایران و روس نیز، در درجۀ نخست آن دسته از روحانیون شورمندی مقصر بودند که بدون کمترین آگاهی و شناختی از وضعیتِ توازن قوای موجود بین ایران و روسِ آن روز و به خلاف نظر سیاستمداران کارکشته‌ای، چون قائم‌مقام فراهانی، فتحعلی‌شاه قاجار را به آغاز جنگی دوباره علیه تزار‌ها ترغیب و مجبور کردند و با این کارشان، عملاً سبب تحمیل قرارداد خفت‌بار ترکمانچای برکشور شدند، قراردادی که از یک سو سبب از دست رفتن سرزمین‌های شمال رود ارس از حوزۀ ممالک محروسۀ ایران و پرداخت غرامتی کمرشکن به روس‌ها شد و از سوی دیگر، دست امپراطوری تزار‌ها را برای دخالت در امور داخلی ایران به وقیحانه‌ترین شکل آن گشود. روشن است که اگر این دسته از روحانیون در واکنش به این شکستِ خفت‌بار، خواهان آغاز جنگ سومی با روسیه می‌شدند، شاه قاجار مجبور به پذیرش قرارداد بسیار خفت‌بارتر و ذلیلانه‌تری نسبت به ترکمانچای می‌شد!

از قضا فتحعلی‌شاه در آن زمان، منطقی شبیه همین منتقدان محمدجواد ظریف داشت. او در پاسخ به درخواست کمک عباس‌میرزا و قائم‌مقام می‌گفت: چشم شما به اسباب ما به مسبب‌الاسباب!

فتحعلی‌شاه ظاهراً نمی‌دانست که مسبب‌الاسباب، اسبابِ عقلی و منطقی را بیهوده وضع نکرده است که بخواهد محض جمالِ او، آن‌ها را باطل و بی‌اثر کند.

پسماند برجام ظریف

محمد مهاجری روزنامه نگار اصولگرا هم نوشته است:

آقای دولت سیزدهم!

حالا که قرار است از پسماند برجام ظریف استفاده کنید، مثل قضیه واکسن که همه کارش را دولت قبل کرد و شما فقط باربری‌اش را انجام دادید و گفتید کلش‌ واس‌ماس، اینجا هم بگویید ما خودمان قبلا ۷۰۰۰ صفحه برجام را طراحی کرده بودیم و ظریف از روی دست ما نوشت!

محمد مهاجری

بهتر از ترکمانچای نبود

مجید تفرشی تحلیلگر مسائل ایران هم در حمایت از اظهارات ظریف درباره ترکمانچای نوشت:

در دور دوم جنگ‌های ایران و روس، نیرو‌های روسیه تا آستانه تهران پیشروی کرده و در آستانه فتح کامل ایران بودند.

بهتر این بود که جنگ نمیکردیم.

بهتر این بود شکست نمیخوردیم.

ولی گزینه بهتری از ترکمانچای منفور ملعون نبود.

عدم پذیرش آن توافق ننگین و ظالمانه یعنی که ایران امروز وجود نداشت.

