علی حسینپور مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان گفت: اصناف و مشاغلی که میزان درآمد آنها کمتر از ۶۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در سال ۱۴۰۱ بوده، میتوانند از فرم تبصره ماده ۱۰۰ ق. م. م استفاده کنند و دیگر نیازی به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و نگهداری اسناد و مدارک برای آنها وجود ندارد.
وی افزود: در سال گذشته ۶۸درصد از صاحبان مشاغل استان سمنان که حسب مورد از فرم تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کردهاند یا اظهارنامه مالیاتی ارسال کردهاند، مالیات با نرخ صفر برای آنها منظور شده است و مؤدیان با استفاده از تسهیلات فراهم آمده، در این فرصت باقیمانده با مراجعه به درگاه ملی خدمات مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir میتوانند از مزایای این تبصره استفاده یا نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند.
حسینپور با اشاره به مالیات به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای اداره کشور، وابستگی به درآمدهای نفتی در سالهای متمادی را از مهمترین شاخصهای اقتصاد کشور دانست و اظهار کرد: تحریمهای ظالمانه چند سال اخیر نشان داد که قطع یا کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی ضرورتی اجتنابناپذیر است.
وی افزود: اداره کشور نیازمند منابع مالی بوده و به اعتقاد بسیاری از اندیشمندان اقتصادی بهترین، رایجترین و سالمترین روش تأمین مخارج دولت، مالیات است.
مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با اشاره به بند چهار سیاستهای اقتصادی موضوع سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه، ابلاغی توسط مقام معظم رهبری، ایجاد تحول در نظام مالیاتی با رویکرد تبدیل مالیات به منبع اصلی تأمین بودجه جاری دولت، ایجاد پایههای جدید مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی و تقویت نقش هدایت و تنظیم گری مالیات در اقتصاد کشور با تأکید بر رونق تولید و عدالت مالیاتی، را سرلوحه برنامههای سازمان امور مالیاتی عنوان کرد.
حسینپور با تأکید بر دو ملاحظه اخیر سیاست مذکور یعنی رونق تولید و عدالت مالیاتی، حمایت از رونق تولید را در سالهای اخیر بسیار مهم توصیف کرد و گفت: بر اساس قوانین بودجه سنواتی نرخ مالیاتی واحدهای تولیدی در سال قبل پنج واحد درصد و در سال جاری هفت واحد درصد کاهش پیدا کرده است.
وی در مورد عدالت مالیاتی نیز تصریح کرد: ضرورت دارد عدالت مالیاتی هم در بین منابع و بخشهای مختلف و هم در داخل هر یک از بخشها رعایت شود.