علی نیکونهاد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: طی سال ۹۹ تا ۱۴۰۰ تعداد موارد مشاهده شده بیماری تب مالت در استان ۲ برابر شد، همچنین تعداد افرادیکه در سال ۱۴۰۱ به این بیماری مبتلا شدند در مقایسه با سال ۱۴۰۰ دوباره افزایش ۲ برابری پیدا کرد.
وی افزود: این وضعیت نشان میدهد در بازه زمانی سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ در مجموع شاهد افزایش چهار برابری مبتلایان به بیماری تب مالت در استان ایلام بودیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: تب مالت از طریق تماس مستقیم با دام، استفاده از فرآوردههای دامی و لبنی و گوشت غیر پاستوریزه انتقال پیدا میکند.
نیکونهاد تاکید کرد: این بیماری به صورت مزمن بر اندامهای مختلف بدن تاثیر گذاشته و در درازمدت باعث از کار آفتادگی فرد میشود.
وی اضافه کرد: علائم بیماری تب مالت بیشتر به شکل آنفلوآنزا همچون دردهای مفاصل و عضلانی، بی حالی، تب، لرز، تعریق، ضعف، خستگی و درد کمر خود را نشان میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری شیرخام را مصرف نکرده و آنرا بجوشانند و لبنیات را از مراکز معتبر خریداری کنند.
یونس احمدی، مدیرکل دامپزشکی ایلام نیز گفت: فرآیند خونگیری از دامهای سنگین استان بطور مستمر صورت میگیرد.
احمدی افزود: سه هزار و ۵۰۰ مورد خونگیری از دامهای سنگین استان انجام شد که در آزمایشهای بدست آمده یک مورد ابتلا به بیماری تب مالت در بین دامهای سنگین استان گزارش شد.
وی یادآور شد: بدون شک یکی از اصلیترین عوامل افزایش شیوع این بیماری در استان عرضه گوشت در حاشیه شهرهای استان است چراکه نظارت بهداشتی بر اینگونه مراکز وجود ندارد.