مراسم رونمایی از نهمین کتاب فدراسیون کشتی با نام شاهرخ نامه (سرگذشت کشتی گیر شهید شاهرخ ضرغام) امروز (دوشنبه) در محل فدراسیون کشتی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی ضمن خوش آمدگویی به مهمانان گفت: وظیفه ما این است که قهرمانان کشتی گیر شهید را به جامعه بشناسانیم، چراکه آنها به دنبال کاری بزرگتر از قهرمانی در کشتی بودند و شاید اگر به مسیر قهرمانی ادامه میدادند به مدالهای المپیک و جهانی نیز میرسیدند.
وی افزود: موضوعی که ارزشمند است، این است که این شهداء در عین اینکه میتوانستند قهرمان جهان باشند، اما از خود گذشتند و با خدا معامله کردند و این گذشتن از نفس با ارزشترین کارها است.
دبیر تصریح کرد: ۱۵۰۰ کشتی گیر شهید را شناسایی کرده ایم و تمام تلاشمان این است که زندگی نامه تمامی این شهیدان را به صورت کتاب در بیاوریم.
وی در مورد شهید ضرغام گفت: عاقبت بخیر یعنی شهید ضرغام، نمیتوانیم بگوییم که ما عاقبت بخیر میشویم و هر لحظه دعا میکنیم که در این مسیر باشیم، انشاء اله که با دعای این شهید عاقبت بخیری نیز نصیب ما شود.
رئیس فدراسیون کشتی اظهار داشت: من فیلمهایی از شهید ضرغام دیده ام و نوع گفتار وی قبل اینکه عاشق امام (ره) شود و بعد از آن کاملا متفاوت است. با اینکه لحن صحبتش بچه تهرانی و مشتی گری بود، اما نوری که خدا در دلش انداخت را میتوان در صحبتهای وی دید.
دبیر با تقدیر از سازمان صدا و سیما و بسیج ورزشکاران در نشر فرهنگ شهادت و پهلوانی گفت: این دوستان همیشه در کنار ما بوده و در شناساندن شهدای کشتی گیر به مردم نقش داشته اند.
وی با تأکید بر اینکه نگارش کتابهای شهدای کشتی گیر باید سریعتر پیگیری شود گفت: ما پیگیر نگارش زندگی نامه قهرمانان کشتی نیز هستیم و در این زمینه نیز اهتمام ویژهای داریم.
دبیر در پایان صحبتهای خود از و گروه مستندنگاری فدراسیون کشتی قدردانی کرد و گفت: کار فرهنگی شهداء تازه بعد از شهادتشان شروع میشود و این جمله شهید مصطفی صدرزاده است که گفت تازه بعد از شهادتم کارم شروع میشود و اگر الان ما در کار شهدا نقشی ایفا میکنیم، حتما خواست آنها بوده است.
سردار بایرامی رئیس سازمان تاریخ و ادبیات دفاع مقدس نیز در این مراسم گفت: ابتدا از تمامی زحمتکشان این عرصه به ویژه فدراسیون کشتی تقدیر و تشکر میکنم.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید دارد، ادبیات فاخر و تأثیرگذار است و این کتابها سرچشمه محسوب میشود.
بایرامی اظهار داشت: برای اولین بار در فدراسیون کشتی حضور مییابم، واقعا خوشم آمد و اینکه آقای دبیر در صحبتهای خود گفتند که با کار برای شهدا برد کرده ایم به من خیلی چسبید.
وی گفت: ۲۵۰ سال قبل از انقلاب اسلامی، وسعت ایران ۲ برابر خاکی بود که امروز داریم، اما از دست دادیم، اما آن چیزی که دفاع مقدس و کار شهداء و تمامی دست اندرکاران در آن را ارزشمند کرد این بود که با پاسداری از مرزهای کشور، خفت و خواری را از شناسنامه مردم ایران برداشتند.
بایرامی ادامه داد: بحث معنوی دفاع مقدس سر جای خودش، اما باید بدانیم که کار بزرگی انجام شده که کشور را در جایگاه سیاسی، دیپلماسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و ورزشی بالا برده و مناسبات ایران با سایر کشورها بر اساس ۸ سال دفاع مقدس دیده میشود چراکه ما در جنگ با یک کشور همسایه نبودیم بلکه در جهان دو قطبی آن زمان که آمریکا و شوروی و سایر کشورهای ابرقدرت پشت عراق ایستاده بودند، جوانان این کشور پنجه در پنجه دنیا انداختند و عزت ایران را حفظ کردند.
