افراسیاب میرزایی معاون طرح و توسعه شرکت آبمنطقهای مازندران گفت: رهاسازی و تنظیم حدود ۲۲ میلیون متر مکعب آب از سد گلورد از ابتدای سال آبی جاری تاکنون منجر به کاهش چشمگیر تنشهای آبی در مناطق پاییندست و کمک به تأمین آب حدود ۱۲۰۰ هکتار از کشتزارهای منطقه شد.
او با اشاره به کاهش بارندگیها طی سال آبی جاری، افزود: یکی از اقداماتی که در ۷ ماه اخیر برای کاهش مشکلات تأمین آب کشاورزی در شرق مازندران انجام شد، رهاسازی مدیریت شده و هدایت آب موجود در مخزن سد گلورد از پاییز پارسال تاکنون به سمت شبکه آبیاری پاییندست سد و آببندانهای منطقه بود
میرزایی ادامه داد: این اقدام نقش زیادی در تأمین آب ۱۲۰۰ هکتار از کشتزارهای این محدوده داشت و از بروز تنشهای احتمالی مرتبط با تأمین آب کشاورزی در منطقه جلوگیری کرد.
معاون طرح و توسعه شرکت آبمنطقهای مازندران گفت: هر چند که هنوز امکان آبگیری کامل سد گلورد وجود ندارد، اما استفاده از توان تنظیم آب این سد طی سالهای اخیر همواره در دستور کار بوده که امسال با توجه به بروز خشکسالی و کمبارشیها، به شکل مطلوبی از این ظرفیت بهره گرفته شد و از ابتدای آذر پارسال هدایت آب از دریچه تحتانی را به شبکه آبیاری آغاز کردیم.
او افزود: از ابتدای آذر پارسال تاکنون حدود ۲۲ میلیون متر مکعب آب از سد گلورد رهاسازی شد که برای آبیاری حدود ۱۲۰۰ هکتار از زمینهای منطقه مورد استفاده قرار گرفت و در تعدادی از آببندانهای پاییندست نیز ذخیره شد.
مطالعات ساخت سد گلورد روی رودخانه نکارود برای کاهش تنشهای آبی شرق مازندران از دهه ۷۰ در دستور کار قرار گرفت و سال ۱۳۸۷ عملیات اجرایی سد آغاز شد.
این سد مخزنی با طول تاج ۲۷۰ متر و ارتفاع دیواره ۱۱۳ متر امکان ذخیره ۱۱۵ میلیون متر مکعب آب را دارد.
ساخت دیواره و تاسیسات سد گلورد سال ۱۳۹۸ به پایان رسید و سد آبگیری شد اما با توجه به زیر آب رفتن راه ارتباطی حدود ۶۰ روستای بالادست سد در صورت آبگیری کامل، ساخت پل فلزی زیرقوسی به طول ۳۰۰ متر و عرض ۱۲ متر برای عبور از دریاچه در دستور کار قرار گرفت تا پس از آن سد به طور کامل آبگیری شود.
عملیات اجرایی پل زیرقوسی روی دریاچه سد گلورد امسال به پایان میرسد و با آبگیری کامل سد گلورد، علاوه بر پیشگیری از سیلهای منطقه و حفاظت از سفرههای آب زیرزمینی مشکل کمآبی کشاورزی در شرق مازندران برطرف میشود.
آب ذخیره شده در سد گلورد با اجرای ۲۳۰ کیلومتر کانال، ۱۰۰ کیلومتر زهکش و دو سد انحرافی، حدود ۲۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شرق مازندران را سیراب میکند.