مجید تفرشی

شائبه انتخابات

پس از اینکه ظریف، وزارت خارجه را ترک کرد تاکنون به صورت مفصل درباره برجام اظهارنظر نکرده بود، اما امسال که دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان را در پیش رو داریم در کنار اخباری که از حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور سابق کشورمان در رسانه‌ها منتشر می‌شود این شائبه به وجود آمده بود که پست‌های وی در فضای مجازی و حضور در کلاب هاوس جنبه انتخاباتی دارد. امری که ظریف آن را رد کرد و گفت: تعهد محضری می‌دهم که قصد شرکت در انتخابات را ندارم. بنده نه در گذشته، نه در حال نه در آینده قصد مشارکت در انتخابات به صورت مستقیم، نیابتی یا غیرمستقیم ندارم. تعهد محضری هم می‌دهم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
جناب ظریف شما و تفکر التماس گونه ی شما در بین آحاد ملت شناخته شده و دیگر جایگاهی ندارید نیازی به تعهد محضری نیست
آقای زیدآبادی اگر دولت پلید روحانی کارهای واکسن را انجام داده بود چه نیازی به تعلل. ؟؟!!! روحانی گفت همه باید کرونا بگیرند خجالت کشید بگوید و اکثر مردم باید بمیرند چطور گروه گروه از مردم سیستان بلوچستان می مردند کسی کاری نکرد اما دولت مردمی و میدانی جناب رئیسی با وارد کردن و واکسن سازی داخلی توانست آمار مرگ و میر را در سیستان و سایر شهرها پایین بیاورد
هرگز نمی توانید مردم را گول بزنید مردم تا یک دهه فریب می خوردند اما حالا مشت شما افساد طلبان برای همه باز شده سکوت کنید و عرض خود را بیش ازین نبرید خائن پروازها جاسوس پرور ها دزد پرور ها شما دشمن در لباس دوست هستید ?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
جناب ظریف شما و تفکر التماس گونه ی شما در بین آحاد ملت شناخته شده و دیگر جایگاهی ندارید نیازی به تعهد محضری نیست
آقای زیدآبادی اگر دولت پلید روحانی کارهای واکسن را انجام داده بود چه نیازی به تعلل. ؟؟!!! روحانی گفت همه باید کرونا بگیرند خجالت کشید بگوید و اکثر مردم باید بمیرند چطور گروه گروه از مردم سیستان بلوچستان می مردند کسی کاری نکرد اما دولت مردمی و میدانی جناب رئیسی با وارد کردن و واکسن سازی داخلی توانست آمار مرگ و میر را در سیستان و سایر شهرها پایین بیاورد
هرگز نمی تواند مردم را گول بزنید مردم تا یک دهه فریب می خورند حالا مشت شما افساد طلبان برای همه باز شده یا آدم شید و یا سکوت کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
لطفاً به ارزشگذاری مفاهیم توجه کنیم. مثلاً مشخصه که امام حسین در کربلا با عدم توافق با یزید جان خودش و خانواده و یارانش رو از دست داد و اهل بیت به اسارت برده شدند. اما تمام اینها رو در ارزشگذاری که برای مکتب اسلام و اخلاق و انسانیت داشت فدا کرد که چیز مهمتری بماند. حرکت بزرگتری در جریان باشد. مسأله شهادت من و شما نیست. آیا خاک یا ناموس ارزش جان دادن را دارد؟ این سوال رو از خودمون بپرسیم. اگر بلی پس معادلات در جهت مقاومت تغییر میکنه اگر نه پس باید سازش کنی. آیا مردم فلسطین به دستاورد بزرگتری پس از کمپ دیوید رسیدند یا هزینه هایی که در این سالها دادند از مقاومت بیشتر بوده؟ تقریباً غیر از غزه دیگه جایی به اون صورت نمونده که فلسطینی باشه. اگر فلسطینی هم بوده شهروند اسرائیل شده یا از خونش بیرونش انداختند و زمینهاشون رو به تدریج و خیلی عادی گرفتند. در قوانین یکسویه تحت تسلط طاغوت به یک اقلیت نامطلوب تبدیل شدند که جون و مال و ناموسشون هر روز در تهدید هست. به چه بهایی این هویت ملی و سرزمینی و نژادی در حال از بین رفتن هست؟ به نظر شما اگر یک میلیون نفر از 10 میلیون نفر کشته میشدند ولی این سرزمین و نژاد و هویت باقی می موند برایشان بهتر بود یا هضم شدن در نظام اسرائیل؟ بله ممکنه کسی حیات فیزیکی رو اولویت بدونه ولی کسی هویت رو مقدم بدونه. به هر حال بعد اجتماعی، گروهی و ملی یک بحثه و بعد شخصی و فردی زندگی هم یک بحث. به نظرم کسی که حیات فردی براش مهمه چیزی به نام وطن، ملیت، مردم، هویت و فرهنگ و تمدن بومی و حتی خانواده معنا نداره.
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۱۶:۳۸ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
بسیار درست است
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۴:۵۱ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
خدا را شاکرم که ورق تاریخ گذشت و سه قوه یکدست و انقلابی را دیدم
و دیدیم که چگونه مملکت آباد شد الحمدالله
چون تنها مشکل مملکت ما دکتر ظریف بود که با رفتنش تمام مشکلاتمان حل شد
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۴۲ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
از هر لغت هزار بار بنویس.
جریمه برای کسی که لغت ها را اشتباه می نوشت یا اشتباه متوجه می شد و باعث شد کشور کلی ضرر کنه؛
suspension
Lift
...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
آقای حسینی کارنامه شما دولت احمدی نژادی هاست که با کلام آرزوهایتان که تحریمها کاغذ پاره ای بیش نیست و هاله ی از نور را و آخر سطح درس خواندن و تجربه سازمان برنامه و بودجه را تعطیل کردید و زود فراموش میکنید، بعد آن داستانها
مشکل از شما نیست نظام اصولش'چپی افراطی و کمونیستهای تازه مسلمان شده و وقتی نماینده ملت بزرگ شما و امثال آقای میرسلیم باشد بیش از این توقع نیست علم و تجربه را زیر سوال ببرید ، شما ها کاری کردید که تمام کارشناسان خبره پیش بینی چنین روزی را میکردن و هنوز میوه زهر آگین دوره شما فقط جوانه زده ،کاهش نرخ آرامش و آسایش مردم وایجادناهنجاری سرقت و فحشا و از مهمتر کاهش نرخ ازدواج و فرزند آوری نقشه صهیونیسم که توسط دولت شما رقم خورد و اتحاد کشورهای جهان برعلیه ایران در زمان شما اتفاق افتاد وباعث برجام شما بودید اگر تحریم ها نبود و فصل جنگ یا تسلیم سازمان ملل را شماره باعثش بود چقدر سریع فراموش میکنید که برجام را شما شروع کردید و لی با وای مصیبتا جلویش را گرفتید ، ،، تجربه دکتر ظریف سرد و گرم چشیده و دولت اقای روحانی هرچند جمهوریتی نصف و نیمه بود ولی بالاخره رگهای از جمهوریت را داشت شما چه نماینده شما شفافیت را قبول ندارند و علنی میگویند همه چی را نباید به مردم گفت وان آخوند درباری نظام میگوید با بودن ولایت فقیه مردم چه کار ه هستند اینها نظرات شماست ، بن دیوار کج شود تا ثریا میرود کج ...حالا تقصیر را به گردن هم بگذارید..وضع فلاکت بار زندگی ۷۰ درصد مردم به تصمیمات و مدیریت افراد بیسواد و کم تجربه باعث بانی آن است ایران غنی در دست مدیریت ژاپنی بود الان چه میشد آرزوهایمان بزرگ است ولی مردانو مدیران لایق چون دکتر صالحی و دکتر ظریف و مهندس زنگنه در عمل نداریم ، بماند نخبه های بالاتر از آقایون هم در سرزمین ما بسیارند چنان که محمد رضا شاه تربیت کرد و ظرف ۲۰ سال ایران نوین را دربین گرگها وتوطئه گرها راه خود را رفت وزیر ساختها را بوجود که الان بعد از ۴۴ سال هنوز متهمش میکنید ،شما یکی از احزاب را ملی گراها را برنتابیدند مجاهدین خلق نادان و منافق بماند ... سال ۵۷ چند حزب و انجمن و اتحادیه سهم خواهی انقلاب بودند کجایند الان ؟؟؟ جمهوریت نظام چه شد آقای حسینی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۱ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
من یک فرد عادی ساکن ایران با معلومات نرمال هستم هرچی مطالعه در مقالات بیانیه ها تحلیل‌های استراتژیست های سرشناس غربی و شرقی مینمایم ظریف و تیم و دولت روحانی از شروع ماموریت تا پایان تصدی در دولت اصلا و به هیچ وجه ملت ایران را مد نظر نداشته و براش ارزشی قائل نبودند تنها به فکر کسب درآمد از ایران و ایرانی جماعت و سرمایه گذاری در دول خارجی بوده اند و ترسو تر از این دوران ایران در رجل سیاسی به خود ندیده که حاضر بودند در پی منافع خودشون ایران را با یک پنی مبادله نمایند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۳۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