وی گفت: قطعا باید سرگذشت این شهداء، منش و رفتار آنها و دفاع مقدس یک الگو برای همه باشد و برکت کاری که فدراسیون کشتی برای شهداء کرده، هم ذخیره دنیوی و اخروی دارد و هم برای پرسنل و ورزشکاران نیز تأثیرگذار است. ضمن اینکه از بسیج ورزشکاران نیز که زحمات زیادی در این مدت کشیده است نیز تشکر میکنم.
بایرامی خاطرنشان کرد: کار خوب فدراسیون کشتی نباید به اینجا ختم شود و آمادگی آن را داریم که شهدای کشتی را در فضای مجازی به جوانان بشناسانیم و از همین فرصت استفاده میکنم و سلام قدردانی سردار کارگر را به شما ابلاغ میکنم.
سرهنگ مهدی میرجلیلی رئیس سازمان بسیج ورزشکاران در این مراسم بیان داشت: فدراسیون کشتی علم دار، پیشتاز و پرچم دار در معرفی شهداء به جامعه ورزش است.
وی ادامه داد: اتفاقات خوب و بی سابقهای در زمینه فرهنگی و معنوی در فدراسیون کشتی رقم خورده که بسیار با ارزش است.
میرجلیلی تصریح کرد: وقتی وارد فضای کمپ تیمهای ملی و فدراسیون کشتی میشویم و در جوار بارگاه ۲ شهید گمنام دفاع مقدس قرار میگیریم احساس آرامش و امنیت میکنیم و این از برکات شهدای عزیز است.
وی ادامه داد: اینکه کشتی گیران ما مدالهای خود را به شهدا تقدیم میکنند حرکت بسیار خوبی است که نشانهی وجود معنویت در آنها است و در چند روز گذشته نیز شاهد این بودیم که آلیش کاران زن ما مدال خود را به شهید طهرانی مقدم و شهید شاهرخ ضرغام اهداء کردند.
رئیس سازمان بسیج ورزشکاران اظهار داشت: شاهرخ ضرغام روح بزرگ و پرقوتی داشت و عفت و کرامت انسانی، همراه با غیرتی که داشت وی را به حُر انقلاب و عاشق ولایت و امام خمینی (ره) تبدیل کرد.
وی در پایان با بیان اینکه در فدراسیون کشتی بصیرت و سرآمدی را میبینم خاطرنشان کرد: قطعا از برکت شهداء است که این اتفاقات خوب رقم خورده و قدردان تمامی کسانی که در این کار نقش داشته اند، هستیم.
محمد قاسمی پور فعال فرهنگی و پدر دانیال قاسمی پور نویسنده کتاب شاهرخ نامه گفت: امروز روز مبارکی است و همانگونه که حجاج در حال انجام اعمال حج برای نزدیک شدن به خدا هستند، اینجا نیز راهی باز شده تا به خدا نزدیک شویم.
وی ادامه داد: دغدغه من این است که نویسندگان ما با شهداء اخت بگیرند و کسانی که قلم میزنند با شهداء انس بگیرند.
دانیال قاسمی پور نویسنده کتاب شهید کشتی گیر شاهرخ ضرغام اظهار داشت: اثر باید خودش بتواند صحبت کند، کاری که به دنبال آن بودم این بود که شاهرخ ضرغام واقعی و جوهر اصلی آن را به مردم نشان دهم و سعی کردم تمام لحظات و موضوعات قبل و بعد را نگارش کنم.
وی افزود: امثال شاهرخ ضرغام کسانی بودند که بین بد و خوب، خوب را انتخاب کردند و ما حد وسط نداریم، اگر در سمت درست تاریخ قرار بگیریم بالا میرویم و در غیر آن پایین میرویم.
دکتر سید محمد میرکاظمی مدیرکل ورزشی و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم ضمن تقدیر از تلاشها و زحمات فدراسیون کشتی در زمینه نشر فرهنگ شهادت گفت: در بنیاد شهید آمادگی این را داریم که هر کمکی که لازم باشد انجام دهیم.
وی ادامه داد: اینکه یک کشتی گیر و یک پهلوان حریف خود را به قدرتمندی به رسمیت میشناسد اوج مردانگی است و شهادت برای شاهرخ ضرغام شاید در یک لحظه اتفاق افتاد، اما مدال موفقیت به گردنش افتاد.
در این مراسم که جمعی از دوستان و بچه محلهای شهید شاهرخ ضرغام که با وی بزرگ شده بودند، نیز حضور داشتند، از محمد قاسمی پور معرف گروه نویسندگان کتابهای کشتی گیران تقدیر شد و توسط دکتر میرکاظمی از رئیس فدراسیون کشتی به جهت انجام کارهای فرهنگی تقدیر به عمل آمد.