خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان افتتاح شد/ افزایش همکاری‌های فناورانه بین دو کشور

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و وزیر علم و فناوری ازبکستان با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

ابراهیم عبدالرحمان، وزیر توسعه نوآوری ازبکستان خطاب به معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در حوزه‌های مختلفی به خصوص کشاورزی از ایده‌های شما حمایت می‌کنیم، بحث گردشگری علمی هم برای ما بسیار جدی است.

او ضمن پذیرش و همراهی با مسائلی که در اولویت همکاری هستند، گفت: در بحث برگزاری دوره‌های زبان فارسی در سطح آکادمیک می‌توانیم دانشجوهای خود را برای آموزش زبان به این جا بفرستیم و متقابلاً چنین ما نیز در کشور خود می توانیم چنین فرصتی را برای ایرانیان داشته باشیم.

او افزود: ۶ شرکت همراه ما هستند که محصولات و توانمندی های خود را در نمایشگاه ارائه می‌کنند. ۱۷ شرکت دانش بنیان در ازبکستان هستند که امیدواریم تعدادشان را بیشتر کنیم. همکاری خوبی با پارک علم و فناوری پردیس داریم. اگر بتوانیم حمایت بیشتری داشته باشیم؛ بهتر خواهد شد.

خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان افتتاح شد/ افزایش همکاری‌های فناورانه دو کشور

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد: حتما در توافقاتی که انجام شده اند، علاقه‌مند به ادامه همکاری هستیم.

او ادامه داد: در حوزه‌های فناورانه مانند هوش مصنوعی، زیست فناوری و ... نیز کاملا آماده همکاری هستیم. 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به اقتصاد معدن و زنجیره‌های وابسته به آن اشاره کرد که هر دو کشور در آن حوزه تجربیات و توانمندی دارند. اقتصاد کشاورزی و صنعت تولید پنبه برای تکامل زنجیره ارزش صنعت نساجی، از کشت تا تولید محصول، از دیگر محورهای همکاری دو طرف به شمار می‌رود.

دهقانی با اشاره به این‌که سلامت، درمان بیماری‌ها، دارو و تجهیزات پزشکی می‌توانند یکی دیگر از محورهای این همکاری دوجانبه باشند، عنوان کرد: امیدوار هستیم با استفاده از ظرفیت خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان، این همکاری‌ها توسعه بیابند و این خانه فناوری و نوآوری، نقطه کانونی تعامل دانشمندان، تبادل فناوری‌ها و نوآوری‌ها و همکاری‌های اقتصاد دانش‌بنیان قرار بگیرد.

خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان افتتاح شد/ افزایش همکاری‌های فناورانه دو کشور

او افزود: هوش مصنوعی، زیست فناوری و ماشین سازی در حوزه های مختلف اثرگذار هستند. بنابراین اگر همکاری‌های فناورانه در راستای مزیت‌های اقتصادی دو کشور انجام شوند، حتما آثار بیشتری خواهد داشت.

او گفت: علاقه‌مند هستیم شرکت‌های دانش بنیان ایرانی بتوانند در ازبکستان مستقر و با فعالان این حوزه در ازبکستان در ارتباط باشند. به عنوان مثال اگر زمینه تسهیل ثبت داده های دارویی در ازبکستان انجام شود، شرکت های خوب ایرانی می‌توانند با تولید و همکاری مشترک در ازبکستان فعالیت داشته باشند.

او اضافه کرد: حتما موفقیت‌های بسیار چشم گیر و فناوری‌های بسیار خوبی خواهیم داشت. زمینه های مشترک فرهنگی و ادبیاتی بسیار به این ارتباطات کمک می‌کنبد.

خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان افتتاح شد/ افزایش همکاری‌های فناورانه بین دو کشور

انعقاد قرارداد ۱۰ میلیون دلاری در حوزه انرژی

در این مراسم، خانه نوآوری و فناوری ایران در ازبکستان نیز به صورت مجازی و از طریق تماس ویدیویی، افتتاح شد.

 خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان با هدف معرفی محصولات دانش‌بنیان، فناور و خلاق ایران به بازار این کشور، تعاملات دانشی و تسهیل فضای همکاری و توسعه بازار محصولات ایران و ازبکستان، در فضای ۴۰۰ متر مربعی شامل فضای کار اشتراکی، فضای جلسات و مذاکره و استقرار شرکت‌ها در شهر تاشکند راه اندازی شد.

این خانه فناوری و نوآوری در دل یک ساختمان ۴ طبقه که ۳ طبقه از آن به فضای اشتراکی اختصاص دارد، قرار است میزبان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور دو طرف برای همکاری‌های تجاری و فناورانه باشد و در یک ساختار علنی معین و چارچوب‌هایی که دو دولت تعیین می‌کنند، کار کند.

برخی از این تعاملات به نتیجه رسیده و زمینه صادرات محصولات دانش‌بنیان به ازبکستان را فراهم کرده اند و در ادامه این خانه فناوری و نوآوری به سوی تسهیل و توسعه زیرساخت‌ها برای همکاری‌های جدی‌تر فعالیت‌های اقتصادی و فناورانه پیش می رود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.