مسعود نجفی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران ضمن تاکید بر این امر که نامگذاری هفته جهادکشاورزی با عنوان امنیت غذایی، گشایش در سفره مردم در سال ۱۴۰۲ باشعار سال مهار تورم رشد تولید همخوانی دارد، گفت:مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در حوزه تولید بذر ماده و هسته اولیه و ایجاد امنیت غذایی در منطقه حدود ۹۵ درصد به خود کفایی رسیده است.
وی افزود:امنیت غذایی وظیفه جهاد کشاورزی است که از چند عنصر فرآوری غذایی، تولید، تجارت، ذخیره سازی و نگهداری غذا تشکیل شده است، در حوزه تولید غذا ناچاریم به سراغ دانش بنیان کردن بخش کشاورزی برویم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه داد:در مورد دو منبع پایه و اصلی آب و خاک در حوزه کشاورزی با محدودیت روبه رو هستیم، باید سعی شود رقم برداشت در هکتار را با تلاش همکاران در مراکز وبا اصلاح ارقام بالاتر ببریم، عملکرد رقم در اثر تغییر اقلیم متوقف میشود و برای معرفی یک رقم جدید ۸ تا ۱۲ سال زمان لازم است همچنین فرآیندهای بهره برداری زراعی تغذیه آبیاری مبارزه با علفهای هرز نیز مطرح است.
دکتر نجفی بیان کرد:مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی بزرگترین مرکز استانی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی میباشد این مرکز با دارا بودن ۱۰ بخشی تحقیقاتی ۸ ایستگاه تحقیقاتی و آموزشی، گروههای آموزشی، تخصصی و با پشتوانه بیش از ۷۰ سال سابقه خدمت مصمم است تا با ورود یافتههای پژوهشی به عرصههای تولید زمینه ارتقاء سطح دانش و فناوری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان را فراهم آورده و به عنوان یک مرکز علمی و عملیاتی پیشران و پیشرو در کشاورزی دانشبنیان شناخته شود.
وی ضمن تاکید بر اهداف و راهبردهای مرکز تصریح کرد: افزایش بهره وری و منابع نهادهای تولیدی (آب و خاک)، افزایش کیفیت کاهش ضایعات و بهبود سلامت غذا، انجام پژوهشهای کاربردی هدفمند و مسئله محور، انتقال یافتههای تحقیقاتی موثر و نوین در جهت ارتقای دانش و مهارت بهرهبرداران، حفاظت و نگهداری از ذخایر ژنتیکی گیاهی و دامی حمایت و صیانت از عرصههای منابع طبیعی از جمله اهداف و راهبردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی میباشد.