درود بر شرفت
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۳۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
درود بر شرفت
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۰:۵۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
به نظر من ایشان اصلا ایرانی نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
hello
Iran (Islamic Republic of)
جواد ضخیم
۰۲:۲۶ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
من هالو نیستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
جقدر زشت هستند بعضی از سیاستمداران
به جای اینکه همه متحد باشند برای پیشرفت کشور، زیرآب زنی می کنند
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۹:۴۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سیاست لیبرالی جماعت اصلاح‌طلب چه در دوران آقای هاشمی و خاتمی با این هشت ساله روحانی خسارت سنگینی به اقتصاد ، امنیت و قدرت نظامی ایران زد .؟.
وظیفه شرعی شورای نگهبان باید دور نگه داشتن آین لیبرال‌های غرب پرست ازمسند قدرت باشد .
مثل انتخابات سال ۸۸ مجلس و ۹۰ ریاست جمهوری .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
اگر تحلیل‌های جناب ظریف پر ادعا درست بود:
سال ۹۴ پیش‌بینی نمی‌کرد "سوریه سقوط می‌کند."
در همان سال "اطمینان نمی‌داد آمریکا از برجام خارج نمی‌شود."
در سال ۹۸ پیش بینی نمی‌کرد "در صورت پاسخ ایران به شهادت حاج قاسم، جنگ می‌شود."
در سال ۹۹ پیش‌بینی نمی‌کرد "اگر غنی‌سازی ۲۰ درصد آغاز شود ترامپ به ایران حمله خواهد کرد."
در همین سال پیش‌بینی نمی‌کرد "اگر قانون اقدام راهبردی تصویب شود، آژانس قطعنامه صادر کرده و پرونده ایران به شورای امنیت می‌رود."
در آذر ۹۹ پیش‌بینی نمی‌کرد "هدف اسرائیل از ترور شهید فخری زاده، بهم زدن رابطه ایران و آمریکا در دوره بایدن است پس نباید پاسخ داد."
وقتی پیش‌بینی‌های پیاپی یک فرد این چنین اشتباه باشد، چگونه انتظار می‌رود که پایه‌های تحلیلی وی درست باشد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف گفته تمام تصمیمات حتی آب خوردن ماهم بدون هماهنگی نبوده منتهی اگر خوب شد می‌گویند ما کردیم اگر بد شد می‌گویند ما که گفتیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
خوبه شروط رهبری منتشر شد. بارها هم تأکید کردند. چطور هماهنگ بود که این خط قرمزها رو رعایت نکردند. چرا پیش از اینکه تضمین بگیرند کلاً به همه تعهدات عمل کردند و به طرف آمریکایی بی همه چیز اعتماد کردند. الآن به برادر خودت هم نمیتونی اعتماد کنی چطور یک فردی در این جایگاه چنین دلیل مسخره ای رو برای پذیرفتن این برجام بی سرانجام میاره؟
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۴:۱۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف در پرورشگاه آمریاییها پرورانده و به ایران فرستاده شد
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۳:۵۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
یکی از عجایب سیستم عصبی مجموعه ظریف صالحی عراقچی تخت روانچی به عنوان سران دستگاه دیپلماسی ایران این است که چرا در مواقع حساس از زبان انگلیسی استفاده کردند و زبان فارسی را کنار گذاشتند؟ ولی طرف امریکایی با استفاده از ظرفیت های محدود زبان انگلیسی ما را به محاق کشاندند و این ها هم متوجه نشدند. چون زبان انگلیسی را در حین انجام مذاکرات سرنوشت ساز هسته ای فرا گرفته بودند. این آموزش زبان انگلیسی حضرات سران دیپلماسی همزمان با مذاکرات هسته ای ما را در منجلاب فرو برد. ناظری هم بر اینها نظارتی نداشته که به شحنه بگوید که صوفیان مستند. ما نباید اختیار تام به هیچ مقام دیپلماتیک بدهیم.
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۳۰ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
آفرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
با کری بودن بهتر از با کری بودن است...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف یه جمله گفت که اگه میتونید برید دو خط توافق بنویسید من سیاست خارجی را کنار میگذارم شاهد بودیم که نتونستن !!!!!!!????
Iran (Islamic Republic of)
یونس اهواز
۱۳:۰۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
(شهید حاج قاسم عزیزمان: والله-والله-والله-از-مهمترین-شئون-عاقبت-به-خیری-رابطه-قلبی-و-دلی-و-حقیقی-ما-با-این-حکیمی-است-که-امروز-سکان-انقلاب-را-به-دست-دارد.) برهمین اساس اگر خط فکری جناب ظریف با مقام معظم رهبری زاویه پیدکرده باشد گمراه است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ایشون زحماتی کشیدن و نقاط ضعفی داشتن.باید منصفانه قضاوت کرد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
زریف اسمش با خودش است پس دل نازک است وترسو
اوچه داند از نبرد روز جنگ
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۱۲:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
اینا همدیگه رو قبول ندارن و این طرف اون یکی ها رو ناکارآمد میخونه و طرف مقابل هم حرفه‌ای رقیب رو به خودش نسبت میده و بعد توقع داریم همه چی گل و بلبل باشه.
من فقط اینو می‌دونم که الان بزرگترین معضل کشور بی اعتمادی هستش و تا زمانی هم که حل نشه هیچ چیزی قابل حل نیست .
حرف زیاده ولی ...
Iran (Islamic Republic of)
m
۱۲:۳۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سلام وقتی این خیانتکاران راه به حال خود رها کردیم اینجوری طلبکار میشوند . ای کاش یه قاضی باجرات داشت این نظام مقدس تا حساب خیانتکاران دولت قبل رو رسیدگی میکرد . ولی افسوس که همه اینها باهم رفیق و شریک هستند و بدا به حال مردم بیچاره که بازیچه دست این دولت و دولتهای قبلی میشوند
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۳۷ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
وقتی جاسوس (دری اصفهانی) توسط اطلاعات سپاه دستگیر شد ، پس از چندی توسط قوه قضاییه ی لاریجانی تبرئه شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
خدا حفظش کنه یه سیاست مدار واقعیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
جنجال آفرینی آقای ظریف در این برهه از زمان به احتمال قریب به یقین ماموریتی است که از طرف اربابان غربی ایشان و وی محول شده است.
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۳۷ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
بی شک
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۱۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
مرگبربرجام برجام بایدنابودبشه ""
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۱۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
همینهایی که از بد بودن غرب حرف میزنند اکثر فرزندانشون داخل همون کشورها زندگی میکنند وبا پول بیت‌المال عیش و نوش و به ریش ملت هم میخندند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
این دولت و اون دولت ندارد همه باید کار کنیم تا ایران وایرانی رو سر افراز کنیم خواهش می کنم دیگه برجام رو زنده نکنید
Iran (Islamic Republic of)
نادر
۱۲:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف و عراقچی و تخت روانچی خائنین ابدی به ایران هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
خواهش می کنم آقای ظریف برو دیگه این چی بوده که امضاءکردید دلمونو شکستید مگه ایرانی نبودی آخه چرا حیف از اون همه حمایت مردم ایران از شما برجام از قردادهای زمان قاچار هم بدتر بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
این جماعت چقدر پرو و وقیح تشریف دارن
گندی که با برجام به مملکت و برجام زدید رو یا سالها مظلوم نمایی و حر و سخن نمیتونید بشورید ببرید
برجام رو با کمک هم فکرانتان با تهدید نرم به رهبری و ملت ایران تحمیل کردید کاری که از پیش نبردید هیچ با وقاحت تمام چرت و پرت هم میگید

