در ميز اقتصاد امروز به بحث توسعه بازار محصولات شرکتهاي دانشبنيان در کشورهاي آمريکاي لاتين با حضور میرآبادی رئیس مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری،کیانپور فعال حوزه اقتصاد دانشبنیان و مدنی مدیر شرکت دانشبنیان فعال در حوزه انرژی، پرداخته شد.
سوال: در خصوص سفر رئیسجمهور به کشور آمریکای لاتین و برگزاری نمایشگاه محصولات شرکتهای دانش بنیان و اهداف آن توضیح دهید؟
میرآبادی: سفر ارزشمندی بود. به دلیل اینکه همکاری با کشورهای حوزه آمریکای لاتین قطعا منافعی برای ما و کشورهای دیگر خواهد داشت. در کشور ونزوئلا یک نمایشگاه بزرگ از دستاوردهای دانش بنیان برگزار کردیم. بیش از شصت شرکت دانش بنیان در این نمایشگاه حضور داشتند. حدود نود میلیون دلار قرارداد داشتیم، که در این سفر انجام شد. خیلی امیدوار هستیم که این عدد رشد چند برابری داشته باشد.
سوال: بازار ونزوئلا برای کشورمان چگونه بوده است؟
مدنی: فعالیت ما در صنایع زیرساختی مختلف مثل نفت گاز و برق است. در نمایشگاه تکنولوژی شرکت کردیم و پتانسیل بسیار خوبی در بازار ونزوئلا برای ما آشکار شد. نزدیک به ده ماه است که در بازار نفت و گاز تمرکز کردهایم و تمام توان خودمان را قرار دادهایم تا کارمان را درست انجام دهیم. در ادامه و برای اجرای کار نیاز به مساعدتهای زیادی از سوی دولت و مقامات داریم. خواهش ما این است که شخص آقای رئیس جمهور به تامین بازار آینده ما کمک کند.
سوال: نظر شما چیست؟
میرآبادی: ما یک تمرکز ویژهای روی ونزوئلا داریم. پیگیری ما نیاز به یک سازوکار منسجمی دارد. این قراردادهای منعقد شده بخش اول قراردادهای ما هستند. پیگیری این موضوعات خیلی مهم است که در مرکز تعاملات این کارها را انجام میدهیم. خیلی خوش بین هستیم که در آیندهای نزدیک تعداد قراردادهای خود را افزایش دهیم.
یک نگاه ویژهای به منطقه آمریکای لاتین داریم و آن منطقه مورد تاکید رهبر و رئیس جمهور است. ما با کشور کوبا مذاکرات خوبی داشتیم و در حوزه برزیل اولین کامیون تجهیزات پزشکیمان را وارد این کشور کردیم و این کارها را در حوزه های متفاوت تکرار خواهیم کرد. ونزوئلا اعلام کرد ما آماده راهاندازی پارک های علم و فناوری مشترک با ایران هستیم.
سوال: درباره مشکلات حوزه فعالیت تان توضیح دهید
کیان پور: یک سری از مسائل مثل تحریم سبب شد که برخلاف ایران، این کشورها توسعه پیدا نکنند و این باعث شد ما با ونزوئلا قراردادهای خوبی را برقرار کنیم. ما باید ظرف یک مدت کوتاهی ارز حاصل از صادرات را برگردانیم. دولت باید به ما کمک کنند که بتوانیم صادراتمان را انجام دهیم و قوانین جلوی کار ما را نگیرند. ظرفیت قانون جهت تولید یکی از ابزارهای خوبی است که در اختیار معاونت علمی است. ما مذاکرات خوبی را با دستگاه ها و وزارت امور خارجه داشتیم.
سوال: نظر شما چیست؟
میرآبادی: حضور شرکتهای دانش بنیان ایرانی در این کشور به دلیل منافعی که برای ما دارد، حائز اهمیت است. امیدواریم که بتوانیم هدف اصلیمان را محقق کنیم. ما حتما باید صندوقهایمان را تقویت کنیم و صندوقهایمان باید در حوزه حمایتی ایفای نقش داشته باشند.
ونزوئلا ظرفیت بسیار جذابی در تنوع بازار دارد. در حوزه سلامت و صنعت زیرساختهای خوبی در این کشور وجود دارد و میتواند بازار خیلی خوبی باشد. ما همیشه نگاه مان نگاه بهره برداری دو جانبه است. این نگاه قطعا مورد قبول و پذیرش تمام دولتها است.