مهران فاطمی استاندار یزد در آئین تجلیل از جمعی از اساتید نمونه دانشگاه یزد، ضمن قدردانی از اقدامات و فعالیتهای اساتید نمونه دانشگاه یزد گفت: قرارگیری دانشگاه یزد در زمره دانشگاههای برتر کشور، مرهون تلاشهای تمامی اساتید این دانشگاه و موید نمونه و مبرز بودن آنها بوده و زحمات آنها شایسته تقدیر است.
او در ادامه به دغدغههای مطرح شده در خصوص مسکن اساتید اشاره کرد و اظهار داشت: تعطیلی ساخت و سازهای حوزه مسکن در سالهای گذشته، سبب ناترازی عرضه و تقاضا در حوزه زمین و مسکن و به تبع آن افزایش بی رویه نرخها در این حوزه شده که یکی از اقدامات در حال انجام برای کنترل این بازار، ساخت مسکن در قالب نهضت ملی مسکن است.
استاندار یزد مسکن را یکی مولفههای مهم در ارزیابی تورم استان ها؛ با تاثیرگذاری حدود ۳۶ درصدی دانست و تصریح کرد: یزد یکی از استانهای مهاجر پذیر کشور است که این امر موجب افزایش تقاضا در بازار مسکن و در نتیجه افزایش قیمت زمین و مسکن و تاثیر آن بر افزایش تورم در برخی مقاطع زمانی شده است.
فاطمی با بیان اینکه تامین زمین مهمترین موضوع در طرح نهضت ملی مسکن است، اظهارداشت: سیاست کلی دولت بر استفاده از زمینهای بلااستفاده و مناسب درون شهری جهت احداث پروژههای نهضت ملی مسکن و نیز حذف قیمت زمین از ساخت آنها برای متقاضیان واجد شرایط است.
استاندار یزد، دلیل عدم انتخاب اراضی نهضت ملی مسکن در حریم شهرها را هزینههای سرسام آور تامین زیرساختها در آن مناطق و مسائل مربوط به توسعه بی رویه شهرها عنوان کرد.
او در ادامه با تاکید بر اینکه زمین دانشگاه یزد، متعلق به همین دانشگاه است، گفت: اراضی دانشگاه برای توسعه آتی آن و تامین زمین مناسب جهت ساخت واحدهای مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن برای اساتید و خوابگاههای دانشجویی متاهلین این دانشگاه استفاده خواهد شد.
استاندار یزد همچنین به پیگیریهای استان جهت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی اشاره و تصریح کرد: آپارتمان نشینی سنخیتی با سبک زندگی ایرانی_ اسلامی و فرهنگ بومی و بافت یزد ندارد و پس از انجام پیگیریهای مستمر دولت با این پیشنهاد یزد موافقت کرد.
فاطمی در ادامه سایت ۳۷۷ هکتاری نهضت ملی مسکن یزد را به منزله ایجاد یک شهر جدید دانست و گفت: این شهر مبتنی بر الگوی ایرانی_اسلامی احداث و المانها و عناصر معماری یزد با نگاهی مدرن در آن پیاده سازی میشود.
عالیترین مقام اجرایی استان یزد، دانشگاهها را قلب تپنده یک استان و نهادی تمدن ساز خواند و خاطرنشان کرد: براین اساس افق توسعه دانشگاهها را باید افق تمدنی در نظر گرفت و در برنامه ریزی ها، نیازهای آنها را تا افق حداقل ۱۰۰ سال لحاظ کرد.
فاطمی با بیان اینکه استان یزد رتبه اول را به لحاظ ضریب نخبگی به جمعیت در کشور به خود اختصاص داده است، اظهارداشت: منابع انسانی توانمند یکی از ثروتهای بزرگ استان یزد و نتیجه تلاش مجموعههای آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزههای علمیه هستند لذا باید نگاه متفاوتی به این مجموعهها داشت.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش به موضوعات مطرح شده در خصوص مشارکت دهی جدی دانشگاهها در فعالیتهای پژوهشی استان اشاره و نسبت به همکاری با دانشگاهها در قالب اولویتهای پژوهشی؛ با اختصاص اعتبارات لازم در این زمینه اعلام آمادگی کرد.
او همچنین به ظرفیتهای بسیار خوب قانون جهش تولید دانش بنبان در راستای توسعه زیست بوم علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: اعتبار مالیاتی؛ یکی از ظرفیتهای این قانون جهت تشویق سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ و متوسط در حوزه زیرساختهای زیست بوم علم و فناوری است.
فاطمی در همین راستا ادامه داد: بر این اساس میزان هزینه کرد
شرکتهای بزرگ و متوسط در این حوزه، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب و آن مبلغ، از مالیات قطعی آنها کسر میشود.
او در بخش دیگری از سخنانش سهم دانشگاهها در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی استان را غیر قابل قبول عنوان و خاطرنشان کرد: علم و دانش تولید شده در دانشگاهها باید به اجرا گره خورده و به نیازمندهای استان پاسخ دهد.
استاندار یزد در پایان خواستار تدوین مدل عملیاتی برقراری ارتباط دو سویه بین دانشگاهها و بدنه اداری و نیز بهره گیری از نظرات جامعه نخبگانی و دانشگاهی در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری استان، شد.