(( در دیدار رهبری با آقای رفسنجانی و روحانی رهبری به صراحت از خسارتی گفتن که آقای روحانی و هم پالگیانش در جلسه قبلی رو آن اصرار داشتن و رهبری مانع آن میشد و شما ها پا فشاری بیشتر میکرد...بفرمایید این هم نتیجه تفکرات و پافشاری شما .. این خسارتی رو که زدید تا ۱۰۰ سال آینده هم جمع نمیشه )))
شمها سکوت کنید به نفعتونه
که چه خون دلها خورد علی از دست این جماعت سر به سجود آیه خوان
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۱:۵۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
برجام مایه ننگ جهان وبشریت مخصوصاایران آمریکاواروپاوروسبه وچین وژاپن بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
مخالفان ظریف و عملکرد ظریف نمیخواستند کسی غیر از خودشان بتواند کاری در این سطح بزرگ برای ایران انجام بدهد و بزرگتر شود. اینها خسارات فراوانی را به کشور و مردم تحمیل کردند و حالا می خواهند همان دست آورد ظریف را به اسم خودشان دوباره زنده کنند..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
در مقابل قدرت های سلطه گر مذاکره و دیپلماسی کافی نیست اونچه واجب و ضرورت دارد قدرتمندی نظامی و اقتصادی یه کشور هست که این سلیطه گران هار صفت کوتاه بیاورد..بعضی سیاست بازان حتی از عربهای شیرده هم کمترن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف تمام مدارک خود را از آمریکا گرفته است
سربازی در آنجا رفته است
به نظرتان برای ایران چه کار مثبتی انجام داد؟
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۸:۴۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سکه جایزه گرفت.
چند تا بود ؟؟
۱۱۰ ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۱:۳۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
رفتارهای ظریف یادآور رفتار میرزا آقاخان نوری است تاریخ عملکرد خانین را فراموش نخواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
همیشه این مملکت توسط خیانت کاران داخلی ضربه خورده تملق بخاطر مشهور شدن در دنیای غرب و ریاست بر مردم باعث میشه اینگونه سیاست مداران کور شوند و قدرت و ابهت ملت را نادیده بگیرند بطوری که اعلام کنند آمریکا با یک بمب می تواند سیستم دفاعی ما را نابود کند این نشان میدهد این گونه آدمها اطلاعی از وضعیت مملک خودشان ندارند و خطر اینچنین آدمهایی واسه جامعه ایران مثل خطر بمب اتم است لااقل اون بنده خدا وزیر خارجه آمریکا عقلش بهتر میرسه چون میگه اگه به حرف ظریف بخواهیم توجه کنیم پس اینها چطور پهباد پیشترفته ما را از سقف آسمون به زیر آوردن و خلاصه اینکه به کت و شلور و پز و چهار کلمه انگلیسی گفتن بسنده نکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آقای ظریف شما بااین افکارتان صددرصد غربگرا هستیدواین افکار مورد قبول ملت غیور ایران نیست ومانع رسیدن کشور به استقلال می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آقایان،ظریف و روحانیو خاتمی و عبدی و اصلاح طلبها ....بهتره ساکت باشند!!!
شما ها و همفکران سیاسیتون را به خدا حواله می کنیم!!!!!!
هم در دنیا و هم در آخرت پاداش اعمال و رفتارتان عطا فرماید!!!
دعای خیر براتون کردیم!!!!!!!!!@@
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سلام ،

