علیرضا شه بخش اظهار کرد: تاکنون ۱۶۰ اثر از صنایعدستی استان دارای مهر مرغوبیت کالا صنایعدستی هستند و ۱۰ اثر نیز موفق به اخذ مهر اصالت جهانی شدند.
وی ادامه داد: در این ارتباط چهار شهر و روستا در سیستان و بلوچستان نیز ثبت ملی شدهاند که نیمروز بهعنوان شهر ملی خامهدوزی، ایرانشهر شهر ملی سوزندوزی، سراوان روستای جهانی سفال کلپورگان و تنگ سرحه روستای ملی حصیربافی هستند.
این مسئول با اشاره به اینکه صنایعدستی فرصتی کمنظیر برای اشتغالآفرینی است و این حوزه به حجم سرمایهگذاری کمتری نیاز دارد، گفت: جامعه هدف استان در عرصه صنعتگران به میزان ۵۰ هزار نفر است که این افراد رسماً مجوز فعالیت صنایعدستی دارند، از سوی دیگر چندین برابر از این آمار نیز در منازل خود بدون مجوز بهصورت فصلی مشغول به اشتغال و فعالیت هستند که اینها هم در زمره صنعتگران به شمار میروند.
معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان در ادامه به بیان برنامههای شاخص در طول این هفته اشاره کرد و گفت: انعقاد تفاهمنامه در روستای جهانی کلپورگان با حضور فرماندار، دبیر روستای ملی کلپورگان و اداره کل میراثفرهنگی، افتتاح ۱۰ کوره پخت سفال اهدایی از سوی سازمان یونیدو در سراوان روستای ملی کلپورگان، برگزاری نشست تخصصی صنایعدستی با حضور صنعتگران برتر در خانه خلاق زاهدان، حضور صنعتگران سیستان و بلوچستان در نمایشگاه صنایعدستی استان اصفهان مربوط به معرفی صنایعدستی شهرها و روستاهای ملی در بازه زمانی ۲۰ تا ۲۵ خردادماه از مهمترین آنها است.
شه بخش تصریح کرد: بازدید رایگان از موزههای سطح استان، تقدیر از صنعتگران فعال در حوزه نمایشگاه، بازدید و تقدیر از مدیران فروشگاههای صنایعدستی سطح استان و دیدار با پیشکسوتان از دیگر برنامههای هفته صنایعدستی به شمار میروند.