سووشون مهمترین اثر سیمین دانشور بانوی نویسنده شیرازی موضوع ایستادگی و مقاومت مردم شیراز در برابر اشغال جنوب و غارت انگلیسیها در این شهر را روایت میکند.
این اثر هنری در قالب نمایش رادیویی در استودیو رادیویی صداوسیمای مرکز فارس تولید و برنده جوایز متعدد از جشنوارههای داخلی شده است.
واحد پویانمایی مرکز فارس برای مخاطبان تلویزیونی نیز تولید این اثر را به صورت موشن گرافیگ (کمیک موشن) به پایان رساند.
داستان سووشون در بحبوحه جنگ جهانی دوم روایت میشود، آنگاه که نیروهای انگلیسی وارد مرزهای جنوبی ایران میشوند و با وجود اعلام بی طرفی ایران، بدون خونریزی، مملکت را تصاحب و کشور را دچار قحطی و ظلم و ستم میکنند.
همه زمین داران و اربابان برای سود بیشتر آذوقه و محصول خود را به قوای بیگانه میفروشند، اما در این میان یوسف که بیداد را بر نمیتابد حاضر نمیشود در انبارهای غله اش را بر بیگانگان بگشاید آن هم در شرایطی که مردم چند شبانه روز چیزی برای خوردن ندارند.
یوسف توسط انگلیسیها شهید میشود. زری همسر وفادار یوسف پا جای پای شوهرش میگذارد و شجاعانه به استقبال خطر میرود و نماد این حرکت تشییع پیکر یوسف و طواف آن در حرم شاهچراغ است.
این مجموعه داستانی ۳۰ دقیقهای بزودی از شبکههای سراسری و استانی فارس پخش میشود. اثر تلویزیونی سووشون با انیماتوری و کارگردانی پیمان دهقانی و نظارت کیفی کاوه سیستانی تولید شده است.