عنوان خبر اشتباه است لطفا اصلاح فرمایید ،


پیمان اشراقی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
اگر در دو سال گذشته پرونده انواع خیانتها و جرایم این خائنان را باز می کردیم حالا زبانشان اینقدر دراز نبود! مشکل ما این است که این موش ها را رها کرده ایم تا در گوشه و کنار کشور لانه کنند.
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۲۵ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
آفرین
سپاس
Iran (Islamic Republic of)
Bm20
۱۰:۴۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف خیلی ظریفه
این هم ترسید برجام با قراردادی بهتر از قبل به امضا برسد ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف بزار مردم به زندگیشون برسن دوران گل و بلبل شما رو دیدیم و حس کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
نام ظریف درتاریخ این کشور باقی خواهد ماند به عنوان کسی که کشور ۸سال معطل برجام کرد وآخرش هم نه تنها دستاوردی نداشت بلکه صنعت هسته ای راهم به عقب راند ودولت های بعدی راهم در چاهی انداخته که نمی توان از آن بیرون آمد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آقای ظرف شما فقط برو یه کم انگلیسی تمرین کن فر ق تعلیق ولغو را به انگلیسی تشخیص دهی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آقای ظریف در دل ملت چای داره ملت او را دوست دارند خیلی سیاسی بازی نکنید ظریف را
آقای دکتر دانشمندان استاد باسواد ميهن پرست دل سوز
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۳۰ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
دکتری که دکتر های هسته ای نا رو فرستاد در گارگاه های آب و فاضلاب کار کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
جمله مشهور: یا به اندازه توانت آرزو کن یا به اندازه ی آرزوت تلاش کن...
چه شده که آقای ظریف فقط قسمت اول جمله رو دیدند؟!!!
شاید چون ایشان سالهای سال در ایران زندگی نکردند و از نزدیک متوجه نشدند و درک نکردند که ما مردم از اول انقلاب و حتی قبل از آن در دوران مبارزه تا کنون با قسمت دوم این جمله کارهامون در سطح ملی و بین المللی پیش بردیم که البته در بعضی زمان ها که افرادی مثل ایشون سر کار بودند و با توجه به قسمت اول جمله یا باعث رکود شدند و یا خسارت بارتر از اون باعث عقبگرد شدند و ما رو دچار مشکلات دامنه دار کردند...
اللهم اشکوا الیک از غرور مثلا علمی ... ما از شما طلبکاریم و به خدا واگذارتون میکنیم و البته حتما تلاش میکنیم از بار خسارت ملی کم کنیم گرچه تو دنیای قدرت زده سندهای امضا شده یکطرفه اجرا میشن...آقای ظریف یه جایی باید عذرخواهی کنید انشاالله این فرصت و توفیق رو پیدا کنید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
اگه برجام ب ضرر کشوره چرا افتادین در ب درش ک دوباره احیا بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
با شرلیط خودمان نه با نظر کدخدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
روزی که گفتن برجام امضا شد و بعضیا جشن گرفتن انروز من خیلی ناراحت شدم.اصلا دلم با برجام نبود.حس میکردم چیز خوبی نخواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
Nim
۲۲:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
البته من طرف کسی نیستم واقعا بهتره فراموش نشه که چندسال تورم زیاد نبود دلار 3800ثابت بود....الآنم که بده چرا خارج نمیشن
این چپ و راست رو آخرش نفهمیدم چیه هر فکری از هر طرف اگه بدرد میخوره باید بکار گرفت یکجانبه بازی رو کسی قبول نداره
Ireland
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف نمیفهمه اونا جهان سوم رو عقب افتاده نیگر داشتن و جلوی پیشرفتشون رو گرفتن تا استثمارشون کنن و باید بهای این خیانتشون به جهان سوم بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آنهایی که توانمندی فکریشان « آبگوشت بزباش » میباشد ، ظرفیت فکری موشک « هایپر سونیک » را ندارند !!!
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۸:۴۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
فاسانا
۰۹:۴۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
خدایا،شر این اراذل رو که توکلشون به تو کمه و به اقتدار ایران اهمیت نمی دهند از سر ما کم کن...
Denmark
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
انسان عاقلی هستن دلار رو شش سال ثابت نگه داشت بعدش داخلی ها کاری کردن که زمین بخوره اگه میزاشتن همبرگر مکدونالت بیاد ایران دیگه ترامپ برجام اتیش نمیزد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
کاش حسن روحانی و تیمش برگردن مارو از دست سید محرومان نجات بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
مرگ بر غربگرا وغربگدا
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
در قاموس آفرینش این حد حماقت گنجانده نشده این گونه نظریات باید کاسبانه ومزدورانه باشه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۳۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
روحانی و مردانش البته با یک نا در جلو باید بعنوان خائن ونفوذی محاکمه شوند اگر جواب نداد بعنوان مفسد اقتصادی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۳۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آدم حالش از این آدم های ضعیف النفس که به با یک لبخند دشمن تمام منافع ملت خودشان را فراموش میکنن به هم میخوره خیلی تهوع آور هستید(نا رفیق= ظریف)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
کشور را نباید به دست اصلاح طلبان داد چون اینها نوکران غرب هستن و ترسو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
عکس خانوادگی رد و بدل میکنن!!! عکس نوه برای هم میفرستن!!! این گناه نابخشودنیه که با بزرگترین دشمنِ ایران،صمیمی شدن و خاله بازی کردن... بجای توجه به منافع مردم ایران به زبان انگلیسی با دشمن خاله بازی کردن... مرگ بر غربگداهای خائن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
انگشت کوچیک ظریف هم نیستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
چون غربگرا وملتمس غرب نیستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
من به سهم خودم از حسن کلید و ظریف غربگدا نمیگذرم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف و حسن روحانی به کشور خیانت کردند.هنوز هم یه عده عمق خیانت آنها را درک نکردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آقای ظریف مدعی شده است با اینکه ما دوسال کاره‌ای نیستیم، اما این دولت نیز بدنبال برجام است
جناب ظریف ! هیچ ایرانی قراردادهای جدایی بخشی از خاک ایران مانند ترکمنچای و .... قبول ندارد
اکنون هم در زمان انقلاب اسلامی هستیم حرف ظریف این است که هر کس قراردادی را قبول ندارد اگر می‌تواند برود ان را نقض کند د سرزمینهای جدا شده را پس بگیرد و اما چون نمی‌توانیم مناطق جدادشده را پس بگیریم بنابر این ترکمنچای و .... قرار داد خوبست و انقلاب اسلامی و نردم هم دنبال ترکمنچای هستند و الا اگر می‌تواند برود و پس بگیرد و کسی جلوی آن را نگرفته است!!!
