یونس احمدی ، مدیرکل دامپزشکی استان ایلام گفت: کشتارگاه دام ایلام از آنجا اهمیت دارد که تنها کشتارگاه دام صنعتی مرکز استان است و هم اکنون مرکز استان ایلام کشتارگاه ندارد و میزانی از نیازهای گوشت قرمز مردم از طریق مراکز غیرمجاز تهیه میشود.
احمدی اضافه کرد: بیش از ۴۰ درصد کشتار دام در استان ایلام به صورت غیرمجاز است و همین مسئله باعث افزایش بیماریهای مشترک بین انسان و دام در استان شده است.
وی با اشاره به اینکه در استان ایلام روزانه تا یک هزار کشتار دام کوچک صورت میگیرد افزود: این کشتارها باید در کشتارگاه دام زیر نظر دامپزشکی برای اطمینان از سلامتی گوشت و دام صورت گیرد.
مدیرکل دامپزشکی ایلام بیان کرد: وقتی کشتارگاه تعطیل است، عملاً دامپزشکی بر روی کشتارهای غیرمجاز نظارتی ندارد و همین مسئله باعث افزایش بیماری مشترک در استان مثل تب مالت شده است.
وی با اشاره به اینکه بیماری تب مالت در استان ایلام ۱۱۶ درصد افزایش پیدا کرده است عنوان کرد: کشتار غیرمجاز عامل اصلی افزایش بیماریهای مشترک در استان است، چون زیرساختهای کشتارگاهی در استان ضعیف است.
احمدی بیان کرد: علاوه بر تعطیلی کشتارگاه دام ایلام، از ۲۲ نقطه شهری در استان در ۱۲ نقطه اصلاً کشتارگاهی وجود ندارد و در ۱۰ نقطه دیگر کشتارگاه با حداقل تجهیزات وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی ایلام ادامه داد: طبق بررسیهای صورت گرفته برای تجهیز و نوسازی کشتارگاههای ایلام بیش از ۵۰ میلیارد تومان نیاز است، بر همین اساس کارگروه ساماندهی کشتارگاههای استان در معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام فعال شده است.
وی با اشاره به وظایف شهرداریهای استان برای نوسازی و حل مشکلات کشتارگاههای سطح استان افزود: برای کشتارگاه صنعتی دام استان آخرین تصمیم بر این شده مسئولان در کمیته اقدام برای خلع ید سرمایه گذار هماهنگی کنند.
احمدی اضافه کرد: اگر کشتارگاه دام ایلام فعال شود، قطعاً بخش زیادی از مشکلات کشتار غیرمجاز دام در استان حل و همین مسئله باعث کاهش بیماریهای مشترک در استان خواهد شد.
وی گفت: اگر کشتارگاه صنعتی دام فعال شود، ۷۰ درصد کشتارهای غیرمجاز دام در شهر ایلام جمع آوری میشود.