اینکه امثال ظریف با این تفکر در ارکان روابط خارجی ایران حضور داشتند یک فاجعه تمام عیار و یک شوخی تلخ است و مصداق اینکه نباید آفتابه گلی را هم به دست شما سپرد چه برسد به مملکت بزرگی مثل ایران
اکنون می‌توان درک کرد غرب چطور سرمایه انسانی برای خودش در ایران و سایر کشور ها ایجاد کرده و چطور در انتخابات کشورها دخالت می‌کند
ملت عزیزم در انتخابات مراقب باشیم به چه تیپ افرادی رای می‌دهیم
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۱۶ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
آفرین به شعور و بینش شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
نظر هر فردی محترم می باشد.. اما فردی که برای مردم تصمیم میگیرد باید عمل کند تا نظر دهد.. اقای ظریف شما از برجام چه عاید ملت کردید.. لطفا توضیح دهید با افتادن به پای آمریکا چه نصیب شما و چه نصیب مردم شد.. اگر آمریکا بتواند ایران را تبدیل به ضعیفترین کشور عالم میکند چون مصلحتش این است .. چطور میشود در مقابل گرگ درنده ای مانند کاخ سفید , خلع سلاح شد؟؟؟؟!!! خدایا مردم ایران رو از دست هر چه منافق و فریب خورده و ظالم و نادان نجات بده الهی آمین
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۰۹:۱۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
برجام ضربه بزرگی به ایران وآمریکازد : "
برجام اقتصادجهان رانابودکرده "
برجام جهان رادرمعرض فروپاشی قرارداده "
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۰۹:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
تاریخ ومردم فهیم ایران خیانتهای ظریف، حسن روحانی، علی لاریجانی، عراقچی وتخت روانچی رافراموش نخواهندکرد.
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۰۹ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
هرگز فراموش نخواهد شد
و
در زمان مناسب
مجازات در پیش است
United States of America
ناشناس
۰۹:۰۰ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
تاریخ و ملت فهیم ایران حماقت تو و امثال تو رو فراموش نخواهند کرد
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۸:۵۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف امیرکبیر ایرانه
اگه انتخابات نطر بده یا بیاد منم میام
بدبختی الان با حرف درست نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
جناب ظریف بهتر است با یک مخالف برجام مناظره کند نه اینکه در کلاب هاوس خود بگوید و خود بشنود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
به جای این دعواهای زرگری به فکر مردم باشید لطفا
خسته شدیم از کل کل این جناح و اون جناح
Iran (Islamic Republic of)
ایرانِ آباد
۰۸:۳۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سوال من از تمام سیاستمداران و حاکمان اینست: چرا دنیا با بحث هسته ای ایران مشکل دارند؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
می خواد از این طریق باج بگیره ونفت ما رو ببره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
تمام حرفاش درست بوده و همه مردم این را می دانند. اما منافع مالی و حزبی کسانی که الان نظام را بطور کامل در اختیار دارند و الان یکدست هستند نمی خواستند تحریم ها از بین برود.
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۰۸:۳۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف خوب می‌دانست امکانات و ظرفیتها و سستی و تلاش مسولان ما تا چه اندازه است
هر کس از طریق خرده بگیرد و بفکر گسترش توان هسته ایی نباشد یک احمق است
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۰۸:۳۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
اگربجای اجرای برجام ظریف واصلاح طلبان اعدام میشدند
الان ایران تبدیل شده بودبه بهترین کشورجهان
که همه حسرتش رامیخوردند
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۰۴ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
بسیار درست ، با این نظر موافقم 100%
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سلام
ظریف و برجام را ول کنید و به وضع معیشت مردم برسید.
چرا حکومت نرخ برابری ریال و طلا را اعلام نمیکند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
من تخصصی در علوم سیاسی ندارم ولی دکتر ظریف رو در مقایسه با این حضرات بیشتر قبولش دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
شما در درک هم تخصصی نداری.هنوز نتونستی آدم ها رو بشناسی!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
واقعا ظریف با اون کارنامه ضعیف چطور روش میشه بازم حرف میزنه؟
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۴:۴۰ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
سوال دارم
شما کارنامه ظریف با چه کسی مقایسه کردین
که می فرمایید ضعیف بودن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
محمد مهاجری خودش ادعای اصولگرایی داره،ولی ما که می‌دونیم از اصلاحطلبای تند رو هم بدتره؛ چرا توی متن مینویسید اصولگرا؟!
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۰۲ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
هموطن جدی نگیر
و مکروا مکرالله والله خیر الماکرین ، خداوند دروغگویان خبیث را رسوا می سازد
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۰۸:۲۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آقای ظریف اینو یادش رفته که ما ملت امام حسینیم
و آخر عاقبت امثال ایشون اینه که نه دنیا رو دارن و نه آخرت....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
بهتون زور اومده ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سلام
نمیتونین ظریف رو زیر سوال ببرین
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد ظریف
۱۳:۱۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
سلام ممنونم ، واقعا چرا؟ و چگونه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
زیر سوال نمی خواد روحیه التماس به غرب وغربگرایی ظریف شفاف وروشن است همه شون منتظر نظرکدخدا بودند وهیچ استقلالی نداشتند
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۲:۰۰ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
تشکر از فرهاد ظریف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
دولت فعلی (و دولت‌های مشابه پیشین ) حتی تحمل یک نقد یا تلنگر (چه سازنده و چه غیرسازنده ) را ندارد در حالی که از ارزش‌های نبوی و ائمه اطهار یاد می‌کند.
رفتار پیامبر اسلام با افرادی که به او سنگ پرتاب می‌کردند یا توهین می‌کردند چگونه بود؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
این جماعت را از هرجا بندازی با پشت بهزمین نمیان ارزوی ظریف کشوری در حد بحزین انهم در دل کویر ایران چون امکانات که میتوانند ایجاد کنند در همین حد است برد برد به نفع کدخدا با۹۰ _۱۰ خیرشو ببینی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
دمتون گرم این جماعت غرب پرست رو رسوا کردید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۰۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
بازگشت خائنین و وطن فروشان و ضدانقلابی و ابلیسان به راس امور...و این امتحان بزرگی خواهد بود برای ملت که آیا عبرت گرفته اند یا باز فریب رسانه ی این جماعت معاویه صفت میخورند!!!
Iran (Islamic Republic of)
حامد. م
۰۸:۰۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آقای ظریف
راستی هنوز فیلمتون هست که با تاکید میفرمودین کل تحریم ها یکجا برداشته میشن!!!!
فیلم این هم هست که فرمودین من نگفتم کل تحریم ها یک جا برداشته میشن!!!
فیلمتون هم هست که فرمودین در هیچ جای برجام کلمه تعلیق نیامده
اون فیلم هم هست که بعد از چند سال تایید کردین که چند جا در پیوستش کلمه تعلیق اومده و شما نمی دونستین!!!!
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۸:۴۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
برجام حاصل تلاش تیم آقای ظریف بود .
شماها هم که رنگ انقلابی دارین بین مردم طرفدار ندارین ، قطعا افراد مذهبی بی سواد ، متعصب، بی فکر، ناتوان ، خود برتر بین و ریا کار هستند.
مردم ایران زیبا رو بدون خیلی از مذهبی ها و سران حکومت می خواهند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
فیروز نادری هم مثل تو احمقانه فکر می کرد و با همین حماقت هم راهی جهنم شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
از حرف هایت معلوم است که اصلا منطق درستی نداری،
برجام حاصل فتنه همان تفکر غربگرای از خود متشکر است که حاضر است منافع همه را به خطر بیندارند تا خودش در عافیت باشد، درحالیکه نان خود را به خون مردم آغشته کرده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
توخیلی ادم بی فکروپوچی هستی که به همه توهین می کنی
Iran (Islamic Republic of)
بیست
۰۸:۰۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
دیپلماسی ملتمسانه شون تموم شد، حالا سهم میخوان. اینقدر غرب تو اذهانشون بزرگه که دیپلماسی رو فقط در مذاکره با آمریکا و اروپا می دیدن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
این مسائلی که این روزها مطرح کردند به نظرم مغلطه است. خیلی واضحه که شما به اندازه مؤلفه های قدرتتون میتونید چانه زنی کنید. مشکل در جایی هست که شما ارزش داشته هاتون رو ندونید و دست کم بگیرید. مثلاً شما بر خلیج فارس تسلط دارید ولی به راحتی این رو از معادلات خارج میکنید. شما قابلیت به خطر انداختن منافع آمریکا و اسرائیل رو در منطقه دارید ولی از بمب اتمی آمریکا میترسید. شما میدونید که اگر پشتوانه مردمی تقویت بشه هیچ عامل خارجی نمیتونه تمامیت ارضی رو به خطر بندازه مثل 8 سال دفاع مقدس ولی در داخل به دنبال ایجاد دوقطبی و تفرقه هستید. شما پیشاپیش تعهدات فراوان میپذیرید و نقداً به تعهدات عمل میکنید ولی طرف مقابل زیر تعهداتش میزنه. اینها هیچکدوم به تطابق توانایی با آرزوها بر نمیگرده. این که ما 8 سال جنگیدیم و یک وجب از خاک ایران جدا نشد یک رویکرد بود و اینکه ما همون ابتدا خوزستان رو تقدیم عراق میکردیم و یک ترکمانچای مورد ستایش شما رو امضا میکردیم هم یک رویکرد دیگه بود.
اصل مطلب رو رهبر فرمودند. اینجا دوگانگی میدان و دیپلماسی نیست، اینجا دوگانگی آرزوها و توانایی ها نیست اینجا دوگانگی سازش و مقاومت هست. ایشون فرمودند که سازش و مقاومت هر دو هزینه داره ولی (در اون موضوع روز) هزینه سازش بیشتر از مقاومت هست. یعنی ایشون هم به این دو دو تا چهار تا ها واقف هستند. چه معیاری برای سنجش مقدار توانایی با آرزوها هست؟ چه معیاری برای سنجش هزینه مقاومت و سازش هست. اینها نسبی است و در معیارها و منطق افراد گوناگون هست. مثل جهان بینی مردم ستمدیده آمریکای جنوبی و نهادینه شدن فرهنگ ضد امپریالیستی در این منطقه که با عدم اعتقاد به متافیزیک و عرفان و کشف و شهود برای این ارزشها هزینه دادند و میدن.
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۱:۵۱ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
آفرین
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
جنجال سازی یکی از شگردهای غربگرایان از جمله اقای ظریف است . یادمان نرفته سال 98 هنگام ورود اقای بشار اسد با حاج قاسم از سوریه آقای ظریف چه جنجالی به پا کرد حتی از وزارت خارجه استعفا هم کرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
با همه این حرفها از نظر من یک چیز کاملا" مسلم است و آن اینکه علیرغم همه مناقشات و ژست های طرفین، دعوا فقط برسرلحاف ملّا و منافع جناحی و باندی است و هیچکدام از جناح های قدرت بفکر سعادت و رفاه مردم و آبادانی مملکت نیستند و این موضوعی است که باید همیشه در میدان جدال فیمابین سیاسیون (چه با ریش، چه کم ریش و چه بی ریش) در نظر داشته باشیم.والسلام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف حریف درست و منطقی زده... تاالان با این سیاست شما به کجا رسیدیم؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
۷:۴۵ تا وقتی کوته فکرانی مثل شما و ظریف در کشور داریم دیگه نیازی به دشمنیِ آمریکا نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
واقعیت ماجرای این دولت فعلی اینه که نه سفر بشار اسد دستاورد مهمیه و نه تماس تلفنی مکرون و یا سفر به اندونزی !! اگه دستاوردی داشته باشه برای اونها بوده نه ما که یه قطعا یه پولی از ما گرفتن!
دولت فعلی به دروغ میخاد دستاورد سازی کنه مثلا میگه 25 درصد مسکن ارزون شد ولی وقتی قیمت ها رو می بینی می فهمی خیلی گرونتر هم شده . دلار رو رسوند به 62 تومن و الان شده 48 تومن اینو دستاورد می دونه درصورتی که نیست ! ارزی که تو کشورهای عراق و ... هی میگن ازاد شده و ... هیچ وقت ازاد نشد و در صورتی که از روز اول این حرف زده شده و تازه فقط دولت عراق قبول کرده به جای دلار بهمون کالای اساسی مثل دارو بده و بدون اجازه هم قسمتی از پول رو به خاطر مشکلات دیگه به کشورهای دیگه به اسم بدهی ایران داد. قسمتی از پول هم که قراره خرج حجاج بشه که نمیدونم طبق کدوم منطقی هست !!!
این دولت مخالف اصلی برجام بود و میگفت باید از برجام خارج شد و دولت روحانی داره التماس میکنه ! مگه نگفتید اگه امریکا پاره کنه برجام رو ما اتیش میزنیم . خب بهترین فرصته برای خروج از برجام !! چرا میگید برجام بدون یک کلمه جابجایی رو قبول دارید فقط ؟؟
چرا رئیسی مشکلات مرزی با افغانستان و جنبش اصیل منطقه ایجاد کرد و تهدید کرد و این تهدید عملی نشد ؟
مشکلات دیگه ای که این دولت فخیمه ایجاد کرد رو بهتر از من میدونید .
این نظر من رو بدون سانسور منتشر کن لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
۷:۴۱ بیسواد. ظریف ابله و خائن بندهایی رو در برجام امضا کرده که خروج از آن به این آسانی نیست
Iran (Islamic Republic of)
سید حسن
۱۴:۳۶ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
ناشناس 14.17
منطق شما فقط توهین و افترا هست
همه مردم می دانند که گروهای شما چه بلایی بر سر ظریف آوردن
که برجام شکل نگیرد
چون برای شما مردم مهم نبود
فقط هدف شما تخریب جناه مخالف بود
لطفاً به شعور مردم احترام بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۲ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
خوبه که منطقی باشیم و هر موضوعی رو در جای خودش بهش بپردازیم و حاشیه نریم. خیلی مسأله واضحه. دولتها صفر و یکی نیستند. عملکردشون نسبیه. من میدونم که در دور دوم دولت روحانی یکی از فجیح ترین اوضاع اقتصادی و اجتماعی رو داشتیم که در ادامه اون تا الآن ادامه دادیم. می دونم که انتظار میرفت با دستاورد این دانشمندان اوضاع بهتر از 92 بشه ولی قیمت ها سر به فلک کشید. پس راه حل این نیست. خیلی روشنه چرا طفره میریم. حالا که راهش وادادگی نیست باید ببینی که چطور میتونی تواناییت رو افزایش بدی. این هم در همون منطق آقایون میگم. اینجا است که باید فکر کنیم به کار و سازندگی، به صرفه جویی و تن دادن به پذیرش هزینه مقطعی برای تغییر ریل اشتباه. باید تلاش کنیم اتحاد و همدلی افزایش پیدا کنه. همه اینها در روابط خارجی ما مؤثر هست. افزایش مشارکت مردم در انتخابات یک سیگنال مهم و اساسی میتونه باشه برای تغییر رفتار غرب ولی ما اینجا تمام تلاشمون برای دلسرد کردن مردم از نظام هست. خوب من اینجا میگم که این تناقض میان رفتار و آرزوها است. این دوگانگی است. مگه نمیخواهیم تیم ما برنده بشه خوب باید به هم پاس بدیم نه اینکه روی هم خطا کنیم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ظریف بیشتر از اینکه دیپلمات باشه ، هنر پیشه بود ، اون فکر میکرد با خندیدن میتونه ، کار دیپلماتیک انجام بده ، در حالیکه طرف مقابل داشت به ریش ظریف می خندید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
کسانی که به جای مبارزه پای عهد ترکمنچای نشستند وآنرا مصلحت می دانستند کسانی هستند که راحت کشور را فروختند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
خدا خیرشون نده که باعث این همه فشار اقتصادی شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ای عجب از این جماعت فشل،
با بینش نوک دماغی شان، مملکت را روی حباب بردند،
حالا هم هر لحظه که فرصت میکنند،
حبابها را می ترکانند تا بلکه دلشان خنک شود،
بالاخره زمستان رفت و خواهد رفت و روسیاهی به ذغال ماند و خواهد ماند استاد ادعای فضل و استاد هیچ و پوچ
-
سامان
۰۷:۱۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
درود بر ظریف ولعنت برکاسبان تحریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
وقتی میگی کاسبان تحریم ، یعنی داری به خود ظریف و روحانی و دارو دسته اش میگی ، چون اونا ۴ سال دروغ گفتن و با همین شعار ۴ سال دیگه تو قدرت موندن و امثال شما ساده لوح ها رای دادین ، حالا کی کاسب تحریمِ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
ساده همه با همن،انتخابات نزدیکه میخوان شور انتخاباتی راه بندازن ساده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
عزیز، اون ظریف و روحانی ۸سال دروغ گفتن نه ۴سال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
مرگ بر غربگرا وغربگدا
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۰۸:۰۴ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
کاری به شخصیت ظریف ندارم لیکن درود تنها یک لفظنیست که بشود به ظریف و امثال ظریف داد و کلی هورا کشید
نتیجه برجام به روشنی نشان میدهد آنچه ایشان و دوستان تیمشان گفتند نه تنها محقق نشد بلکه وقت و سرمایه کشور و اذهان عمومی را به خود مشغول کرد و در حقیقت درود گفتن شایسته ظریف نیست
فعلا امیرعبدالهیان تا اینجا از ظریف اوضاع را بهتر مدیریت کرده البته باید ببینیم آخرش چه میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
این حرف و حدیثها رو و بازیها را رها کنید تو این مملکت که یک دانه نان میخری آمارش را دارند
بعد یک گروه به عنوان دولت بیایند و این خیانتهای برجسته را به مردم کنند یعنی کسی آن وقت نبود بهشون بگه راه رو غلط میروید الان که دوران بعد از خیانتشون است حالا آمدید فقط میفرمایید خیانت شده خدا وکیلی این مسولان که اکثرا خاین هستند نباید محاکمه شوند و کسی که منافع ملی را به خطر بیندازد مفسدالارض نیست این مسایل مردم را نسبت به دولتها و نظام بدبین کرده آقایان در خواب بیدار شوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
این حرف و حدیثها رو و بازیها را رها کنید تو این مملکت که یک دانه نان میخری آمارش را دارند
بعد یک گروه به عنوان دولت بیایند و این خیانتهای برجسته را به مردم کنند یعنی کسی آن وقت نبود بهشون بگه راه رو غلط میروید الان که دوران بعد از خیانتشون است حالا آمدید فقط میفرمایید خیانت شده خدا وکیلی این مسولان که اکثرا خاین هستند نباید محاکمه شوند و کسی که منافع ملی را به خطر بیندازد مفسدالارض نیست این مسایل مردم را نسبت به دولتها و نظام بدبین کرده آقایان در خواب بیدار شوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
آخه اخوی آمار درست یعنی تعطیلی قاچاق . حالا مشکلت آمار نونه شما چیکار داری مگه 60 تا نون بخری نمره منفی به حسابت واریز میشه آی کیو.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
یک زمانی هست که بخش قابل توجهی از مردم بی توجه به حرف های شما کار خودشون رو میکنند. در اینجا شما پشتوانه اجرایی نداری مثل قضیه جنگ صفین و خوارج. رهبری شروط مذاکره رو مشخص کردند. علنی هم گفتند ولی تیم مذاکره کننده که اختیار تام هم داشت چون مردم پشتشون بودند صلاح دونستند که این شروط رعایت نشه. حالا مشکل از کجاست؟ مشکل از دفاع کورکورانه مردم از دار و دسته روحانی برای مذاکره با آمریکا است که در دور دوم تثبیت شد. حالا شما دنبال محاکمه چه کسی هستی؟ بهتره خودمون رو محاکمه کنیم. اونها هم به مردم خیانت نکردند. از ما است که بر ما است.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۷:۰۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
دیپلماسی ظریف بر اساس خواهش و تمنا است، واقعا برای مملکتی که میلیونی شهید داده که همیشه سرش را بالا بگیره تاسف باره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
اخوی کل شهدای جنگ تحمیلی به 200 هزار نفر هم نمیرسه تو امار میلیونی رو از کجا به دست آوردی؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
۱۴:۰۹ برای دل سوخته ما این تعداد به اندازه میلیون ها نفره.اینهمه جانباز شیمیایی داریم
Denmark
ناشناس
۱۸:۵۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
کلا کسی که از مغزش استفاده نکنه موقع عدد گفتن فکر نمیکنه میلیونه میلیارد یا هزاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۲ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
۱۸:۵۸ شما مواظب کاه های توی کله ات باش که باد نبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۹ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
چی می گید هر شهر کو چکی 200 هزار شهید داده
آخرین اخبار